Marshala90 Публикувано Октомври 12, 2011 Report Share Публикувано Октомври 12, 2011 Здравейте съфорумници, имам един странен проблем с който не съм се сблъсквал, но и не мисля, че е нещо сложно или непознато просто не ми е ясно . Имам една скица .jpg формат с разширение 10816x13087 (ако има изобщо някакво значение размера ) на която като искам да оцветя дадена област в произволен цвят на скица не се изборазява реалния цвят, а различни нюанси от черно до бяло. А и самата скица е черно-бяла което мисля, че е ключовото. Иначе с останалите снимки, картинки... нямам никакъв проблем с оцветяването/обработването. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dakan Публикувано Октомври 12, 2011 Report Share Публикувано Октомври 12, 2011 Отваряш картинката с GIMP, отиваш на меню Image>Mode и гледаш къде е отметката. Ако е на Grayscale нищо чудно, че можеш да ползваш само черно и бяло нали за това е измислен тоя мод. RGB се ползва, ако искаш цветове. Ако снимката е на Grayscale, който и цвят да използваш програмата ти го преобразува на чернобялата му стойност. Ако искаш за оцветиш дадена област не е нужно цялата ти снимка да е Grayscale, а просто да е чернобяла на RGB мод. Само тогава ще виждаш истинския цвят който добавяш. Ако оригинала е цветен, а ти искаш той да стане чернобял и после да оцветиш само това което искаш подхода за обработване е друг. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Marshala90 Публикувано Октомври 13, 2011 Author Report Share Публикувано Октомври 13, 2011 Мерси за помоща! Сменим му mode/тип-а и всичко си дойде на мястото . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост