bestlap Публикувано Ноември 18, 2011 Report Share Публикувано Ноември 18, 2011 Здравейте харда на домашния ми комп здаде багажа преди около 3-4 месеца и не съм го и ползвал само с лап-топа работа обаче ми се дойгра някоя игра а лап топа с вградено видео... и не става за тая дейност та искам да взема нов хард обаче не знам къде оставих стария и ...... можете ли да кажете как да разбера дали бачка с SATA 2 или да си търся обикновен ATA..... И как да разбера модела на дъното пише ли го някъде по него ? Иначе знам че е с DDR2-рам и видеото е Ati radeon x1650 ако изобщо тази информация може да помогне :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 18, 2011 Report Share Публикувано Ноември 18, 2011 Проверяваш на сайта на производителя на дънната платка. Там ще си пише. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bestlap Публикувано Ноември 18, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 18, 2011 Проверяваш на сайта на производителя на дънната платка. Там ще си пише.Там е проблема че не пазя кутията на дъното а няма как да пусна ПЦ-то да видя в еверест модела ?По друг начин мога ли да го видя?А SATA2 не е ли с различна букса? И примерно ако е за SATA2 а взема хард SATA ще работи ли ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Ноември 18, 2011 Report Share Публикувано Ноември 18, 2011 Твърд диск със стандарт SATA 2 може да работи на дънна платка, която работи със стандарт SATA 1. Настройката може да се извърши чрез преместване на джъмпера на твърдия диск или чрез софтуер на самата компания. Проблемът е в това, че скоростта на трансфер на информация ще бъде тази, характерна за SATA 1. Конекторите за SATA и SATA 2 са едни и същи. Относно дънната платка - разгледайте обстойно хардуерния компонент. В повечето случаи върху самата дънна платка е изобразено логото на компанията. Върху нея също така може да бъде открита информация за поддържания стандарт за пренос на информация. http://img577.imageshack.us/img577/8641/motherboardb.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bestlap Публикувано Ноември 18, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 18, 2011 Благодаря много за пояснението Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост