Jump to content

TP-link ограничен достъп

Препоръчан пост

Здр.

Значи онзи ден доставчика ми настрой рутера за свързване с лаптопа, обаче не ми каза че ще направи рутера "забранен" за др. устройства (най вероятно чрез MAC филтриране, не съм сигурен). Как да го отключа или да позволя достъпа на мобилния ми телефон ?

Ако е чрез MAC филтриране как да добавя мобилния си телефон към рутера?

И това ми е основния въпрос искам да мога да се свързвам с моб. си телефон към рутера.

ПП Както казах по-горе не съм сигурен по какъв начин доставчика ми е ограничил достъпа до рутера, ако има някакъв начин да разбера ще се радвам някои да ми обясни.

операционата система е Windows 7 !!!, а телефона е win mobile 6.5

Със сигурност не е по стандартния начин с парола!

Сподели другаде

Всъщност Лаптопа го дадох на братовчед ми, и едвали има друг начин да проверя и да направя нещо.

Иначе данните, които телефона ми изписва за връзката са:

1.Authentication - Open има падащо меню от което може да се избира Shared, WPA, WPA-PSK, WPA2, WPA2-PSK

2. Data Encryption - Disabled, също може да си избере WEP

По някакъв начин, ако помогнат тези настройки ... :lookaround:

Сподели другаде

Да но това става ако влезна от лаптопа в настройките на рутера. В момента на разположение имам само телефон, с телефона няма как да си помогна според мен.
Сподели другаде

Можеш да питаш братовчеда си какъв е MAC адреса на лаптопа. След това подменяш MAC адреса на телефона с този от лаптопа... ако има такава възможност.
Сподели другаде