me4o12345 Публикувано Октомври 31, 2011 Report Share Публикувано Октомври 31, 2011 Качих си на флашката един филм и вижте какво ми се качи без да знам този autorun.inf ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ;JmttGyiGNiTOISnEfKrXmHdARRoIdKCCPLkQKK[AuTOrUn;kMMicYqbzwgimuMzdEsPJeNJrbBbdIIcmpqQRpBDbBWoZgmUgevCKTTtptMOopen=iqzdxb.exe;ufomkWYHZAnxttTXXYHNwRWoWmDYbZsjkLPWFelVOlhdKacTmWzdAOWwSLjsshell\open\Command=iqzdxb.exe;etXftatpsmUDBshell\open\Default=1;44827A521EB0BFE5DD1A005E0842BDDF8E830E9CB352D6B7BEBC14033AEE;AYKCpypluLERXWFEZVGMYYHrpnqaXSmFxmiTBEfkOBH;wlypjFhrHdGjQwKwdjXYycnyueZBBK -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 31, 2011 Report Share Публикувано Октомври 31, 2011 Най-обикновен "червей", доколкото виждам.Не е необходимо да пишеш по две еднакви теми за едно и също нещо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
me4o12345 Публикувано Октомври 31, 2011 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2011 опа сори май съвсем съм се объркал значи викаш червей мхм от къде разбра ,че е ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 31, 2011 Report Share Публикувано Октомври 31, 2011 Фактът, че ти се е "качило", без да си го искал, означава, че това е програма, която се възпроизвежда и копира на носителите на информация самостоятелно, т. е, отговаря на описанието за Компютърен червей. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
me4o12345 Публикувано Октомври 31, 2011 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2011 виж сега да ти обясня бях влезнал в локалната мрежа да разглеждам кой кво е шернал и така влезнах при някой и натиснах една иконка която е по горе в снимката и нищо излезнах си и след това след 2-3 часа реших да си кача един филм и изведнах долу ми се покажа тази иконка и нищо след това качвам още 1 филм и при влизане във флашката компа леко се замисля и пак се появява тази икона долу пуснах таск мениджера и гледам като процес е тва нещо igq...exe и от там нещо се осъмних.Форматирах си флашката и викам ,че се е махнало Днеска си качвам пак филм но не ми се показаПуснах флашката на двд-то и гледам този файл е там с autorun.ini и викам маааа тва от къде дойде бреПуснах си флашката на компа файла е бил скрит и дотам еййй забраих да сканирам с няква антивирусна щот не съм сложил утре ще видя сега съм на друг комп Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Октомври 31, 2011 Report Share Публикувано Октомври 31, 2011 Здравей me4o12345! Ти май до сега не си се сблъсквал с autorun.inf вирус. Необходимо е само да включиш флашката си и да ти се закачи червейчето. Ако наистина искаш да ти се помогне слушай какво ти препоръчват тези, които се отзовават на молбата ти. Въпроси от рода на "ти как разбра че е", ми се струват неуместни. panevdd е един от един от квалифицираните представители на форума, които са помогнали на много хора потърсили помощ тук. Всъщност никой не е длъжен да ти помага, това зависи от желанието и добронамереността на участниците във форума. И не забравяй, че българският език има правила за правопис!Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Октомври 31, 2011 Report Share Публикувано Октомври 31, 2011 За предотвратяване на подобни проблеми за в бъдеще може да се използва софтуер, като:Autorun SettingsPanda USB and AutoRun Vaccine Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 31, 2011 Report Share Публикувано Октомври 31, 2011 me4o12345, инсталирай си Malwarebytes Anti-Malware, обнови я и сканирай системата. Програмата е на български език, едва ли ще се затрудниш особено.След това направи същото с Dr.Web CureIt!.Няма значение кой колко е квалифициран, важно е да си помагаме взаимно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост