Evda Публикувано Ноември 19, 2011 Report Share Публикувано Ноември 19, 2011 Здравейте! Имам един меко казано сложен въпрос, относно домашната ми мрежа, която си ползвах без проблем до преди седмица. Та, накратко за какво иде реч, ползвам домашен компютър (Windows 7 64 Ultimate) и лаптоп (Windows 7 86 Ultimate), които свързвам в домашната мрежа без кабел. От едно известно време, обаче имам непонятно интересен проблем, двете у-ва се виждат в мрежата,http://img695.imageshack.us/img695/4494/tuk1.png но не мога да вляза, нито в едното, нито другото и от двете ми иска парола. И тук идва най интересното, каквото и да напиша в полето за име и парола надписа е един и същ "Достъп отказан : неразпознат потребител или повредена парола"http://img411.imageshack.us/img411/2391/tuk.pngопитвах какво ли не изчетах всевъзможни статий от форуми и сайтове (спирах защитни стени и променях права и настройки и до тук е все тая) домашния компютър акаунта ми е без парола - стигнах до преинсталация на домашния компютър, но и след нея положението остава. Другия интересен факт е, че лаптопа ми се свързва без проблем в ресурсите на фирмената мрежа и там нямам проблем да ползвам споделени такива. Ако някой има идея по въпроса моля, да сподели ще съм благодарна! Благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evda Публикувано Ноември 19, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 19, 2011 След известно ровичкане из сайтове и форуми от няколко часа, успях да поправя проблема и сега ще опитам да насоча и останалите потребители, изпаднали в беда с подобен проблем. Първия линк на който ми помогна беше този от потребители на форума на майкрософт. Следния абзац от текста ми подсказа, че е възможно да помогне по проблема: Start>Search box>type: netplwiz [enter]Click on Continue (or supply an administrator's password) when prompted by UAC Uncheck the option "Users must enter a user name and password to use this computer". Select a user account to automatically log on by clicking on the desired account to highlight it and then hit OK. Enter the correct password for that user account (if there is one) when prompted. Leave it blank if there is no password (null). След тази промяна го нямаше вече изкачащия прозорец за име и парола на уиндоус но имах лек проблем с разпознаване на ресурса. За целта се наложи да редактирам (или добавя в моя случай) ключ към регистъра. За справка ползвайте този линк - надявам се да съм била полезна с това кратко уточнение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост