Dark`Elf Публикувано Юли 7, 2006 Report Share Публикувано Юли 7, 2006 (Редактиран) Здравейте. СКоро си купих видеокарта -GeForce Fx 5500 256mb. Когато инсталирам драйверите от оригиналния и диск - MSI MS-StarForce Ge Force Fx 5500 и всичко се омазва - филмите стартират в едни умрели цветове. Когато оставя Уиндоуз сам да си намери драйверите всичко е наред, но пък не се показват всички опции на видеокартата. На какво може да се дължи това. Благодаря на всички рпедварително Едит: Проблема е в някакъв сблъсък с видеокартата и самите драйвери Редактиран Юли 7, 2006 от Dark`Elf Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Юли 7, 2006 Report Share Публикувано Юли 7, 2006 Пробвай да изтеглиш последните драйвери за видеокартата ти от тук - http://www.softvisia.com/download.php?view.399 Иначе понякога се получава така, че има несъвместимост между оригиналните драйвери и самата карта, особено ако са ти объркали диска, който са ти дали. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dark`Elf Публикувано Юли 7, 2006 Author Report Share Публикувано Юли 7, 2006 (Редактиран) Много странно - открих, че като махна кодек пакета (аз всъщност ползвам K-lite) и филмите си тръгват без проблем през BsPlayer. Докато при Crystal Player и MV2Player-a се получава мешаница. Много странно. Ще пробвам драйверите. И също така си поиграя малко. Ще сменя кодек пакета. Ще изтрия плейърите и полсе ще ги сложа наново. Да видим дали ще се получи. Определено се получава някакъв сблъсък/несъвместимост между тези плеъри и драйверите... Редактиран Юли 7, 2006 от Dark`Elf Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Юли 7, 2006 Report Share Публикувано Юли 7, 2006 Не можах да разбера от какво става мешаницата при Кристал плеар. Той не ползва K-Lite codek . В този случай не би трябвало пакета да има отношение към проблема според мен.BS player също не го ползва. А казваш, че с него няма проблем. Така че, явно пакета и плеарите нямат отношение.Успех! Сигурна съм, че ще се справиш. И пиши какво е станало. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nakata Публикувано Юли 7, 2006 Report Share Публикувано Юли 7, 2006 Не си трий кодеците и плеерите а си сложи най новите драйвери и ще се оправи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dark`Elf Публикувано Юли 7, 2006 Author Report Share Публикувано Юли 7, 2006 Ами значи проблемът се появява. когато се инсталират MSI драйвери на видеокартата,...многоо странно. И най-странното нещо е, че през БС плеър филмите вървят нормално, а през другите плеъри - не. Много се озадачих. Сега изтеглих драйверите, които ми препоръча Милен и на пръв поглед всичко е Ок и филмите и другите неща. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 7, 2006 Report Share Публикувано Юли 7, 2006 Не можах да разбера от какво става мешаницата при Кристал плеар. Той не ползва K-Lite codek . В този случай не би трябвало пакета да има отношение към проблема според мен.BS player също не го ползва. А казваш, че с него няма проблем. Така че, явно пакета и плеарите нямат отношение.Напротив, имат си много отношение. Разбира се, че ползват K-Lite. Той инсталира кодеците и ги регистрира за да са на разположение на всеки плеър, който има нужда от тях. Всеки плеър, който няма свои разделители (splitters - разделят потоците в AVI) и декомпресори за нужните формати, се допитва до операционната система да не би тя случайно да знае такъв декомпресор (кодек). Те ако са регистирани (както вече споменах), Windows съобщава на плеъра, че кодек има и плеъра си го намира и ползва и всичко е наред. Crystal Player има вградени собствени разделители за някои формати, както и декомпресори за такива. AC3 е един от форматите, за които Crystal Player има собствен декодер и не са му нужни отделни (което не значи, че не може да ползва други). DivX и XviD кодеците, които са част от K-Lite, си се ползват от ВСИЧКИ ПЛЕЪРИ. Просто няма плеър с вградена поддръжка на тези кодеци. Ами значи проблемът се появява. когато се инсталират MSI драйвери на видеокартата,...многоо странно. И най-странното нещо е, че през БС плеър филмите вървят нормално, а през другите плеъри - не. Много се озадачих. Сега изтеглих драйверите, които ми препоръча Милен и на пръв поглед всичко е Ок и филмите и другите неща.Нормално. Обикновено е препоръчително да се инсталират драйверите на nVidia, а не на конкретния производител. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dark`Elf Публикувано Юли 7, 2006 Author Report Share Публикувано Юли 7, 2006 Ами да - проблемът е решен вече За което благодаря на всички, които се включиха. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Юли 7, 2006 Report Share Публикувано Юли 7, 2006 Напротив, имат си много отношение. Разбира се, че ползват K-Lite. Той инсталира кодеците и ги регистрира за да са на разположение на всеки плеър, който има нужда от тях. Всеки плеър, който няма свои разделители (splitters - разделят потоците в AVI) и декомпресори за нужните формати, се допитва до операционната система да не би тя случайно да знае такъв декомпресор (кодек). Те ако са регистирани (както вече споменах), Windows съобщава на плеъра, че кодек има и плеъра си го намира и ползва и всичко е наред. Crystal Player има вградени собствени разделители за някои формати, както и декомпресори за такива. AC3 е един от форматите, за които Crystal Player има собствен декодер и не са му нужни отделни (което не значи, че не може да ползва други). DivX и XviD кодеците, които са част от K-Lite, си се ползват от ВСИЧКИ ПЛЕЪРИ. Просто няма плеър с вградена поддръжка на тези кодеци.