6anata Публикувано Октомври 9, 2011 Report Share Публикувано Октомври 9, 2011 какъв ъпгреид мога да направя на следната конфигурация? :CPU : AMD Athlon64 X2 5000+ 2.6 GHRAM : 3GB DDR IIHDD: 500 GB SATA IVideo : NVIDIA GF9600GT 512 MB Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Октомври 9, 2011 Report Share Публикувано Октомври 9, 2011 Кажи за каква сума става въпрос. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
6anata Публикувано Октомври 10, 2011 Author Report Share Публикувано Октомври 10, 2011 Кажи за каква сума става въпрос.еми и аз нз дайте някакво предложение еми конфигурациката да е за по тежички игри !! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 10, 2011 Report Share Публикувано Октомври 10, 2011 Може да смениш видеокартата с GTS 450 1 GB, но процесорът остава малко слабичък. Също може да се добави още 1 GB RAM DDR2. Какви са дънната платка и захранващият блок? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Октомври 10, 2011 Report Share Публикувано Октомври 10, 2011 С така зададен въпрос сам разбираш, че можем да ти предложим както части за 1000, че и отгоре лева, така и за 150-200 лева. Все пак ако дъното ти е с AM3 сокет купуваш един quad-core. Видеокартата ти препоръчвам да е HD6xxx серията на AMD. Рамта е хубаво да е най-малко 2 GB DDR3 (отново, ако socket-а е от AM3 на горе). Захранването с тези компоненти най-добре 800W от качествен производител. Ако държиш на свръх висока производителност може за системен диск да купиш SSD, а за останалото може да направиш RAID (0) масив от server серията на WD. Естествено това е ако имаш пари в излишък или държиш на високата производителност. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
6anata Публикувано Октомври 11, 2011 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2011 Дънна платка MSI K9N6PGM-F/FI / K9N6SGM-V / K9N6VGM-V (MS-7309) (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)( захранването e Fortron source 300W) да речем да смена захранване, процесор ,видео карта и да добавя към тия 3 гб рам памет да добавя ще 1 гб рам да станат 4 гб горе долу за прилични пари Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dakan Публикувано Октомври 11, 2011 Report Share Публикувано Октомври 11, 2011 Ако ползваш 32 битова операционна система, каквато най-вероятно ползваш защото са най-добрите за игри, не можеш да ползваш повече от 3 ГБ памет максимум. Дори да си сложиш още един гигабайт, системата няма да го използва. Да си сложиш 64 битова система заради 4 ГБ рам, няма смисъл за игри. С този твоя хардуер можеш да играеш всичко сега, но не и на максимални графики на висока резолюция. Я кажи какво искаш да играеш, на каква резолюция го играеш и къде се проваля сегашната ти конфигурация. Според мен имаш сметка най-вече от нова видео карта. По нова и мощна видеокарта може да се взима на всеки 6 месеца ако можеш да си го позволиш. Това захранване нещо не ми вдъхва доверие на 300W не знам как може да ти поддържа системата с тая карта и процесор. Ако смяташ да ъпгрейдваш с по мощни неща то първото е да си ъпгрейднеш захранването. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
6anata Публикувано Октомври 12, 2011 Author Report Share Публикувано Октомври 12, 2011 Ако ползваш 32 битова операционна система, каквато най-вероятно ползваш защото са най-добрите за игри, не можеш да ползваш повече от 3 ГБ памет максимум. Дори да си сложиш още един гигабайт, системата няма да го използва. Да си сложиш 64 битова система заради 4 ГБ рам, няма смисъл за игри. С този твоя хардуер можеш да играеш всичко сега, но не и на максимални графики на висока резолюция. Я кажи какво искаш да играеш, на каква резолюция го играеш и къде се проваля сегашната ти конфигурация. Според мен имаш сметка най-вече от нова видео карта. По нова и мощна видеокарта може да се взима на всеки 6 месеца ако можеш да си го позволиш. Това захранване нещо не ми вдъхва доверие на 300W не знам как може да ти поддържа системата с тая карта и процесор. Ако смяташ да ъпгрейдваш с по мощни неща то първото е да си ъпгрейднеш захранването.предложи някоя видео карта за тази конфигурация на NVIDIA да речем ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dakan Публикувано Октомври 12, 2011 Report Share Публикувано Октомври 12, 2011 Всичко зависи от това колко пари можеш да си позволиш да дадеш за картата. Колкото по-висок модел(число) толкова по бърза е. Ти си преценяваш колко да се изръсиш, всичките са скъпи. В тази статия на английски споменават добрите модели от различни ценови групи.http://www.hardware-revolution.com/best-video-card-september-2011/Доколкото виждам ако си вземеш GeForce GTX 560 Ti би трябвало всички игри да ти вървят на 1920 x 1080. Сгорен съм че в който и магазин да отидеш ще ти помогнат с избора на видео карта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
6anata Публикувано Октомври 13, 2011 Author Report Share Публикувано Октомври 13, 2011 Всичко зависи от това колко пари можеш да си позволиш да дадеш за картата. Колкото по-висок модел(число) толкова по бърза е. Ти си преценяваш колко да се изръсиш, всичките са скъпи. В тази статия на английски споменават добрите модели от различни ценови групи.http://www.hardware-...september-2011/Доколкото виждам ако си вземеш GeForce GTX 560 Ti би трябвало всички игри да ти вървят на 1920 x 1080. Сгорен съм че в който и магазин да отидеш ще ти помогнат с избора на видео карта.мисълта ми е да и пасне на мойта конфигурация !! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dakan Публикувано Октомври 13, 2011 Report Share Публикувано Октомври 13, 2011 Аз лично не мисля, че точно определени карти ще ти паснат на конфигурацията. Трябва да е PCI-e карта естествено. И захранването ти трябва да може да се справя с изискването и за ток. Старата ти карта също не е много икономична, но ако захранването ти е 300 не ми изглежда добре. 450, 500 вата ще е достатъчно. Да ако си вземеш по хубава карта, процесора ти няма да се забърза, но това не значи че компютъра ти няма да се възползва от нея пълноценно. Някой горе ти предложи 450 GTS карта и те са добри предполагам и трябва да са малко по евтини. Ти си преценяваш, според ъпгрейд не ти е жизнено важен Така че всичко опира до това, какво ти искаш да си ъпгрейднеш. Ако можеш да си позволиш и карта и процесор и рам , давай Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост