Jump to content

Как да си направя автокасетофончето да ми свири от флашка.

Препоръчан пост

Ама директно, не чрез трансмитерчетата. Искам например да пусна от мр3 плейър или от телефона (там имам кабел който от него излиза със ЮСБ жак). И направо да си включа във касетофона. Явно трябва да се изведе такъв изход от платката на касетофона. Той е добър, с радио и е здрав. Но не искам вече да записвам и пускам касети. А за по-добър звук не искам да ползвам трансмитер. А директно да изведе ЮСБ-кабела. Но от къде точно и как...? Не знам. Например скоро от един стар касетофон (не авто),го направих да ми свири на компютъра. Там свързах двата канала и масата от жакчето на звуковата карта след предусилвателя (т.е. елиминирах го). Иначе не се получаваше да го свържа преди него (на главата на касетофона). Е, вярно че от проблем със звуковата карта, ми се губеше единия канал, и хвърлих касетофона, но пък се оказа че съм го направил правилно. Което ме радва, че все пак съм успял. Дали и сега там трябва да изкарам пак и за ЮСБ-жакчето за мр3 плейъра? На същото място? Имате ли идея приятели?
Сподели другаде

USB изходите на телефони са за пренос на цифрови данни, не аудио изход. Ти какво свързваш към USB порта на телефона, че вадиш звук? Или просто предполагаш?

Колкото до 3.5 мм. жака на портативния аудио плеър, то принципът там трябва да е същия като при звуковата карта.

Сподели другаде

Само предполагам за връзката с телефона. Даже си прав че е само за пренос на данни. Там пише "мултифункционален кабел за пренос на данни". Но пък там се включват и слушалките....- Но не мисля че ще стане да го ползвам като МР3 плейър. Въпреки че би било добре. Но проблема ми е че не знам как (и къде) да свържа кабел за УСБ от платката на автокасетофона. Иначе е лесно с тези трансмитерчетата, но не били добри много. Били "горили" флашките. Иначе поне телефона може да го ползвам за флашка. Нали кабела е за пренос на данни. Но пък може да е само за връзка с компютър, щото с телефона има и диск. Той така и не тръгна на моя компютър, та преноса на данни си го правя с блутуут. Абе, 11 лв. е една 4гб флашка. Но това се чудя, а знаеш че искам да си правя такива неща сам, не да купувам трансмитерче. Но не знам как да стане. Явно трябва да имам МР3 плейър, и чрез кабел да вкарам звук до касетофончето.и вместо от касета, да свири от МР3 плейъра. И ще стане явно по същия начин както си правих големия касетофон да ми свири от компютъра. Т.е. свързах го кабелчето 3,5 мм от компа до след предусилвателя на касетофона. И излезе звук. Но, там знаеш проблема беше със звуковата карта... , та залудо изхвърлих касетофона. Но, ...-стига ми тая награда че сега знам че единия канал не ми се е губил от проблем в свързването. А съм го направил правилно кесетофона. Но, тук при автокасетофончето ще е по-трудно да се ориентирам в платката. Ще го извадя скоро и ще пусна тук снимка. Може и да ми дадете съвет.

пп

МЕЖДУ ДРУГОТО ЕДНО ТРАНСМИТЕРЧЕ ВАРИРА ОТ 11 ДО 15 ЛВ. РАЗЛИКАТА Е ДИЗАЙНА.

Сподели другаде

... Както и да е. Реших да не се занимавам. Може и едно трансмитерче да купя. Ако има някой който знае или му се занимава с такова нещо, ще пиша.
Сподели другаде

Преди години се продаваше "лъжлива" касета,от която стърчеше кабел с вход в който се включваше МП3 плеъра.Пъхаш я в касетофона и слушаш чрез нея всичко което върви на плеъра.Лично ползвах такава,защото не ми се искаше да се разделям с един Блаупункт,който вадеше страхотен саунд.
Сподели другаде