delzard Публикувано Ноември 2, 2011 Report Share Публикувано Ноември 2, 2011 Здравейте.Онзи ден сложих на компютъра Уин7(преди това бях на ХР) и от тогава интернета стана много бавен.Отварянето на страници е бързо но като пусна някой клип да гледам от youtube,vbox, или който и да е друг сайт за клипове,много,много бавно ги зарежда.С торентите е същата работа,над 1.8мб не качва а преди стигах и до 8-9мб мах..Направих тест на скоростта в SpeedTest и отчете 3мб down и 4 up а като бях на ХР беше 40мб down и 20мб up.Интернета ми е с кабел и се свързвам чрез име и парола (VPN мисля че се наричаше тази връзка)Инсталирал съм всички драйвъри за ланкарти,чипсети,видеота и всички темподобни които изкискват драйвър.Пробвах да изключа и антивирусната ми NOD32 v.4 Business Edition,скороста се подобри съвсем малко с около 1-2 мб в SpeedTest,но въпроса ми е от къде да ги изкарам останалите 35мб скорост? :( Ще съм много благодарен ако ми помогнете.Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Ноември 2, 2011 Report Share Публикувано Ноември 2, 2011 Рестартирайте системата и влезте в режим Safe Mode with Networking. Направете един тест на скоростта и вижте дали има разлика. Също така уточнете каква е скоростта, която трябва да получавате попринцип от доставчика, защото не съм сигурен дали говорите за megabit(MB) или megabyte(MB). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
delzard Публикувано Ноември 2, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 2, 2011 B megabyte става дума.Може ли да ми кажете как се влиза през Safe Mode whit Networking тъй като не съм запознат много с този windows? Edit: Сега пробвах през Safe Mode whit Networking но въобще не ми дава да се свържа към интернет,дава ми накаква грешка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Ноември 2, 2011 Report Share Публикувано Ноември 2, 2011 Изпълни в Command Promptnetsh int tcp show global Покажи снимка от резултата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
delzard Публикувано Ноември 2, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 2, 2011 http://prikachi.com/images/549/3996549z.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Ноември 2, 2011 Report Share Публикувано Ноември 2, 2011 В Command Prompt изпълни netsh int tcp set heuristics disabled Ще трябва да получиш подтвърждение с ОК След това изпълни netsh int tcp set global autotuninglevel=disabled И накрая изпълни netsh int tcp set global congestionprovider=ctcp Рестартирай и наблюдавай дали ще има промяна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
delzard Публикувано Ноември 2, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 2, 2011 Няма промяна :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Ноември 3, 2011 Report Share Публикувано Ноември 3, 2011 Едва ли проблема е в големината на интернет пакета, но може да го покажеш В Command Prompt изпълни netsh interface ipv4 show subinterface Покажи една снимка Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
delzard Публикувано Ноември 4, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 4, 2011 http://prikachi.com/images/345/4001345Y.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesyo Публикувано Ноември 5, 2011 Report Share Публикувано Ноември 5, 2011 Здравей Delzard! Да не си случайно абонат на Unacs? Защото при мен се появи наскоро съвсем същият проблем. За разлика от теб съм с Уин 7 от доста време, така че проблема( най-вероятно) не е в ОС. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Ноември 5, 2011 Report Share Публикувано Ноември 5, 2011 Кажи в коя мрежова карта е свързан интернет кабела на доставчика ти, Local Area Connection или Local Area Connection 2 Ако е в Local Area Connection изпълни в Command Prompt netsh interface ipv4 set subinterface "Local Area Connection" mtu=1450 store=persistent Ако е в Local Area Connection 2 Изпълни в Command Prompt netsh interface ipv4 set subinterface "Local Area Connection 2" mtu=1450 store=persistent Рестартирай и направи някои от твойте тестове с uTorrent и speedtest.net Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesyo Публикувано Ноември 6, 2011 Report Share Публикувано Ноември 6, 2011 Съжалявам, че се намесвам в темата, но проблема ми е 100% еднакъв с Delzard затова пробвам това което предлага Nikikom. При последните команди в Command Prompt ми изписва: " Неправилен синтаксис на име на файл, име на директория или етикет на том" . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Ноември 6, 2011 Report Share Публикувано Ноември 6, 2011 При коя последна команда? В Command Prompt изпълни netsh interface ipv4 show subinterface Покажи една снимка Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesyo Публикувано Ноември 6, 2011 Report Share Публикувано Ноември 6, 2011 Заповядай! http://prikachi.com/images/705/4011705Z.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Ноември 6, 2011 Report Share Публикувано Ноември 6, 2011 Windows-a ти е на български, за това имаш проблем с командата. Но едва ли проблема е в големината на MTU. Днес сканирах компютъра на delzard с nmapNmap може да определи MTU на отдалечена машина, като използва Path MTU Discovery.Имаше два отворени порта, а MTU беше 1450, съжалявам че не направих снимка, а в момента компютъра май не на линия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост