Jump to content

Остатъчни файлове след деинсталация на Online Armor free

Препоръчан пост

Здравейте,бях инсталирал Online Armor free,деинсталирах я от контрол панел-добавяне и премахване на програми за XP става дума,но все още ми намира някакви остатъци от нея-примерно спра уиндоуската стена и ми изписва че стената на Online Armor е изключена по това съдя, че все още я има някъде. Чистих с CCleaner регистри и тем подобни но няма ефект има ли някакво тулче за премахване на остатъците и дали има проблем,ако ги има сега съм с стената на Comodo,нямаше затруднения при инстала но все пак да питам.Ползвах и Security Center Reset,но явно не е решил проблема.
Сподели другаде

Изтегли Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) избери Options -> Hide Microsoft and Windows Entries;

3) меню File -> Refresh;

4) меню File -> Save... (от падащото меню остави избран .arn за файлов формат);

5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата.

Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):

- кликни бутон Повече опции;

- долу в секция Attach files посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;

- накрая кликни Добавяне в мнението.

Сподели другаде

Стартирай отново Autoruns, иди на секция Drivers и изтрий (десен клик -> Delete) следните обекти:

- OADevice;

- oahlpXX;

- OAmon;

- OAnet.

След това рестартирай (за всеки случай) и тествай дали ще има проблеми.

Сподели другаде

Мисля, че това реши проблема,благодаря за помощта,само да попитам може ли по същия метод с Autoruns да проверя за остатъци от използвани антивирусни продукти,преди настоящата ми защита и дали е безопасно,ако ги изтрия по същия начин като Online Armor?

Приятна вечер.

Сподели другаде

То си зависи точно какви са останките. В случая с Online Armor явно деинсталаторът й не е изтрил кадърно някои редове в регистратурата. Дали е бъг в деинсталатора или нещо друго е оказало влияние, не знам. Поне при мен на виртуална машина деинсталацията протича както трябва.

За други програми е възможно да помогне, но е възможно и да не може да помогне. По принцип забраняването на обекти (премахване на отметката) е за предпочитане пред изтриване за нормално съществуващи такива. За обекти, принадлежащи на изтрити/деинсталирани програми, би трябвало изтриването да е безопасно.

Сподели другаде