Jump to content

възможно ли е две плочки различна рам памет

Препоръчан пост

Здравейте.Защо рамта на лаптопа ми е различна,в смисъл 1GB DDR3 1066mHZ и 2GB DDR31333mhz http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/default/no-no.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/default/questions.gif , за да не продължавам ето снимка вижте сами;

операционната система е windows 7 x 64

ПС не ,че това ми пречи по някакъв начин .Машинката се използва главно за интернет , филми, скайп ,и дори наистина да е такава каша не оказва влияние , но ми стана интересно вие как мислите дали евереста нещо се е сбъркал или е възможно ? ето;

post-24260-0-28403600-1319312806_thumb.jpg

Сподели другаде

Да, напълно възможно е. Преблемът се състои в това, че по този начин и двете платки работят на 1066mHz, а не на 1333mHz.

Все още не мога да си обясня защо са поставени платки с различни работни честоти. Предполагам не сте слагали допълнителна RAM-памет, т.е. фабрично лаптопът е с тази памет?

Сподели другаде

Да, напълно възможно е. Преблемът се състои в това, че по този начин и двете платки работят на 1066mHz, а не на 1333mHz.

Все още не мога да си обясня защо са поставени платки с различни работни честоти. Предполагам не сте слагали допълнителна RAM-памет, т.е. фабрично лаптопът е с тази памет?

да ясно ми е , че така рамта работи на по ниската честота 1066.Аз не съм добавял или премахвал каквото и да е по лаптопа ,така е закупен (купих го чисто нов преди около година и половина от англия) значи така си е зглобен.И аз немога да си обясня защо е така.Малко ме съмнява и че евереста може да се бърка.Както казах не ми прави проблеми затова и неизкам да го отварям,за да се убедя дали наистина е тъка , но ме дразни.

Сподели другаде

аз искам да добавя рам на моя компютар но незнам каква да взема сега съм с 2 гб. на corsair 1333mhz искам да му сложа още 4 но знам само че трябва да са с еднакви честоти а марката пак съштата ли трябва да бъде или ще е по добре да взема на kingstan
Сподели другаде

трябва ти DDR3 1333 Mhz ,и най добре да е същата марка. Обаче имаш ли свободни слотове ,за да добавиш?тези два гигабайта една плочка ли са или две по един, и още подобни подробности без който няма как да ти се отговори адекватно.Дай повече инфо.

ПС не е хубаво да се натрапваш в чужди теми освен ако нямаш мнение касаещо темата на автора.Просто не е приятно

Сподели другаде

При добавяне на допълнителна RAM-памет е нужно да се прегледат параметрите на вече инсталираната такава. Акцент се поставя върху тайминги, честота и марка на RAM-паметта (допълнително дали има възможност паметта да работи в Dual-Channel режим).
Сподели другаде