Добре де. Признавам, че за първи път чувам, че Кристал и Биси плеар ползват K-Lite кодека. Явно на доста места в нета битува мнението, че тези плеари имат вградени кодеци. На доста места съм чела за това. Ще те помоля за още разяснения. Вярно, че се отклоняваме от темата, но мисля, че ще е полезно да уточним нещата.Би ли обяснил защо при Кристал и Биси плеар не излиза зелената стрелка, характерна за пакета кодеци, а при другите плеари излиза. Дори ми се е случвало при Биси плеара да ми излезат два чифта субтитри: едни от плеара и едни от пакета кодеци. Как, ако използват пакета се дублират субтитрите? И защо при тези 2 плеара не се появява зелената стрелка?Аз знам/ или пони така мислих/, че зелената стрелка показва ползването на пакета кодеци. Къде изчезва тя, когато филмите тръгват без нея? Защо изчезва при въпросните два? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dark`Elf Публикувано Юли 7, 2006 Author Report Share Публикувано Юли 7, 2006 danina, искам да те попитам при инсталирането на кои кодек пакети при БСплеър не се показва зелената стрелка, а пък при другите плеъри се показва/ Аз давам за пример ACE Mega codec pack - при всчики плеъри - Mv2Player, Windows Media Player, Bs Player, Crystal Player се появява зелената стрелка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Юли 7, 2006 Report Share Публикувано Юли 7, 2006 danina, искам да те попитам при инсталирането на кои кодек пакети при БСплеър не се показва зелената стрелка, а пък при другите плеъри се показва/ Аз давам за пример ACE Mega codec pack - при всчики плеъри - Mv2Player, Windows Media Player, Bs Player, Crystal Player се появява зелената стрелка. Dark`Elf, ползвам -K-lite codec pack 2.53 Full.За да разгранича субтитрите, които извежда той от субтитрите, които извеждат някои плеари настройх шрифта на субовете в K-lite codec pack да е 48, за да се вижда разликата.Ето и резултатите:Winamp- появява се зелената стрелка и субовете са с размер 48.BS player- появяват се два чифта субтитри. Единият с размер 48/ от пакета/, а другия с размер 21/ от плеара/Windows media player- появява се зелената стрелка и субтитрите са с размер 48.VLC мedia player- Не се появява зелена стрелка и субовете са с размер различен от 48./ забравих точно колко ги бях настроила/VPlayer - появява се зелената стрелка и два чифта субове. Едните с размер 48, а другите с размер 24.Media player Classic- появява се зелената стрелка и субовете са с размер 48.Crystal media player- не се появява зелена стрелка и субтитрите са с размер 24.Очевидно Crystal media player и VLC мedia player не ползват пакета за субтитрите си.Очевидно също, че BS player и VPlayer могат и да не ги ползват, тоест субтитри има и без K-lite codec pack 2.53.Само да добавя, че бях настроила пакета за автоматично показване на субтитрите. Когато спра показването на субове от пакета, пак си имам субтитри от самите плеари/ описани по- горе/.Това е. Затова ми е интересно от къде идват, ако BS player и Crystal media player не разполагат с вградени кодеци.Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 7, 2006 Report Share Публикувано Юли 7, 2006 Значи нека първо уточним, че K-Lite не е кодек, а пакет, който съдържа кодеци и филтри. Реално той слага много неща, повечето от които абсолютно ненужни в 99,99% от случаите. Даден плеър ползва или вградените си компоненти или инсталираните външно. Той се обръща към външни ако 1) няма свои вградени или 2) настроен е да не ползва вградените. Различните плеъри имат повече или по-малко вградени компоненти.Мистериозната "зелена стрелка" се дължи на един от филтрите, които се инсталират от доста пакети - VobSub. Този филтър е отговорен и за двойните субтитри, защото целта му е именно да вади субтитри, когато засече видео поток. Той се включва при пускане на какъвто и да било видео файл и затова има стрелка долу, само че не е съвместима с всеки плеъри. Crystal Player използва свой собствен метод за изобразяване на филма и не поддържа VobSub (стрелката). За версия 2 на BSPlayer не знам, но по-старите поддържаха. Затова и има двойни субтитри - едни от VobSub и едни от BSPlayer.Ако при инсталирането на пакета НЕ се сложи VobSub, стрелката няма да я има. Лично аз преди като ползвах BSPlayer му спирах неговите субтитри и ползвах тези на VobSub. Предполагам това отговаря на въпросите и на danina и на Dark`Elf. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Юли 7, 2006 Report Share Публикувано Юли 7, 2006 Благодаря ти Night_Raven, но това не означава ли, че в случая Cristal player и VLC player си имат вградени кодеци?Защото от първия ти пост останах с впечатление, че Cristal player и BS player също ползват пакета, а това при мен не е така или грешно съм разбрала? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 7, 2006 Report Share Публикувано Юли 7, 2006 Кодек е много разтегливо понятие и в днешно време се ползва безразборно и води до объркване.Ползват само това от пакета, което им трябва, което го нямат вградено. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Юли 7, 2006 Report Share Публикувано Юли 7, 2006 Кодек е много разтегливо понятие и в днешно време се ползва безразборно и води до объркване.Ползват само това от пакета, което им трябва, което го нямат вградено.Разбрах, благодаря ти! Не ми стана ясно какво точно ползват в случая от пакета, но сигурно ползват нещо, щом казваш. Това, което ползват обаче, определено не са субтитрите.Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост