Jump to content

Търся конвертор Open Office to Word

Препоръчан пост

Нека най напред да блогодаря на тези които са отделили време и са писали.

androns това което си предложил щеше да върши работа, но ако беше с Бг. интерфейс

as9993 моя е грешката, че не бях уточнил, че търся само програма за качване, без web решения.

Та да уточня т.е. много рових из Нета, но не открих това което търся т.е. конвертор програмка и задължително да е с Бг. интерфейс, да не е web решение. Именно поради тази причина търся вашето съдействие.

Още едно утонение - системата ми е стара и за сега се е споразумяла отлично със старичкия Office 2003

Сподели другаде

И аз не знам такъв конвертор, но какво пречи да си изтеглиш Open Office с bg interface Portable или инсталационния пакет и да отвориш всичките odt файлове като ги презапишеш на doc (WORD 2003)?
Сподели другаде

Налага се явно да кача този Open Office. Не го инсталирах до сега с идеята да не слагам на Офис пакета - Алтернативен офис пакет, на браузъра - браузър, на e-mail клиента - e-mail klient и т.н.

Не разбирам само, защо като реша да кача Open Office от която и да е версия и от който и да е линк - антивирусната започва здравата да "Реве", а това ме кара да прекратявам инсталацията. :no:

Сподели другаде

Налага се явно да кача този Open Office. Не го инсталирах до сега с идеята да не слагам на Офис пакета - Алтернативен офис пакет, на браузъра - браузър, на e-mail клиента - e-mail klient и т.н.

Не разбирам само, защо като реша да кача Open Office от която и да е версия и от който и да е линк - антивирусната започва здравата да "Реве", а това ме кара да прекратявам инсталацията. :no:

Не е нормално да ти реагира антивирусната! Ти откъде теглиш OpenOffice.org Install?

Portable версия на английски има и в нашия каталог - Softvisia

OpenOffice.org Portable 3.2.0

Иначе алтернатива на това което искаш и си писал в началото - да си с един офис пакет, а да можеш да отваряш и конвертираш различни файлове от различни офис пакети, ако правилно съм разбрал, е напълно възможно.

Отговорът ми се забави, защото тествах тази добавка - OpenXML-ODF Translator или по-точно

ODF Add-in for Microsoft Office

Накратко, в твоя случай имаш Windows XP Pro SP3 и MS Office 2003, нали?

1. Взимаш всички актуализации за MS Office 2003 и най-вече за Word, Excel, PowerPoint

с Windows Update

2. Инсталираш Office Compatibility Pack или по-точно FileFormatConverters.exe, с него се отварят Word, Excel, PowePoint 2007 файлове.

3. Взимаш всички актуализации за тази приставка с Windows Update

post-16842-0-43709700-1317376087_thumb.png

4. Трябва да имаш инсталиран .NET Framework 2.0 SP1 или при инсталиране на добавката в следващата точка ще ти предложи да го направи.

Препоръчвам да си дръпнеш от Windows Update всичките .NET Frameworks: 1.1, 3.5-пакет (2.0/3.0/3.5), 4.0 и съответните към тях актуализации. Това не е задължително, но е препоръчително.

5. Изтегляш и инсталираш ODF Add-in for Microsoft Office

Честито, сега вече ще можеш да отваряш OpenOffice еквивалентите на Word, Excel, PowerPoint с MS Office 2003, като автоматично си ги конвертира в MS Office 2007 файлове в папка Temp на Local Settings. Опция за отваряне на odt, ods, odp файлове в Word, Excel, PowerPoint ще са налични и в контекстното меню.

БГ-превода ще имаш, ако MS Office 2003 е с БГ-интерфейс.

6. Може да се конвертира MS Office Word, Excel, PowerPoint в OpenOffice еквивалент, като първо файла трябва да се създаде/запише в MS Office и след отваряне от File - Save as ODF

Редактиран от mazarin
Сподели другаде

• 3 weeks later...
MAZARIN - ЕДНО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ, макар и със закъснение, макар и против правилата на форума. Точно това ми трябваше. Върши ми страхотна работа. :yes:
Сподели другаде

Лично за предпочитам LibreOffice защото ми отваря без проблем файлове от OpenOffice и MS.Office а и ми е изцяло с БГ интерфейс, пьк и доста си прилича и с двата офис пакета!
Сподели другаде

Аз съм намерил друго решение. Избрах си един от офис пакетите и вече казвам на хората "Ама моля аз приемам само ТЕЗИ файлове, вие си ги преобразувайте на мен не ми се занимава!". OpenOffice може да отваря word документ, word не може да отвори OO. Какво означава това, че ако някой ви донесе OO документ можете да го напсувате безнаказано. Защо изобщо хората с ОО не се сещат за това, че само ако имаш ОО можеш да им отвориш файла, а ако е запазен като word документ всеки може, нямам си и представа. Предполагам е за да ни намазват раната, че сме си платили за офис пакет.
Сподели другаде