Jump to content

Купих си слушалки за пръв път, моля за помощ.

Препоръчан пост

Здравейте, днеска за пръв път си купих слушалки и имам един проблем, който е следния. Не мога да закача слушалките в предния панел, просто не работят или трябва нещо да се конфигурира не знам. А когато ги включа от зад се принуждавам да изкарам буксата за буфера. Знам че може да съм хем с буфер и хем със слушалки, но не знам къде бъркам. Аз съм с Xp Sp3 а ако е нужна информация за звуковия адаптер моля кажете. Мерси предварително!
Сподели другаде

Провери предния панел дали е свързан с дъното!

Прикрепвал сам други слушалки точно отпред и си работеха, така че мисля че работят но не съм сигурен на 100 процента. А можеш ли да ми кажеш как да го проверя, но ако без да го отварям, защото не му разбирам много, искам да знам дали мога да го тествам без да го разглобявам и т.н.

Сподели другаде

Кажи модела на дъното и/или звуковата карта.. или поне покажи screenshot от Control Panel.

Field Value

Computer

Computer Type ACPI Multiprocessor PC

Operating System Microsoft Windows XP Professional

OS Service Pack Service Pack 3

Internet Explorer 8.0.6001.18702

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Computer Name ACA9EE6AFA8D

User Name Cu 37 Terminator

Logon Domain ACA9EE6AFA8D

Date / Time 2011-10-12 / 21:16

Motherboard

CPU Type DualCore AMD Athlon 64 X2, 3100 MHz (15.5 x 200) 6000+

Motherboard Name ASRock ALiveXFire-eSATA2 (3 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Motherboard Chipset AMD 480X CrossFire, AMD Hammer

System Memory 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

DIMM1: A-Data HYQVF1B16 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)

BIOS Type AMI (04/09/08)

Communication Port Communications Port (COM1)

Communication Port ECP Printer Port (LPT1)

Display

Video Adapter ATI Radeon HD 4600 Series (1024 MB)

Video Adapter ATI Radeon HD 4600 Series (1024 MB)

3D Accelerator ATI Radeon HD 4650 (RV730)

Monitor ViewSonic VA1916w-6 [19" LCD] (QN0083923548)

Multimedia

Audio Adapter ATI Radeon HDMI @ ATI RV710/730 - High Definition Audio Controller

Audio Adapter Realtek ALC662 @ ATI SB600 - High Definition Audio Controller

Storage

IDE Controller Standard Dual Channel PCI IDE Controller

IDE Controller Standard Dual Channel PCI IDE Controller

Storage Controller A2YAO4VM IDE Controller

Disk Drive ST3500320AS (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)

Optical Drive DSNQFA 5IRS16R SCSI CdRom Device

Optical Drive DSNQFA 5IRS16R SCSI CdRom Device

Optical Drive TSSTcorp CDDVDW SH-S202J (DVD+R9:16x, DVD-R9:12x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)

SMART Hard Disks Status OK

Partitions

C: (NTFS) 50006 MB (33764 MB free)

D: (NTFS) 208.5 GB (111.9 GB free)

E: (NTFS) 208.4 GB (143.1 GB free)

Total Size 465.8 GB (288.0 GB free)

Input

Keyboard Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard

Mouse Microsoft PS/2 Mouse

Network

Primary IP Address 192.168.1.198

Primary MAC Address 00-19-66-83-84-FC

Network Adapter Realtek PCIe GBE Family Controller (192.168.1.198)

Peripherals

USB1 Controller ATI SB600 - OCHI USB Controller

USB2 Controller ATI SB600 - EHCI USB 2.0 Controller

DMI

DMI BIOS Vendor American Megatrends Inc.

DMI BIOS Version P2.60

DMI System Manufacturer To Be Filled By O.E.M.

DMI System Product To Be Filled By O.E.M.

DMI System Version To Be Filled By O.E.M.

DMI System Serial Number To Be Filled By O.E.M.

DMI System UUID 00020003-00040005-00060007-00080009

DMI Motherboard Manufacturer

DMI Motherboard Product ALiveXFire-eSATA2..

DMI Motherboard Version

DMI Motherboard Serial Number

DMI Chassis Manufacturer To Be Filled By O.E.M.

DMI Chassis Version To Be Filled By O.E.M.

DMI Chassis Serial Number To Be Filled By O.E.M.

DMI Chassis Asset Tag To Be Filled By O.E.M.

DMI Chassis Type Desktop Case

DMI Total / Free Memory Sockets 4 / 3

Сподели другаде

Ако искаш да провериш дали панела е свързан просто тествай като закачиш микрофон за него. Също така можеш да закачиш колонките си който са закачени отзад, за изхода за слушалки от пред. Ако се чува звук значи изхода е свързан. За да си сгорен 100% че панела е свързан за дъното ти, трябва да си отвориш кутията и да видиш дали от панела излизат кабели и се закачат за дъното ти. Ако е така значи е закачен. Може да е от настройки на уиндоуса или настройките на драйверите на звуковата ти карта. При мене имаше нещо такова че от драйверите си казвах какво да се случва, ако ръгна слушалки в панела:

1.Нищо не се променя

2.Спира звука на колоните и се пуска тоя на слушалките.

3.Пуска се тоя на слушалките и тоя на колоните продължава успоредно.

Може би и при тебе е така, зависи от звуковата ти карта и дъното ти.

Сподели другаде

Ако искаш да провериш дали панела е свързан просто тествай като закачиш микрофон за него. Също така можеш да закачиш колонките си който са закачени отзад, за изхода за слушалки от пред. Ако се чува звук значи изхода е свързан. За да си сгорен 100% че панела е свързан за дъното ти, трябва да си отвориш кутията и да видиш дали от панела излизат кабели и се закачат за дъното ти. Ако е така значи е закачен. Може да е от настройки на уиндоуса или настройките на драйверите на звуковата ти карта. При мене имаше нещо такова че от драйверите си казвах какво да се случва, ако ръгна слушалки в панела:

1.Нищо не се променя

2.Спира звука на колоните и се пуска тоя на слушалките.

3.Пуска се тоя на слушалките и тоя на колоните продължава успоредно.

Може би и при тебе е така, зависи от звуковата ти карта и дъното ти.

Те слушалките и микрофона са комбинирани, не мога едното да го включа отпред а другото от зад, а вчера установиш че за да си включа слушалките трябва да изключа буфера а аз знам че и двете могат да работят, само когато прикрепя слушалките на мястото на буфера тогава работят, демек за да имам едното трябва да махна другото, а за микрофона въобще не работи не знам защо, моля хора помогнете!

Сподели другаде

post-21217-0-53471100-1318506200_thumb.jpg

Това показва че предния панел е свързан към дъното, тези кабели по точно, поне така мисля.

post-21217-0-28240100-1318506280_thumb.jpg

Това тук е предния панел, когато прикрепя буксите за слушалките и микрофона тук на двете букси нищо не става и нищо не работи.post-21217-0-68739700-1318506362_thumb.jpg

А това е всичко което го има отзад на ПЦ- то ми на зелената букса се свързва буфера, когато прикрепя към зелената букса слушалките работят, но се принуждавам да изкарам буфера и имам само слушалки а аз искам и двете хем слушалки и хем колони.

Сподели другаде

Първата снимка показва, че има кабели, които влизат в кутията. Не доказва по никакъв начин колко от тях са свързани.

Това, че свързваш слушалки и микрофон към предния панел и не работят, дори подкрепя по-горното ми становище.

При свързване на нещо към задните жакове трябва да ти се появи прозорец, в който да посочиш/потвърдиш какво си свързал. Просто си избери правилния хардуер от появяващите се прозорци и всичко ще е както го искаш.

Сподели другаде

Точно това и аз се опитах да предложа. Вкарай си тоя "Буфер" в предния панел и виж дали работи или не. Но не би трябвало щом слушалките не работят там няма логика нещо друго да работи там. Това на снимката с кабелите дето го виждаш нищо не доказва. Доказва само че от предния ти панел кабели заминават в кутията, нищо ново под небето щом можеш да пускаш кутията от пред с копче. Въпроса е дали тия кабели са свързани на правилните места за да можеш да си ползваш изходите за микрофона и за слушалките. От предния панел излизат много кабели и всеки е за различни неща не е задължително да са свързани всичките. Можеш да пробваш дали са ти свързани USB входовете. Ръгни някакво USB устройство в някой от предните ходове и виж дали ще се разпознае от системата.

И за последно и най важно имаш ли инсталирани драйверите на звуковата ти карта от производителя й, а не стандартните на Майкрософт? Много често драйверите на звуковата карта си имат настройки за предния панел. Дали да се ползва и при какви обстоятелства. Ако нямаш драйвери от производителя на звуковата карта си сложи за да си я ползваш пълноценно.

Сподели другаде

Точно това и аз се опитах да предложа. Вкарай си тоя "Буфер" в предния панел и виж дали работи или не. Но не би трябвало щом слушалките не работят там няма логика нещо друго да работи там. Това на снимката с кабелите дето го виждаш нищо не доказва. Доказва само че от предния ти панел кабели заминават в кутията, нищо ново под небето щом можеш да пускаш кутията от пред с копче. Въпроса е дали тия кабели са свързани на правилните места за да можеш да си ползваш изходите за микрофона и за слушалките. От предния панел излизат много кабели и всеки е за различни неща не е задължително да са свързани всичките. Можеш да пробваш дали са ти свързани USB входовете. Ръгни някакво USB устройство в някой от предните ходове и виж дали ще се разпознае от системата.

И за последно и най важно имаш ли инсталирани драйверите на звуковата ти карта от производителя й, а не стандартните на Майкрософт? Много често драйверите на звуковата карта си имат настройки за предния панел. Дали да се ползва и при какви обстоятелства. Ако нямаш драйвери от производителя на звуковата карта си сложи за да си я ползваш пълноценно.

USB портовете на предния панел работят, често използвам флашки, блутут устройства. Но когато се опитам да свържа буфера (колоните) те не работят. Така значи да инсталирам оригиналните ми (дадените ми драйвери за звука), онези които съм ги получил при покупката на компютъра си така ли ? И още нещо искам да попитам защо програтама еверест ми изписва следното:

Звуков адаптер: ATI RV710/730 - High Definition Audio Controller

Звуков адаптер: Realtek ALC662 @ ATI SB600 - High Definition Audio Controller

Това да не значи че имам два звукови адаптера или две звукови карти не знам.

Сподели другаде

Не. Драйверите, които си получил с компютъра, са стари и непрепоръчителни. Инсталират се актуални драйвери, свалени от Интернет.

Да, донякъде може да се каже, че имаш 1 звукова карта и половина. "Половинката" е на видео картата, която разполага с такъв чип, за да може да подава звуков поток по HDMI.

Сподели другаде