Питащ Публикувано Септември 21, 2011 Report Share Публикувано Септември 21, 2011 Търся малък безплатен, двупосочен конвертор с Бг. интерфейс от Open Office към Word и обратно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
androns Публикувано Септември 21, 2011 Report Share Публикувано Септември 21, 2011 Виж това дали ще ти свърши работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Септември 21, 2011 Report Share Публикувано Септември 21, 2011 http://www.zamzar.com/ Виж това дали би ти свършило работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Питащ Публикувано Септември 22, 2011 Author Report Share Публикувано Септември 22, 2011 Нека най напред да блогодаря на тези които са отделили време и са писали.androns това което си предложил щеше да върши работа, но ако беше с Бг. интерфейсas9993 моя е грешката, че не бях уточнил, че търся само програма за качване, без web решения. Та да уточня т.е. много рових из Нета, но не открих това което търся т.е. конвертор програмка и задължително да е с Бг. интерфейс, да не е web решение. Именно поради тази причина търся вашето съдействие.Още едно утонение - системата ми е стара и за сега се е споразумяла отлично със старичкия Office 2003 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Септември 22, 2011 Report Share Публикувано Септември 22, 2011 И аз не знам такъв конвертор, но какво пречи да си изтеглиш Open Office с bg interface Portable или инсталационния пакет и да отвориш всичките odt файлове като ги презапишеш на doc (WORD 2003)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Питащ Публикувано Септември 22, 2011 Author Report Share Публикувано Септември 22, 2011 Налага се явно да кача този Open Office. Не го инсталирах до сега с идеята да не слагам на Офис пакета - Алтернативен офис пакет, на браузъра - браузър, на e-mail клиента - e-mail klient и т.н. Не разбирам само, защо като реша да кача Open Office от която и да е версия и от който и да е линк - антивирусната започва здравата да "Реве", а това ме кара да прекратявам инсталацията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Септември 30, 2011 Report Share Публикувано Септември 30, 2011 (Редактиран) Налага се явно да кача този Open Office. Не го инсталирах до сега с идеята да не слагам на Офис пакета - Алтернативен офис пакет, на браузъра - браузър, на e-mail клиента - e-mail klient и т.н. Не разбирам само, защо като реша да кача Open Office от която и да е версия и от който и да е линк - антивирусната започва здравата да "Реве", а това ме кара да прекратявам инсталацията. Не е нормално да ти реагира антивирусната! Ти откъде теглиш OpenOffice.org Install? Portable версия на английски има и в нашия каталог - Softvisia OpenOffice.org Portable 3.2.0 Иначе алтернатива на това което искаш и си писал в началото - да си с един офис пакет, а да можеш да отваряш и конвертираш различни файлове от различни офис пакети, ако правилно съм разбрал, е напълно възможно. Отговорът ми се забави, защото тествах тази добавка - OpenXML-ODF Translator или по-точноODF Add-in for Microsoft Office Накратко, в твоя случай имаш Windows XP Pro SP3 и MS Office 2003, нали? 1. Взимаш всички актуализации за MS Office 2003 и най-вече за Word, Excel, PowerPointс Windows Update 2. Инсталираш Office Compatibility Pack или по-точно FileFormatConverters.exe, с него се отварят Word, Excel, PowePoint 2007 файлове. 3. Взимаш всички актуализации за тази приставка с Windows Update 4. Трябва да имаш инсталиран .NET Framework 2.0 SP1 или при инсталиране на добавката в следващата точка ще ти предложи да го направи.Препоръчвам да си дръпнеш от Windows Update всичките .NET Frameworks: 1.1, 3.5-пакет (2.0/3.0/3.5), 4.0 и съответните към тях актуализации. Това не е задължително, но е препоръчително. 5. Изтегляш и инсталираш ODF Add-in for Microsoft Office Честито, сега вече ще можеш да отваряш OpenOffice еквивалентите на Word, Excel, PowerPoint с MS Office 2003, като автоматично си ги конвертира в MS Office 2007 файлове в папка Temp на Local Settings. Опция за отваряне на odt, ods, odp файлове в Word, Excel, PowerPoint ще са налични и в контекстното меню.БГ-превода ще имаш, ако MS Office 2003 е с БГ-интерфейс. 6. Може да се конвертира MS Office Word, Excel, PowerPoint в OpenOffice еквивалент, като първо файла трябва да се създаде/запише в MS Office и след отваряне от File - Save as ODF Редактиран Септември 30, 2011 от mazarin Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Питащ Публикувано Октомври 16, 2011 Author Report Share Публикувано Октомври 16, 2011 MAZARIN - ЕДНО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ, макар и със закъснение, макар и против правилата на форума. Точно това ми трябваше. Върши ми страхотна работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 16, 2011 Report Share Публикувано Октомври 16, 2011 Кое е против правилата на форума? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Октомври 16, 2011 Report Share Публикувано Октомври 16, 2011 Лично за предпочитам LibreOffice защото ми отваря без проблем файлове от OpenOffice и MS.Office а и ми е изцяло с БГ интерфейс, пьк и доста си прилича и с двата офис пакета! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dakan Публикувано Октомври 16, 2011 Report Share Публикувано Октомври 16, 2011 Аз съм намерил друго решение. Избрах си един от офис пакетите и вече казвам на хората "Ама моля аз приемам само ТЕЗИ файлове, вие си ги преобразувайте на мен не ми се занимава!". OpenOffice може да отваря word документ, word не може да отвори OO. Какво означава това, че ако някой ви донесе OO документ можете да го напсувате безнаказано. Защо изобщо хората с ОО не се сещат за това, че само ако имаш ОО можеш да им отвориш файла, а ако е запазен като word документ всеки може, нямам си и представа. Предполагам е за да ни намазват раната, че сме си платили за офис пакет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост