GAlkATA Публикувано Ноември 19, 2011 Report Share Публикувано Ноември 19, 2011 Здравейте !Вече няколко пъти компютърът ми прави проблем.Пускам си филм (от компютъра) и първо мишката забива , след това мониторът изгасва , но лампичката на твърдият диск продължава да мига ,същото е и с клипчета от интернет .След като ми направи така няколко пъти аз реших да изключа и да включа мониторът (от копчето) и след натискането на копчето след 3-4сек. ми даде син екран , рестартирах и пуснах ново клипче и тогава пак заби , но този път ми забиваше и говорът (от клипчето) .MB: ECS P4M800-MCPU :Intel Celeron D 340 2.93 GHzRAM: 512MB DDR 400VC: NVidia GeForce FX 5500 128mb с най-новите драйвъри за неяPSU: DELUX 300WOC: Windows XP SP3Има и нов "симптом" .Реших да отворя NVIDIA CONTROL PANEL за да видя дали нещо не е както трябва и още щом ми отвори прозорчето и мониторът изгасна . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Ноември 19, 2011 Report Share Публикувано Ноември 19, 2011 От BSOD(Blue Screen of Death) става ясно, че проблемът се крие точно в драйвъра на видеокартата. Изглежда новата версия не е стабилна. Направете следното:Премахнете текущия драйвър.Направете проверка и ако се наложи, почистете системата с Driver Sweeper.Изтеглете предходната версия на драйвъра на видеокартата и инсталирайте. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Питащ Публикувано Ноември 19, 2011 Report Share Публикувано Ноември 19, 2011 Една ревизия и на хардуера няма да навреди т.е. състояние на видеокарта - охлаждане, състояние на кабели и пр. Проверка на захранващи напрежения!?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Ноември 20, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 20, 2011 Преинсталацията на драйвъра не помогна ! Сега ще пробвам с вградената видео карта и ще видим . Ремонтират ли се видео картите и какво може да им се ремонтира ?Относно ревизията това беше първото нещо за което направих . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Питащ Публикувано Ноември 20, 2011 Report Share Публикувано Ноември 20, 2011 Няма нещо което да не може да се ремонтира. Въпросът е дали някой ще се наеме и какво би ти струвало това - заслужава ли си, но преди да хукнеш към сервиза, то нека се видят още мнения защото причините могат да бъдат много. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Ноември 20, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 20, 2011 Няма нещо което да не може да се ремонтира. Въпросът е дали някой ще се наеме и какво би ти струвало това - заслужава ли си.........Съгласен съм с теб и точно за това питам . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Питащ Публикувано Ноември 20, 2011 Report Share Публикувано Ноември 20, 2011 Принципно видео картите са критичен хардуер, особенно са неприятни изненадите когато спре тяхното нормално охлаждане. В процеса на нормална експлоатация също могат да настъпят безброй повреди поради амортизация.В твоя случай нещата намирисват на софтуерен проблем, а във форума има доста по - разбиращи от мен хора, които биха могли да ти помогнат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Ноември 27, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 27, 2011 Вече седмица карам с вградената видео карта и нямам проблеми с нея .Днес пробвах външната видео карта на компютъра на един приятел и се оказа , че работи повече от добре , пускам филми и клипчета с висока резолюция и даже играх малко тежичка игра на нея без да ми направи какъвто и да било проблем .Ходих в един сервиз и те ми казаха , че може проблема да е някакъв чип , койта захранвал AGP слота и той да причинявал тези сини екрани.Какъв е този чип , подлежи ли на подмяна и колко евентуално струва ?Възможно ли е той да е проблема и защо с вградената видео карта нямам проблем ?Вградената видео карта захранва ли се от този чип или взема от другаде ток ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 28, 2011 Report Share Публикувано Ноември 28, 2011 Провери напреженията поне с някое приложение, а ако може, ги замери с мултиметър. Провери и дънната платка за подути/разтекли кондензатори. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Ноември 29, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 29, 2011 Провери напреженията поне с някое приложение, а ако може, ги замери с мултиметър. Провери и дънната платка за подути/разтекли кондензатори.Напреженията мога да ги измеря само с програма тъй като ми си повреди мултиметъра.Относно кондензаторите няма подути или разтеклисе . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Ноември 29, 2011 Report Share Публикувано Ноември 29, 2011 Стойностите на напреженията са наистина обезпокояващи, доколкото може да се вярва на този тип замерване. Стойностите на +3.3V линия са занижени, тези на +12V също. За да стане по-ясно, прочетете този пост на l.kanelov. Щом видеокартата работи нормално на друга система, то най-вероятно захранващият блок е причинителя на тези проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Ноември 29, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 29, 2011 Стойностите на напреженията са наистина обезпокояващи, доколкото може да се вярва на този тип замерване. Стойностите на +3.3V линия са занижени, тези на +12V също. За да стане по-ясно, прочетете този пост на l.kanelov. Щом видеокартата работи нормално на друга система, то най-вероятно захранващият блок е причинителя на тези проблеми.Дори да приемем , че проблема е в захранването защо не ми прави проблеми без видео картата ?Има ли някакъв начин да се стабилизират , чрез някакви подмени на части(имам старо лико прецакано захранване , което държеше волтажите) или пък по някакв друг начин ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 29, 2011 Report Share Публикувано Ноември 29, 2011 Явно в момента си на ръба, а добавянето на видео картата идва в повече и захранването вече не може да издържи. Техническо погледнато трябва да може да се поправи, но ще е загуба на време. По-добре просто си смени захранващия блок с някой кадърен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Ноември 30, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 30, 2011 Може ли проблемът да е софтуерен ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Ноември 30, 2011 Report Share Публикувано Ноември 30, 2011 Ако проблемът беше софтуерен, то той би трябвало да се прояви отново, когато системата работи с вградената видеокарта. Това обаче, доколкото разбирам, не се е случило. Другият вариант беше въпросния драйвър на външната видеокарта да предизвиква тези проблеми. Поради тази причина Ви посъветвах да го преинсталирате, дори да го подмените с по-стара, стабилна версия. Това също не разреши проблема, което ме навежда на мисълта, че нестабилността на системата е породена от хардуерен проблем, в частност - проблем със захранващия блок. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост