Jump to content

Препоръчан пост

Добър вечер , от няколко дни pc-то ми започна да прави проблем.Като пусна филм (със бс плеър съм) или примерно като пусна игра (Diablo 2) играя.. и компютъра започва да "цикли".Когато пусна task manager-a , иконата "Explorer.exe" ми заема 92-99% от централния процесор.Антивирусната ми също спря да работи (Аваст) , днес от интернет доставчика ми пратиха съобщение , че от ип адресът ми е имало "спам" със емайли.Та въпроса ми е , какъв може да е вируса , и как евентуално мога да го отстраня.Пробвах да изтегля друга антивирусна , но като започне инсталирането и спира.Благодаря предварително.

Едит : когато спра "explorer.exe" , всичко се оправя , но иконите изчезват.От днес и без да пусна нещо , точно определено , след известно време пак се започва да "цикли".

Сподели другаде

Сканирай с Malwarebytes' Anti-Malware. Ако тепърва инсталираш програмата, в края инсталацията ще има отметка за автоматична актуализация, не я премахвай. В противен случай обнови дефинициите й ръчно. Ако вече имаш програмата, провери дали имаш последната версия и ако нямаш, премахни твоята и инсталирай най-новата, като в края на инсталацията остави отметката за актуализация на дефинициите.

Инструкции за сканиране:

- стартирай програмата;

- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканиране);

- след като приключи сканирането, ако не са открити заплахи, ще се отвори автоматично текстов файл (който можеш да затвориш) и програмата ще те уведоми, че не е открила нищо, след което можеш да кликнеш бутон OK и да я затвориш;

- ако са открити заплахи, кликни бутон OK и после Show results (Покажи резултатите);

- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);

Ако е нужен рестарт, се съгласи и рестартирай веднага. След рестарта стартирай отново програмата, иди на подпорозиорец Logs (Дневници), маркирай последния дневник, кликни бутон Open (Отвори) и му копирай съдържанието тук. Ако не е бил нужен рестарт, трябва да се появи текстов файл - копирай му съдържанието тук.

Сподели другаде

• 2 weeks later...