Jump to content

Проблеми с инсталация/деинсталация

Meetwithvk

Препоръчан пост

Значи подариха ми комп който, е пълен с най-различни простотии поисчистих го сканирах за вируси нямаше (антивирусната е аваст) и имаше скайп (4.2 версия която не ми допада) и реших да си сваля старата версия 3.8, но в момента който се опитах да деинсталирам новата версия ми пише (Възникна мрежова грешка при опит за четене от файл: "C:\WINDOWS\installer\skype.msi" след което цъкам "ОК" и ми изписва "Fatal error during installation").Реших да си дръпна пак 4.2 защото бях истрил файловете, а неможех да го деинсталирам следователно неможех и да си инсталирам по-стара версия.Дръпнах си пак 4.2, но когато се опитах да я инсталирам пак същия проблем "Възникна мрежова грешка при опит за четене от файл: "C:\WINDOWS\installer\skype.msi" като цъкна ок този път пише (скайп се провали; код 1603).Четох много различни форуми много решения коментари на доволни хора само при мен неможе да се оправи реших, че имам вирус, но аваст не засича нищо реших да пробвам с друга дръпнах си (AVG 2012) тя ми намери 5 вируси премахнах ги, но не се оправи.Преди имах вирус който и при преинсталация не се махаше, но писах в някой форум и ми помогнаха сега се чудя дали е някой такъв вирус защото сега съм без скайп и е супер кофти.Поради тази реших да си го преинсталирам, аз съм с (Win xp sp 3 съм и има още някои програмки които немога да деинсталирам) и когато вкарах диск-а с windowsa реснах pc-to и, когато почна да ми конфигурира setup-a за преинсталацията ми излезе син екран на, които ми пишеше следното:Problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage if this is the first time you've seen this stop error screen restart your computer.Remove any newly installed hard drivers or hard drive controller chek your hard drive to make sure it is properly configured and terminated.Run CHKDSK /F to chek for hard drive corrupiton, and then restart your computer. Моля помагайте ще съм безкрайно благодарен.
Сподели другаде

... Run CHKDSK /F...

Това е трябвало да направиш още след първото сканиране за вируси.

Можеш да го направиш и сега, плюс една диагностика на твърдия диск.

Сподели другаде

The of the file system is NTFS

Cannot lock current drive.

Chkdsk cannot run because the volume is in use by another process. Would you like to schedule this volume to be cheked the next time the system restarts?

Рестартирах го проверява там някакви работи, а сега какво ? :)

Сподели другаде

Всъщност тя винаги е стартирала нормално, но не ми дава разни програми да иснталирам/деинсталирам направих и диагностика, но нищо не и разбирам.
Сподели другаде

Ще е полезно да кажеш какви всъщност са хардуерните компоненти.

Ако се съмняваш, че имаш зловреден код, можеш да направиш профилактична проверка...

Сканирай с Malwarebytes' Anti-Malware. Ако тепърва инсталираш програмата, в края инсталацията ще има отметка за автоматична актуализация, не я премахвай. В противен случай обнови дефинициите й ръчно. Ако вече имаш програмата, провери дали имаш последната версия и ако нямаш, премахни твоята и инсталирай най-новата, като в края на инсталацията остави отметката за актуализация на дефинициите.

Инструкции за сканиране:

- стартирай програмата;

- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканиране);

- след като приключи сканирането, ако не са открити заплахи, ще се отвори автоматично текстов файл (който можеш да затвориш) и програмата ще те уведоми, че не е открила нищо, след което можеш да кликнеш бутон OK и да я затвориш;

- ако са открити заплахи, кликни бутон OK и после Show results (Покажи резултатите);

- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);

Ако е нужен рестарт, се съгласи и рестартирай веднага. След рестарта стартирай отново програмата, иди на подпорозиорец Logs (Дневници), маркирай последния дневник, кликни бутон Open (Отвори) и му копирай съдържанието тук. Ако не е бил нужен рестарт, трябва да се появи текстов файл - копирай му съдържанието тук.

Сподели другаде

Пуснах програмата намери ми 6 инфекции почистих ги рестартирах го.Ето го и лога

Malwarebytes' Anti-Malware 1.51.2.1300

www.malwarebytes.org

Database version: 8110

Windows 5.1.2600 Service Pack 3

Internet Explorer 8.0.6001.18702

08.11.2011 12:00:19

mbam-log-2011-11-08 (12-00-19).txt

Scan type: Quick scan

Objects scanned: 155088

Time elapsed: 4 minute(s), 45 second(s)

Memory Processes Infected: 0

Memory Modules Infected: 0

Registry Keys Infected: 0

Registry Values Infected: 0

Registry Data Items Infected: 3

Folders Infected: 1

Files Infected: 3

Memory Processes Infected:

(No malicious items detected)

Memory Modules Infected:

Registry Keys Infected:

Registry Values Infected:

Registry Data Items Infected:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\AntiVirusDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Quarantined and deleted successfully.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\FirewallDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Quarantined and deleted successfully.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\UpdatesDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Quarantined and deleted successfully.

Folders Infected:

c:\documents and settings\all users\start menu\Programs\premieropinion (Adware.PremierOpinion) -> Quarantined and deleted successfully.

Files Infected:

c:\documents and settings\all users\start menu\Programs\premieropinion\about premieropinion.lnk (Adware.PremierOpinion) -> Quarantined and deleted successfully.

c:\documents and settings\all users\start menu\Programs\premieropinion\privacy policy and user license agreement.lnk (Adware.PremierOpinion) -> Quarantined and deleted successfully.

c:\documents and settings\all users\start menu\Programs\premieropinion\Support.lnk (Adware.PremierOpinion) -> Quarantined and deleted successfully.

Сподели другаде

Видях в една друга тема в, която се говореше за "SUPERAntiSpyware" пуснах и него намери ми още 14 заразени файла.Това е лога от "SUPERAntiSpyware".

SUPERAntiSpyware Scan Log

http://www.superantispyware.com

Generated 11/08/2011 at 12:59 PM

Application Version : 5.0.1134

Core Rules Database Version : 7910

Trace Rules Database Version: 5722

Scan type : Complete Scan

Total Scan Time : 00:41:48

Operating System Information

Windows XP Professional 32-bit, Service Pack 3 (Build 5.01.2600)

Administrator

Memory items scanned : 416

Memory threats detected : 0

Registry items scanned : 36858

Registry threats detected : 0

File items scanned : 30301

File threats detected : 14

Adware.Tracking Cookie

C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\SVETLAN\Cookies\svetlan@clkads[2].txt [ Cookie:svetlan@clkads.com/adServe/ ]

content.oddcast.com [ C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\SVETLAN\APPLICATION DATA\MACROMEDIA\FLASH PLAYER\#SHAREDOBJECTS\VZB5UQU3 ]

media.mtvnservices.com [ C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\SVETLAN\APPLICATION DATA\MACROMEDIA\FLASH PLAYER\#SHAREDOBJECTS\VZB5UQU3 ]

.smartadserver.com [ C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\SVETLAN\LOCAL SETTINGS\APPLICATION DATA\GOOGLE\CHROME\USER DATA\DEFAULT\COOKIES ]

.smartadserver.com [ C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\SVETLAN\LOCAL SETTINGS\APPLICATION DATA\GOOGLE\CHROME\USER DATA\DEFAULT\COOKIES ]

Trojan.Agent/Gen-Krpytik

D:\GAMES\RLD-F07K.EXE

G:\CRACK\RLD-F07K.EXE

Trojan.Agent/Gen-IRCBot

C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\SVETLAN\APPLICATION DATA\THINSTALL\MAGIC SPEED V3.4\10000001200002I\MSIMN.EXE

C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\SVETLAN\APPLICATION DATA\THINSTALL\MAGIC SPEED V3.4\1000000500002I\HH.EXE

C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\SVETLAN\APPLICATION DATA\THINSTALL\MAGIC SPEED V3.4\10000006600002I\REGEDIT.EXE

C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\SVETLAN\APPLICATION DATA\THINSTALL\MAGIC SPEED V3.4\4000007900002I\MAGICSPEEDBOOSTER.EXE

Сподели другаде

Щом компютърът е използван от друг потребител преди теб, значи явно той/тя не го е поддържал(а) както трябва. Звучи ми сякаш съдържанието на папка C:\WINDOWS\Installer е изтрито, или поне някои елементи. Ако е така, можеш да опиташ да почистиш проблемните инсталации с Windows Installer CleanUp Utility.
Сподели другаде