Jump to content

Завъртя ми се десктопа, помогнете

gors

Препоръчан пост

Днес върху клавиатурата на компа /включен/ се изсипаха седем осем папки документи.В този момент виждам десктопа заедно с таскбара обърнат 1/4 надясно . Такова чудо досега нито бях видял нито чел.Рестарта не помогна .След обеда надупихме монитора и си довършихме работа .Консултирах се с местните доставчици на интернет ,но и от там няма помощ.

Ако някой има идея нека сподели. :help:

Сподели другаде

В този момент виждам десктопа заедно с таскбара обърнат 1/4 надясно .

Абе я пусни един скрийншот, че това първо не мога да си го представя как би изглеждало! Отначало си помислих, че таск-бара ти е застанал вертикално, ама тая сложна маневра "обръщане 1/4 вдясно" дори и в закона за движение по Интернет-магистралите я няма..." :blink: :blink: :blink:

Редактиран от Neuton Gimic
Сподели другаде

И аз немога да си представя това чудо. Найстина дай шот да го видим.

Иначе от опит знам, че когато нещо се обърка по десктопа и никакви настройки не помогнат, варианта със създаване на нов акаунт работи и те спасява от проблема. Това като крайно решение. Ако нищо друго не помогне. :)

Сподели другаде

А и ще е хубаво да кажеш с каква видео карта си, за да знаем дали има опция за завъртане.

Ако нищо не помогне, по-добре махни драйверите на видеокартата и ги инсталирай наново, но както каза Данина - това е в краен случай.

Сподели другаде

Значи днес от опцията Възтановяване на системата в по ранен момент /за късмет не е била изключена/ се вазстанови с дата от вчера и всико е ок.

едит: няма такава функция ротация на монитора

Сподели другаде

Коментирах ме днес с обслужващите програмисти от Пловдив нашия случай /единия от тях е толкова вещ ,че твърди той бил написал уйндоса/ чували са за такова нещо ,но твърди че без да го види и пипне неможе да се изкаже по проблема.
Сподели другаде

Сигурно има такава функция rotation, няма от какво друго да е освен ако под 1/4 надясно не разбираме едно и също.

Предполагам искаш да кажеш целия екран завъртян на 90 градуса по часовниковата стрелка?

Сподели другаде

Браво ,всичко работи точно .Компютрите са Даево с рентиум 4.Подарък от Министерството на здравеопазването.

Пробвах на домашния си комп. айбием , не се получава явно не при всички работи това правило.

Сподели другаде

Пробвах на домашния си комп. айбием , не се получава явно не при всички работи това правило.

Зависи колко папки си изпуснал върху клавиатурата на домашния компютър - сигурно са били недостатъчно :) Можеш да повториш опита няколко пъти, от различни ъгли и височина на изпускане :)

Сподели другаде

Зависи колко папки си изпуснал върху клавиатурата на домашния компютър - сигурно са били недостатъчно :) Можеш да повториш опита няколко пъти, от различни ъгли и височина на изпускане :)

Става дума за клавишната комбинация Ctrl+Alt+Стрелка ,пробвайте и ще се уверите. :OK:

Работи само ако имате Intel® Graphics Technology

Редактиран от gors
Сподели другаде

Аз преди бях с GeForce FX5200 и тя имаше споменатата настройка Rotation на 90 и 180 градуса , по едно време се беше бъгнала от твърде честно сменяне на драйвъри и един от който като го сложих и през 5 минути ми се въртеше монитора на всички посоки.. После разбрах, че някакъв файл от самите драйвъри не съответствал с тези на win-a ми тогава и голямо шоу беше :D
Сподели другаде

• 1 year later...