Jump to content

Windows 7 бавен интернет

Препоръчан пост

Здравейте.Онзи ден сложих на компютъра Уин7(преди това бях на ХР) и от тогава интернета стана много бавен.Отварянето на страници е бързо но като пусна някой клип да гледам от youtube,vbox, или който и да е друг сайт за клипове,много,много бавно ги зарежда.С торентите е същата работа,над 1.8мб не качва а преди стигах и до 8-9мб мах..Направих тест на скоростта в SpeedTest и отчете 3мб down и 4 up а като бях на ХР беше 40мб down и 20мб up.Интернета ми е с кабел и се свързвам чрез име и парола (VPN мисля че се наричаше тази връзка)Инсталирал съм всички драйвъри за ланкарти,чипсети,видеота и всички темподобни които изкискват драйвър.Пробвах да изключа и антивирусната ми NOD32 v.4 Business Edition,скороста се подобри съвсем малко с около 1-2 мб в SpeedTest,но въпроса ми е от къде да ги изкарам останалите 35мб скорост? :( Ще съм много благодарен ако ми помогнете.Поздрави! :)
Сподели другаде

Рестартирайте системата и влезте в режим Safe Mode with Networking. Направете един тест на скоростта и вижте дали има разлика. Също така уточнете каква е скоростта, която трябва да получавате попринцип от доставчика, защото не съм сигурен дали говорите за megabit(MB) или megabyte(MB).
Сподели другаде

B megabyte става дума.Може ли да ми кажете как се влиза през Safe Mode whit Networking тъй като не съм запознат много с този windows?

Edit: Сега пробвах през Safe Mode whit Networking но въобще не ми дава да се свържа към интернет,дава ми накаква грешка.

Сподели другаде

В Command Prompt изпълни

netsh int tcp set heuristics disabled

Ще трябва да получиш подтвърждение с ОК

След това изпълни

netsh int tcp set global autotuninglevel=disabled

И накрая изпълни

netsh int tcp set global congestionprovider=ctcp

Рестартирай и наблюдавай дали ще има промяна.

Сподели другаде

Здравей Delzard! Да не си случайно абонат на Unacs? Защото при мен се появи наскоро съвсем същият проблем. За разлика от теб съм с Уин 7 от доста време, така че проблема( най-вероятно) не е в ОС.
Сподели другаде

Кажи в коя мрежова карта е свързан интернет кабела на доставчика ти, Local Area Connection или Local Area Connection 2

Ако е в Local Area Connection изпълни в Command Prompt

netsh interface ipv4 set subinterface "Local Area Connection" mtu=1450 store=persistent

Ако е в Local Area Connection 2

Изпълни в Command Prompt

netsh interface ipv4 set subinterface "Local Area Connection 2" mtu=1450 store=persistent

Рестартирай и направи някои от твойте тестове с uTorrent и speedtest.net

Сподели другаде

Съжалявам, че се намесвам в темата, но проблема ми е 100% еднакъв с Delzard затова пробвам това което предлага Nikikom. При последните команди в Command Prompt ми изписва: " Неправилен синтаксис на име на файл, име на директория или етикет на том" .
Сподели другаде

Windows-a ти е на български, за това имаш проблем с командата.

Но едва ли проблема е в големината на MTU. Днес сканирах компютъра на delzard с nmap

Nmap може да определи MTU на отдалечена машина, като използва Path MTU Discovery.

Имаше два отворени порта, а MTU беше 1450, съжалявам че не направих снимка, а в момента компютъра май не на линия.

Сподели другаде