Jump to content

Избор на торент-клиент

Препоръчан пост

Здравейте,

Напоследък uTorrent започна да ме разочарова с новите си версии – доста по-нестабилни са, направени са доста ненужни промени, броят на бъговете се увеличава…

Вместо да се връщам на по-стари версии, реших да потърся алтернатива. Предпочитам нещо с подобен интерфейс на uTorrent. И, ако изобщо е възможно – да може да сваля части от магнитни линкове.

P.S. Понеже имам въпрос по темата, реших да попитам тук. Става въпрос за магнитните линкове – това, което свалям, чрез магнитен линк различава ли се по нещо, от това, което свалям от нормален торент? Доста пъти съм имал проблеми с магнитните линкове – при опит да отворя .exe файл - не става нищо, при опит да отворя филм – системата/плеърът блокира и др. А същите файлове тръгват без проблем свалени, чрез торент файл.

Сподели другаде

От доста време карам с Free Download Manager/търсиш от официалния сайт последната стабилна версия/ и съм повече от доволен от този прекрасен торент клиент.Тествал съм Utorrent-a и един друг също нелош Azureus,но засега Free Download Manager-a е наистина най-доброто.Успех.
Сподели другаде

Като гледам този Free Download Manager е и download мениджър, а аз в момента използвам такъв и ще ми е неудобно да съм с два. Пробвал съм Azureus, но е доста тежък, а на мен ми трябва нещо, което да заема по-малко ресурси. Все пак благодаря за коментара.
Сподели другаде

@liver,

Наистина не разбирам каква е разликата (освен името) между BItTorrent и uTorrent. Дори във форумите на uTorrent, намерих дискусия, в която се пита каква е разликата между двете и администратор е отговорил, че няма такава. Все едно ми предлагаш да се върна на по-стара версия на uTorrent.

@Callisto,

Благодаря, ще го пробвам.

Сподели другаде

Наистина не разбирам каква е разликата (освен името) между BItTorrent и uTorrent. Дори във форумите на uTorrent, намерих дискусия, в която се пита каква е разликата между двете и администратор е отговорил, че няма такава. Все едно ми предлагаш да се върна на по-стара версия на uTorrent.

Няма разлика, защото от BitTorrent в един момент просто закупиха правата на uTorrent, за да го използват като техен клиент. Разликите са 2: иконата на програмата и името.

Сподели другаде

@liver,

Да, еднакви са. Но на utorrent не знам коя от версиите е най-стабилна, защото от доста време не го ползвам. Имах проблеми като теб с програмата и сложих bittorent (конкретна версия), която е читава. И оттогава не обновявам торент клиента, нито го сменям с друг. За това писах точната версия, ако решиш да я пробваш.

Сподели другаде

http://www.binarynotions.com/halite-bittorrent-client/

Като че ли имаше хляб в това, но не знам дали още се разработва активно. По-скоро не.

Ако искаш моето мнение - върни се на последната свястна версия на µTorrent - 2.2.1.

Трудно ще намериш по-добро от това.

Сподели другаде

Благодаря на всички, които взеха участие в дискусията, но май ще си остана с uTorrent. А дали някой може да ми отговори на въпроса с магнитните линкове?
Сподели другаде

Това което сваляш през магнитните линкое и това през торентите е едно и също,с разликата през торентите можеш да сваляш файловете по отдтелно или заедно,дава ти възможност да отметнеш само файловете които ти трябват.Аз си свалям редовно през магнитите и не съм имал никви проблеми,всичко си е работило както си трябва.Това ме навежда на мисълта,че проблема ти е другаде или Utorrent който ползваш е нещо увреден.Махни го и си го изтегли директно от сайта на производителя.Ако го искаш на български си изтегляш и езиковия пакет,като задължително преди инсталацията трябва да ги сложиш на едно място,примерно на десктопа или в обща папка.Предполагам че това ще ти реши проблема.
Сподели другаде

Не съм искал да те обидя.Просто ти давам предложение какво да пробваш,ако не си го направил вече.Направи това за да видиш дали няма да ти се реши проблема на чисто.Възможно е дори и от сайта на производителя да си изтеглил и пак да е станала няква грешка,която не е станала задължително по твоя вина.Може да е станало нещо за момент с данлоуд мениджъра ти или да си имал в момента някви проблеми с нета.
Сподели другаде