Jump to content

Как да редактирам PDF -файл с ноти?

Препоръчан пост

Здравейте,

имам доста щимове на произведения в PDF -файлове. Искам да вкарвам редакции, да трия и копирам цели редове с петолинието, да ги пействам във друг PDF -файл, и т.н. Пробвах с новата на Адоуб Рийдър Про. но нещо не се получи. Също и с Нитро PDF Про. Нещо не мога да копирам редовете. Иначе Нитрото е добро за преработка на PDF -файловете в Уърд такива и каквито и да е. Да вмъквам картинки. И т.н. Но нотите с петолинието незнам как ги пишат, не се редактират. Като се опитам да ги изрежа, остава петолинието, а нотите като ги пейстна...-става нещо...боза.Пробвал съм и програмите Сибелиус и Финале...-там май може да се пише но такава редакция на оригинален щим незнам да ставаше. А и са доста трудни ,поне за мен... Иначе, знаете, някой с такива програми и на композитори даже се правят... Ако има някаква програма за редакция на PDF -файловете - дайте като идея.

Сподели другаде

Не може ли с Nitro PDF Reader Pro от PDF да конвертираш в word, там да направиш промените и после да конвертираш в PDF?

Я прикачи в мнение едни ноти, в PDF формат

Сподели другаде

Здравей, приятелю.

Опитах с Nitro PDF Reader Pro да конвертирам в word, но там ми излиза някаква боза(незнам но някакви знаци...,-не са въобще ноти). Може и да стане с тази програма- но не мога поне аз. Четох там но...не стана. А, пращам Ти едни ноти.(...-нали така каза?). Ще пробвам програмата която ми показа. Може и да се получи нещо. Иначе да ги раздели човек щимовете по отделните инструменти става но с рязане с ножица и лепене. То така не е чак толкова лошо, аз не знам но ако е губи време с това копи и пейст....., май все тая. Но, Благодаря за съвета. Хубаво е когато пита човек -така се учим всички на нещо. Е, вярно че може и на друго от друго място,...-но щом сме попаднали тук..........

Отново Тенкс!

П.П.

Уж пуснах едни ноти, пък не ги виждам.

Сподели другаде

Пробвай с програмата, която ти дадох като линк, ако не става с нея опитай с PDFtoMusic Pro или някоя от списъка тук. Нямам право да ти давам линкове към нелегален софтуер от торент-тракерите, но със сигурност можеш да си я намериш.

Ноти няма смисъл да ми прикачваш щом казваш че не става с Nitro PDF Reader Pro, но иначе PDF-файлове се прикачват с бутона "Щракнете за да прикачите файлове", при повече опции на редактора и в момента, в който успешно го прикачиш, трябва да натиснеш в дясно "Добавяне в мнението"

Сподели другаде

Благодаря. Ориентирах се. И за прикачването на файлове. И за програмите. Ще открия някоя добра и ще пиша опита си, за да бъда и аз полезен.
Сподели другаде