danina Публикувано Март 18, 2006 Report Share Публикувано Март 18, 2006 Здравейте! Всички вие сте хора,които обичат заниманията с компютри-това е ясно.На мен обаче,би ми било много интересно да науча как сте се решили да се занимавате с тях.Какво ви е провокирало. Моята история е много скорошна и може би смешна.Миналата година трябваше да пиша статия за една конференция и естествено трябваше да е печатана на компютър и представена на дискета.Леле,какъв ужас.Тогава още нямах компютър.Като тръгнах по мъките-ходих да ми я набират,за всяка редакция,за форматиране и изобщо не можах да се прибера 4 дни.Чувствах се ужасно глупаво-изобщо не разбирах,кое как се прави и как точно да обясня какво искам.Тогава реших,че трябва да имам компютър и да га понауча,доколкото мога,което е съвсем нормално за един средно интелигентен човек в нашия век според мен.След 2 месеца се снабдих с комп и сега го разучавам.Както са казали хората "Всяко зло,за добро"-абсолютно вярно. Споделете и вие! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
haidukpikaso Публикувано Март 18, 2006 Report Share Публикувано Март 18, 2006 Имам си компче от декември 2004 Нашите ми го купиха за Коледа и бях много щастлива.Аз съм енигматик,съставям кръстословици за вестници и списания и просто имах нужда от него-за да ги набирам след като бъдат готови.Ден след ден научавах все нови и нови неща,и продължавам да се уча непрекъснато.Щастлива съм,защото имам много приятели,които винаги ми помагат,ако имам някакъв проблем.Един от тях е Tragedy-благодаря ти,приятелю!Грижа се за моето компче с много любов,има си бай NOD32-аз така си я наричам,антивирусната,който си го пази Няма ли нетче и плаче :( -за ъпдейт.Има си последните модели *касетофони* и *телевизори* - така пък си наричам аудио- и видео-програмите Така си е-компче без нет е като таратор без краставица Освен за работа ми служи и за теглене на музика и филми,а така също и на тапетчета-wallpapers-мания са ми и вече имам доста голяма колекция Имам програма за скрийни,вече съм направила 4,пеещи Та така-обичам си го много моето компче Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BO6KO Публикувано Април 2, 2006 Report Share Публикувано Април 2, 2006 Аз отначало само играех игри в мрежа с приятели,но си купих GSM с камера и се наложи да инсталирам програми,драивери и малко по малко се понаучих.Не че сега разбирам кой знае колко ама отначало една папка не можех да си направя.В залата обаче много хора пипат компютъра,вечно са пълни с вируси и ги преинсталират.Един ден ми писна и си купих компютър,и се уча да работя с него,интересно ми е.От друга страна обаче по рядко излизам от къщи.Като заседна вечер и не ми се излиза.Което не е много хубаво. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MasterRalf Публикувано Април 3, 2006 Report Share Публикувано Април 3, 2006 Е като свикнеш и ти писне няма да обръщаш чак такова внимание и ще си го съчетаваш с излизанията.Аз бях станал маниак и ходех по компютърните клубове в старият ми град, даже си тръгвах по-рано от даскало само за да седна пред Half-life, Diablo, Heroes или Max Payne. Като дойдох в София обясних на майка ми че няма смисъл да продължавам да си давам парите за глупости и тя ме спонсорира. От тогава това ми е третата машина и мисля догодина пак да сменяма цялата поради 1 или друг проблем (първият път ми гръмна захранването със всичко без рамта... ей такива каръщини) И сега вече мога да кажа че горе-долу си чаткам и се справям и с MS Office и малко по регистрите пипам, но началото бяха игрите, на които имам много хубави спомени Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
baby_face Публикувано Април 3, 2006 Report Share Публикувано Април 3, 2006 (Редактиран) То стана така, че до нас бяха открили една малка зала за компютри и понякога ходихме цялата тайфа да наблюдаваме, на мен ми беше много интересно. Тогава реших, че искам да се науча да играя игри.. бях няколко пъти и горе-долу схванах. После ме "заразиха" с чата.. и хоп, всяка седмица бях в другите зали (прехода се увеличава) През ваканциите бях всеки ден там, а като бях на училище - събота и неделя. Но след това вече ми омръзна и чата, и игрите. Но пък то майка ми реши, че иска да се учи. И само за компютър говореше, стигна и до извода, че харча много повече за зала, отколкото ако си имам вкъщи. Затова, един ден, без мое знание отишла и купила.. аз се прибирам от училище и какво да заваря :rolleyes: Та така.. 2 седмици след това дойде и Интернета. Общо взето си е голяма занимавка, но поне мога да се похваля, че вече основните неща ги знам.. и от тук - от там понаучвам нещо ново и винаги полезно. Та така с моята история B) Редактиран Април 3, 2006 от baby_face Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Април 3, 2006 Report Share Публикувано Април 3, 2006 с компютри се занимавам от 1985/6 година. Започнах на един Правец82, който ползваше езика BASIC, после ми купиха домашния Правец 8Д (какви готини игри само). Докато си купя пък флопи, минаха още няколко месеца - трябваше да се пести от закуските! Дотогава всичко се записваше на касетофон, понеже компютрите по онова време нямаха хард-дискове, ако нещо се смота - всичко се почваше отначало. После минах на 16-битовите Правец. Та оттогава ми е страста към компютрите. Като всеки един човек, ползвам РС-то предимно за игри, а от скоро и за програмиране (но това е друга тема) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MasterRalf Публикувано Април 4, 2006 Report Share Публикувано Април 4, 2006 Хм ти като си навлизал в компютърната "магия" аз съм се раждал Въпреки от тоя Чернобил се чувствам като програмиран, поне свикнах с опашката и сега даже ми е полезна http://www.bg-science.info/forum/style_emoticons/default/bounce8.gif Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
infinity1305 Публикувано Април 4, 2006 Report Share Публикувано Април 4, 2006 (Редактиран) Винаги съм имала компютър,но без net.Докато не реших да разбера защо приятеля ми предпочита да си стои в къщи...и го "спипах" да си чати с 4 момичета с уеб-камери Разбирасе-след два дни вече и аз имах интернет и всички чатове.После открих колко много интересни неща има за четене,колко е по-удобно да говоря със семейството ми чрез интернет(и безплатно)-изобщо-открих америка. имам net вече година и съм много доволна.А компютърчето ми го смених няколко пъти вече,дори си купих и лаптоп,за да ми е "под ръка" винаги...дори са ми полезни и за работа.Е...вече не рестартирам от щепсела,но имам още много да уча. Редактиран Април 4, 2006 от infinity1305 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dark`Elf Публикувано Април 6, 2006 Report Share Публикувано Април 6, 2006 Първият ми компютър, който имах, ми го купиха, когато бях в 8 клас. Т.е. горе-долу преди 5 години. Когато ми го купиха можех да правя малко неща - само да го пускам, да си пускам музика, да играя на някоя игра(мале първата ми игра беше NFS Porche....много яко). След това постепенно се научих да инсталирам и трия игри...Имах и-нет още от началото само, че беше през телефона, но тогава не го ползвах много. След това се научих да правя мого повече неща, имах вече и интернет...и така постепенно. Сега не съм няквка специалистка, но мога да си развалям и поправям нещата...Така постепенно човек се научава. Този първичт ми комп се повреди преди 4 месеца и смених повечето му части като дъно, рам, процесор и видеокарта и кутия. Сега му се радвам и се надявам да издържи колкото предния Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mustang_turbo Публикувано Януари 29, 2010 Report Share Публикувано Януари 29, 2010 На мене ми купиха първия комп през 2006 (голяма щаига). Всъщност аз въобще не знах че ще имам комп тогава. Тати си доиде от работа и ми вика да отида с него и аз тръгнах с него пред блока в който живея. Нашата кола беще пред блока и като гледам на задната седалка и компа седи там и ме чака. Това е моята история Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Януари 29, 2010 Report Share Публикувано Януари 29, 2010 Вкъщи има компютър откакто се помня... до колкото знам далечната 90-та година сме имали Kommodore, после вече правец 16, после XT, на което почнах да играя първите си игри - разни мотори и т.н. та въпросното XT мноого години седеше на масата за игри, докато се разведоха дъртите, след това не бях виждал компютър известно време и се появи бум-а на компютърните зали, някъде около 2002 год. Ходех да играя разни глупави игри от сутрин до вечер, а към 2003 ми пляснаха безплатно един Pentium 166 със стотина МБ рам и хард цели 2ГБ, нямах интернет, няма нищо но ми беше голяма мания, от нямане какво да правя по него почнах да ръчкам в малкия му мозък в началото бях "заблуден" и като всеки незапознат "тип" ползвах уиндоус ME, започнах да си играя да го преинсталирам да му бъзикам по драйверите ( да ги разглеждам, променям ), почнах да си купувам компютърни списания, дискове с програми, в общи линий започнах да експериментирам. После почнах да въртя далавери с части, от продажбата на този 166 Мхз-ов компютър си купих AthlonXP 1700+ ( Thoroughbred-B B0 ) с 256 рам и 40 ГБ хард... като реално бях додал от моя джоб само 5 лв. И т.н. и т.н. почнах да се развивам и все още се, вмомента се въртят доста далавери с ремонти, части и всякакви глупости. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Февруари 4, 2010 Report Share Публикувано Февруари 4, 2010 Компютър имам не от много време(4-5 години), но винаги съм искал да се занимавам с техника и това ми е било страст още от малък-Още 1-ви, 2-ри клас започнах да разглобявам различни неща-радиота и т.н. След това реших да кандидатствам "Микропроцесорна техника", защото ме влечеше и исках да разширя знанията си още. И така до днес-Секторът на информационните технологии е един от най-бързо развиващите се, а компютри вече има почти навсякъде...Работа винаги ще има Първият ми компютър беше с Pentium3 1Ghz, 128MB PC133 SDR RAM,Intel 82815 32MB шерната памет и 20GB Maxtor ATA 100. Първият компютър, който съм човъркал и от там разучих основите беше стар- с 2GB Quantium FireBall,PentiumMMX 233Mhz,EDO RAM и S31МB Video.Страстта ми е хардуер, но поназнайвам нещо и за софтуера...Основно се занимавам с пълнене на дупки в сигурността на OS, модификации и програми за диагностика на компоненти...Няма как иначе...Има още много да уча, но се старая Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stambet0 Публикувано Февруари 4, 2010 Report Share Публикувано Февруари 4, 2010 (Редактиран) Една от основните причини,които ме накараха да започна да се занимавам с компютърен софтуер и хардуер,бяхте точно Вие-екипът(потребителите) на Softvisia.com .Статиите,коите изпълват този форум,различните теми,дискусиите-всички те ме подтикнаха към това.Показаха ми една сфера,която е изключително интересна(и до голяма степен забавна).В днешни дни информационните технологии навлизат все повече в ежедневието на човека,което довежда до опознаването им.До този момент съм прочел хиляди страници с информация относно софтуер и хардуер.Всички те ми помогнаха да разбера базовата структура на дадена система.Това ми даде възможност да помагам на други потребители и в повечето случаи успешно.Все още съм на 16 години,което подсказва,че имам да уча още доста.Сферата на информационните технологии е изключително бързо меняща се,но това по никакъв начин не би ме спряло.Напротив,може би тази причина ме кара да продължавам да се занимавам с това. Първият ми компютър е всъщност този,с който съм в момента.Системата беше закупена през 2007 година и от тогава насам не съм имал сериозни проблеми с нея.Може да се каже,че съм "casual gamer",но това е много по-добре,отколкото да стоя във виртуалният свят повече от 12 часа на ден. Редактиран Февруари 4, 2010 от stambet0 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nightmare Публикувано Март 7, 2010 Report Share Публикувано Март 7, 2010 И при мен беше голяма радост като ми говзеха. (малко по-вече от 2 години става )почни бях като индианец .... но не след дълго обикалям квартала (че и града) да помагам на приателите каде с някои съвет, каде с преинстал абе шантава работа Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Мартирин Публикувано Юли 12, 2014 Report Share Публикувано Юли 12, 2014 Искам да попитам Лаптоп HP 15-r051eu ставали за гледане на hd филми и в какъв размер Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост