dudev851 Публикувано Ноември 8, 2011 Report Share Публикувано Ноември 8, 2011 Имам едни функцийки, които ми преобразуват числа от един формат в друг. Може ли някой да ми преведе, ще сложа едната, другите са аналогични. Просто незнам как без указатели да адресирам побайтово. Сигурно трябва да си блъскам главата една седмица, за да намеря някакъв начин. Пък и не обичам раздърпани програми. Код на C int Convert::Float_Basic_to_C(float *src4, float *dest4){ unsigned char *msbin = (unsigned char *)src4; unsigned char *ieee = (unsigned char *)dest4; unsigned char sign = 0x00; unsigned char ieee_exp = 0x00; int i; sign = msbin[2] & 0x80; for(i=0; i<4; i++) ieee = 0; if(msbin[3] == 0) return 0; ieee[3] |= sign; ieee_exp = msbin[3] - 2; ieee[3] |= ieee_exp >> 1; ieee[2] |= ieee_exp << 7; ieee[2] |= msbin[2] & 0x7f; ieee[1] = msbin[1]; ieee[0] = msbin[0]; return 0;} Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост