kanz Публикувано Октомври 5, 2011 Report Share Публикувано Октомври 5, 2011 Здр.Значи онзи ден доставчика ми настрой рутера за свързване с лаптопа, обаче не ми каза че ще направи рутера "забранен" за др. устройства (най вероятно чрез MAC филтриране, не съм сигурен). Как да го отключа или да позволя достъпа на мобилния ми телефон ?Ако е чрез MAC филтриране как да добавя мобилния си телефон към рутера?И това ми е основния въпрос искам да мога да се свързвам с моб. си телефон към рутера. ПП Както казах по-горе не съм сигурен по какъв начин доставчика ми е ограничил достъпа до рутера, ако има някакъв начин да разбера ще се радвам някои да ми обясни. операционата система е Windows 7 !!!, а телефона е win mobile 6.5 Със сигурност не е по стандартния начин с парола! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Октомври 5, 2011 Report Share Публикувано Октомври 5, 2011 Каква марка и модел ти е рутера? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kanz Публикувано Октомври 5, 2011 Author Report Share Публикувано Октомври 5, 2011 TP-LINK TL-WR740N Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 5, 2011 Report Share Публикувано Октомври 5, 2011 Имаш ли достъп до настройките на рутера? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kanz Публикувано Октомври 6, 2011 Author Report Share Публикувано Октомври 6, 2011 Да имам Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 6, 2011 Report Share Публикувано Октомври 6, 2011 Провери менюто Wireless -> Wireless MAC Filtering. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kanz Публикувано Октомври 13, 2011 Author Report Share Публикувано Октомври 13, 2011 Всъщност Лаптопа го дадох на братовчед ми, и едвали има друг начин да проверя и да направя нещо. Иначе данните, които телефона ми изписва за връзката са:1.Authentication - Open има падащо меню от което може да се избира Shared, WPA, WPA-PSK, WPA2, WPA2-PSK2. Data Encryption - Disabled, също може да си избере WEPПо някакъв начин, ако помогнат тези настройки ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 13, 2011 Report Share Публикувано Октомври 13, 2011 Ако има включено филтриране по MAC адрес, можеш да опиташ смениш MAC адреса на телефона с този на компютъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kanz Публикувано Октомври 13, 2011 Author Report Share Публикувано Октомври 13, 2011 Да но това става ако влезна от лаптопа в настройките на рутера. В момента на разположение имам само телефон, с телефона няма как да си помогна според мен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 13, 2011 Report Share Публикувано Октомври 13, 2011 Можеш да питаш братовчеда си какъв е MAC адреса на лаптопа. След това подменяш MAC адреса на телефона с този от лаптопа... ако има такава възможност. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kanz Публикувано Октомври 14, 2011 Author Report Share Публикувано Октомври 14, 2011 Няма как да го сменя на телефона или поне не зная как се променя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост