Jump to content

Бъгове с/в компа

deqn_0000

Препоръчан пост

Значи това и преди го правеше,но беше спряло за известно време ..Проблема е следния:

Или монитора ми фриизва и нищо не мога да правя,или докато ръчкам в нета/играя/гледам филм понякога се рестартира и ми дава някакъв син екран.При стартиране на компа понякога се получава ето това:

http://imageshack.us...3092011550.jpg/

и по-често това:

http://www.youtube.com/watch?v=3ADr9SlR8j8

като не спира да зарежда и зарежда докато червения диод свети( дори понякога НЕ) :

http://imageshack.us...3092011551.jpg/

На какво може да се дължи това.Ако може дайте няколко съвета.

Ето ви скриин на параметрите ми и репорт:

http://imageshack.us...ntscreenap.jpg/

PS: Съжалявам ако съм постнал в грешен раздел

report.txt

Редактиран от deqn_0000
Сподели другаде

Как са температурите и напреженията на системата? Какъв е твърдият диск? Проверени ли са всички кабели в кутията? Драйверите актуални ли са?
Сподели другаде

Огледал съм дънната платка и няма подути кондензатори.Да попитам, с Еверест корпореит едишън възможно ли е показването на температурите? Или трябва да сложа ултимейт?
Сподели другаде

Не съм работил с нея и не знам. Ако поддържа показване на температурите, трябва да се покажат в системната област на отделни иконки. А има и HWMonitor.
Сподели другаде

Ами, поне изглежда, че проблемът не е хардуерен. Ако драйверите за хардуерните компоненти са наистина актуални, то причината за проблема остава най-вероятно да е драйвер на приложение. Дневник от Autoruns може да помогне в локализирането му, но може и да не. Евентуален dump файл при забив би бил доста по-полезен. Десен клик върху My Computer -> Properties -> Advanced -> 3-ти бутон Settings -> махни отметката на Automatically restart и долу от падащото меню избери Kernel memory dump. При следващия забив препиши вида на грешката в горната част на екрана и кода на грешката (от вида на 0х00000000). Можеш и да направиш снимка с фотоапарат или телефон, но гледай да се вижда добре целия екран. Изчакай и да се смъкне съдържанието на ядрото (процентите).

И все пак, дай дневник от Autoruns...

Изтегли Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) избери Options -> Hide Microsoft and Windows Entries;

3) меню File -> Refresh;

4) меню File -> Save... (от падащото меню остави избран .arn за файлов формат);

5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата.

Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):

- кликни бутон Повече опции;

- долу в секция Attach files посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;

- накрая кликни Добавяне в мнението.

Сподели другаде

Ето това са нещата които не са актуални.Ще инсталирам всичко освен бета версийте и MSN

П.С. инсталирах всичко освен MSN, бета версийте и новата версия на ФРАПС понеже не е кракната/хакната .. И мога да заснемам до 30 сек видео.

Незнам обаче дали ще ми прави проблем като цъкнах "validate" на Windows media player , защото ХП ми не е регнат и е възможно след няколко дена да ми излезне глупостта за "Windows Genuine Advantage"

post-23045-0-73276200-1317279662_thumb.jpg

Сподели другаде

На този етап нямам други идеи. Щом този проблем се появява само отвреме навреме, ще трябва да се изчака да забие на син екран, за да се създаде dump файл. Алтернативата е с Autoruns да забраняваш постепенно различни драйвери (или да деинсталираш една по една излишните програми) и да работиш известно време, докато не си сигурен, че не създава проблеми. Това второто обаче може да отнеме доста време и се лишаваш от евентуално нужни програми през това време.
Сподели другаде