Jump to content

Проблем с флашка

Препоръчан пост

Здравейте,искам първо да се извиня , ако не пускам темата на точното и място.От вчера имам проблем с флашката на компютъра,след като вкарам флашката в компютъра не ми отваря нищо.Все едно не съм включила никакво устройство . Също го няма онова звуче,което се издаваше при включване на флашката..Пробвах и с друга флашка на същия компютър и пак същата работа..Диода на флашката свети,но компютъра не я открива..Също така пробвах двете флашки на друг компютър,там си работят безупречно и безпроблемно..Моля ако някой е имал този проблем,да сподели мнение..Не разбирам от компютри и за това се обръщам към вас..Хиляди благодарности предварително.

Забравих да споделя,че опитах с включване на флашката --> Дясно копче на My computers --> Menage --> Disk Menagement ... Там флашката липсва,не е намерена..Също да кажа ,че ми изпратиха от Италия телефон , който има USB ... Компютъра не открива и него.. А след като включих и него , в друг компютър и то беше открито..Благодаря

Сподели другаде

В Universal Serial Bus controllers имаш какви точно устройства имаш? Някакви устройства в Device Manager с удивителни/въпросителни? Имаш ли въобще някакво USB устройство (включително и мишка например), което да работи?
Сподели другаде

Флашката беше включена в букса отзад на компютъра и работи..Сега след като вляза в device menager имам Other devices и WebCam Live ,които са в жълт цвят и са с въпросителни,друго всичко е наред.след като е включена флашката в буксата отзад,също така излиза и в Disk Management като устройство ! Доколкото до буксите (отпред на компютъра не работи и не открива никакво устройство..Дори и USB на телефон.Устройствата в Universal Serial Bus controllers са : Standard Enhanced PCI to USB Host Controller ; Standard OpenHCD USB Host Controller ; 2 пъти Unknown Device ; USB Composite Device ; USB Mass Storage Device и 2 пъти USB Root Hub .
Сподели другаде

Сигурно ли е, че предните USB портове са наистина свързани с дънната платка? Опитай да кликнеш с десния бутон върху тези Unknown devices -> Update driver и да опиташ автоматична инсталация. Ако е неуспешна, опитай да ги деинсталираш (десен клик -> Uninstall driver) и рестартирай.
Сподели другаде

Здравейте,незнам какъв е модела на дънната платка и нямам диск за драйвери..Пробвах с начина,които е споделил Night_Raven .. Имам снимка заснета от десктопа,но неможе да се прикачи..Пише ,че не е позволено да се качват такъв тип файлове..забравих да споделя ,че и камерата не работи
Сподели другаде

Да на предните USB портове нищо не работи,а на задните всичко е наред,след като се включи флаш паметта там работи без проблем,но понеже вече и камерата не работи и като я включа отзад ( на буксата отзад на която работи флашката ) не работи..Диода на камерата свети,но в скайп не ми дава пусни видео , а в настройките в скайп за видео излиза червен надпис ,че или няма камера или не е включена правилно..Камерата я включвам на буксата,на която до преди няколко дни е работила..След като излезе проблема с предните USB портове..се яви и този проблем с камерата..
Сподели другаде

Тогава кликни два пъти върху двете устройства, иди на подпрозорец Details, от падащото меню избери Hardware Ids, направи снимки и ги публикувай - качи ги на файлов хостинг и дай линкове или ги компресирай в позволен формат и ги прикачи към коментара си. Тази тема може да ти е от полза.

Освен това, ще имаш ли възможност да отвориш кутията и да се увериш, че по дънната платка няма подути/разтекли кондензатори и че кабелите, свързващи предните USB портове, са свързани добре към дънната платка?

Сподели другаде