Jump to content

Проблем с драйвер за LAN карта

Препоръчан пост

Здрастй. Имам проблем с 1 от ПЦ-тата. От моя комп съм пуснал нет на 2то и преди няколко дена както всичко си е ток и жица изведнъж 2то пц даде грешка: Нещо си DNS error. Нещо свързано с DNS беше. Неуспях да го поправя и преинсталирах уина и сега не ми изкарва Network Adapters. На това пц все още никакви програми не съм слагал смисъл софтоера за дъно, видеокарта и т.н Сега съм сложил пробно 1 лан карта и тя си работи на това пц смисъл така с нея ми излиза Network adapters. Някаква програмка ли трябва да инстална за вградената ланка (която е проблемната) или просто е отказала ?

Сега инсталнах евереста и там я чете. nVDIA nFORCE нещо си там ..

Сподели другаде

Вградената лан карта може да се включва и изключва от биоса. Предполагам че ти е включена. Ако дъното ти има чип на nForce ти трябват новите драйвери от сайта на nVidia за този чип. Виж кой точно модел имаш на nForce и си изтегли комплекта драйвери за този чип. В него трябва да има и нещо за ланкартата ти. Ако ни кажеш точния модел на дъното си, ще ни помогнеш много. Ако не няма какво да направим освен сам да си намериш драйверите което не е чак толкова трудно. Ако не можеш да разбереш какъв ти е модела си инсталирай безплатната версия на Everest за да си определиш хардуера. Драйверите за nForce чипа не са същите, като тези само за видеокартата ти. Те ти трябват за дъното, ако е с такъв чип, за да може да функционира нормално всичко.

На кратко. Най вероятно ти трябват още драйвери, ако не знаеш кой, кажи какво вече си инсталирал и то подробно(говорим си само за драйвери) и модела на дънната ти платка.

Сподели другаде

Лан картата я оправих тръгна да работи. Обаче остана проблем с видео драйварите за ATI Radeon X1550. Свалях разни драйвари и неще да се оправи. А тази програма Driver Genuis e платена. Демек нестава да ми дръпне драйварите ако ги нямам. Ровил съм в нета за подобна на нея програма но няма такава или аз несъм намерил.

За всичко друго съм намерил правилните драйвари, но за тази видео карта немога. Сега инсталирах 1 драйвар и като реснах пц-то ми дава Windows, че зарежда. Това зареждане вече стои повече от 30 мин.

http://4.bp.blogspot..._rc1_rev_02.gif

Сподели другаде