StuFF Публикувано Октомври 31, 2011 Report Share Публикувано Октомври 31, 2011 Добър ден компютърни маняци! Моят проблем е такъв , че преди два-три дена почна да ми брамчи видио картата... имах малко проблем до като я оправя но се пак се справих ( Изкаше да се смаже за да не бръмчи... не беше само защото е замърсена ) . Но след това когато си влезнах пак да си ровя насам натам и като пусна повече програми и като щтракам по бързо и компютъра изведнъж забива и ми показва ето това което ще видите... Ако някой има мнение по дадения въпрос моля да го искаже от какво може да бъде това и как да се справя с него ! Ако имате някакви допълнителни въпроси или нещо което не сам дооточнил питаите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
StuFF Публикувано Октомври 31, 2011 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2011 Ето даже сега влезнах да изиграя една игра.. сичко добре и като почна зе да насича леко леко и накрая заби и ми се появи чист син екран и чака само за рестарт ?!?!?! Какво може да бъде това дявол да го вземе.......... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Октомври 31, 2011 Report Share Публикувано Октомври 31, 2011 Драйвърите на хардуерните компоненти обновени ли са? По-точно тези на видеокартата? Има ли възможност да смените текущата видеокарта с друга и да проверите дали проблемите продължават? Препоръчвам да се тества и твърдият диск, тъй като той може да е виновен за появата на BSoDs. За целта: Тестване на твърди дисковеWestern Digital (WD) - Data Lifeguard Diagnostic for WindowsSeagate - SeaTools for WindowsHitachi - Drive Fitness TestSamsung - ES-ToolExcelStor - ESTESTАко твърдият ви диск е по-екзотичен като например Toshiba то можете да използвате диагностичния инструмент на Hitachi (DFT), който сработва на повечето дискове. Цитатът е от статията на l.kanelov - Сините екрани(BSoDs). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
StuFF Публикувано Октомври 31, 2011 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2011 Драйвърите наскоро ги смянах с нови и сичко си е както трябва... А тези програми какви са ? Да тествам компа и да ви направя снимки да видите дали има проблем ли ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 31, 2011 Report Share Публикувано Октомври 31, 2011 Покажи една снимка от HWMonitor да видим какво си свършил с почистването. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
StuFF Публикувано Октомври 31, 2011 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2011 А как да го направя... какво е това което си дал ? По простичак сам в тази област извинявай ама леко обеснявай като за ИНДИАНА ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Октомври 31, 2011 Report Share Публикувано Октомври 31, 2011 Колегата Ви е посъветвал да изтеглите и инсталирате HWMonitor. Това е софтуер, който проверява стойностите на температурите на системата и захранващите напрежения. Програмата се инсталира изключително лесно. След това:Стартирате HWMonitor.Изчаквате да се покажат стойностите на температурите и захранващите напрежения.След като всички стойности са изведени в полето на програмата, натиснете клавишната комбинация Alt+PrtSc. По този начин ще направите снимка на активния прозорец, в случая, този на HWMonitor.Стартирайте Microsoft Paint (Run -> mspaint).Натиснете клавишната комбинация Ctrl+V и запаметете изображението. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
StuFF Публикувано Октомври 31, 2011 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2011 Да благодаря ви много и на двамата за това което правите, а ето и снимката. Но преди да я видите да знаете ,че тази стая вкоято сам като не се утоплява през деня е около 15 градуса има няма... а вечер е кам 20.. но и на топло и на студено се тос номер ми го прави... |-( А обаче има 1 проблем.. не виждам от каде да кача файлчето (снимката) .. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Октомври 31, 2011 Report Share Публикувано Октомври 31, 2011 Когато започнете да пишете нов отговор ще забележите бутона "Повече опции", намиращ се в долния десен ъгъл на полето за писане. Натиснете го и ще се зареди нова страница, където спокойно можете да прикачите своите файлове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
StuFF Публикувано Октомври 31, 2011 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2011 Eто я Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 31, 2011 Report Share Публикувано Октомври 31, 2011 За каква операционна система става въпрос? Какво е захранването? Как точно си обновявал драйверите, откъде си ги свалял, да не е било с някоя програма? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
StuFF Публикувано Ноември 1, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 1, 2011 Положението момчета става по зле и по зле. Днес напримерно даже не успях и да го пусна.. от по долните снимки ще разберете какво ми излиза , а след това като стигне до имблемката на която " WINDOWS " почва да варти,варти,варти и нищо... ресва си се самостоятелно и пак.. някой път захапва и я минава но директно ми се показва син екран с бели букви и пише за някакви ъпдейти на windowsa и главно за нещата в папка C- кадето е и той.. че има някакви проблеми.. и ми лагва става по бавен а наскоро го преинсталирах и сложих нови драйвъри който ми казахте да сложа и си работеше доста добре. В долния пост ще видите двете снимки за който говорех който се показваха и после ми пише windows и там или се ресва пак или захапва и почва да ми излизат грешки и лаги. А ето ги и тях... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Ноември 1, 2011 Report Share Публикувано Ноември 1, 2011 Последните две снимки, показват моменти от сканирането на дял C:\ , посредством chkdsk фунцията на Windows. Когато системата бъде изключена по различен от нормалния начин, Windows автоматично стартира chkdsk при следващото зареждане на операционната система. По този начин системата се проверява за евентуални грешки, които в последствие да бъдат отстранени. Ако искате да спрете стартирането на chkdsk по време на зареждане на операционната система, то:меню Start -> Run -> cmdВ новопоявилия се прозорец въведете: chkntfs /x c: (Ако C: е дялът, на който е инсталирана операционната система). Ако имате повече от един дял, то може да въведете командата по следния начин: chkntfs /x c: y: , където "y" е буквата на дяла, за който искате да важи забраната. От първите две снимки, мога да предположа, че проблемът е пряко свързан с начина, по който са свързани Вашите устройства, в частност оптичното устройство и твърдият диск. Влезте в BIOS и задайте First Boot Device да бъде Hard Disk Drive. Уверете се, че Sata Mode е настроен на IDE, не RAID. Ако компютърът не е в гаранция и можете да отворите спокойно кутията, то проверете дали кабелите са добре свързани към устройствата и съответно към дънната платка. Също така проверете и марка/модел на захранването, както е посъветвал Night_Raven. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 1, 2011 Report Share Публикувано Ноември 1, 2011 Десен клик върху My Computer -> Properties -> Advanced -> 3-ти бутон Settings -> долу от падащото меню избери Kernel memory dump. При следващия забив не го рестартирай приндутелно, а го остави да си създаде dump файла. След като се рестартира сам след това намери файла MEMORY.DMP в папка C:\WINDOWS, архивирай го, качи го на файлов хостинг по желание (аз например предпочитам Megaupload) и дай линк. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
StuFF Публикувано Ноември 2, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 2, 2011 Oх дано да забива по бързо и да излезе , че сега пак не забива мн мн но такъв лаг няма... явно според мен ми се трият части от windows-a и са бъглясва самия компютър. Само това не разбирам как трябва да стане приател - качи го на файлов хостинг по желание (аз например предпочитам Megaupload) и дай линк ?! Има ли начин някаде да ти го пратя защото това незнам как и каде :S Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост