Jump to content

Много бавно зареждане на интернет страници.

Пулсар

Препоръчан пост

Здравейте !

Надявам се да ми помогните да реша следния проблем.Отварянето на началната интернет страница,както и на който и да е сайт в интернет,става много бавно-в порядъка на 30-40 сек/понякога и повече/. ,без значение с кой браузер ги отварям- ИЕ-8 и Мозила ,забавянето е едно и също.Изключвам интернет връзката защото другите ми два компютъра си работят чудесно!Системата е чиста от към вируси.Сканирана е с Malwarebytes Anti-Malware 1.51.0.600 Beta и SUPERAntiSpyware Free 5.0.1118. Операционната ми сестема е Windows XP-Professional/ Service Pack 3/.Благодаря предварително на отзовалите се!

Сподели другаде

Провери в Control Panel -> Internet Options -> Connections -> LAN Settings дали има зададен Proxy server.

След като заредиш някакъв сайт, с каква скорост е свалянето от него - ако например опиташ да свалиш някоя програма от каталога на SoftVisia, каква е скоростта?

По какъв начин получаваш достъп до Интернет физически (с кабел, безжично) и софтуерно (статичен IP адрес, DHCP, PPPoE, нещо друго)... как е организирана вътрешната мрежа?

Опитай да зададеш за DNS сървър примерно 8.8.8.8 и виж дали ще има подобрение.

Сподели другаде

Нямам зададен Proxy server. Скорост на сваляне - 514 кБ/сек.Получавам интернет безжично/модем/-динамичен IP адрес.Имам станционарен компютър плюс още един лаптоп/които работят нормално/.Въпреки,че ги изключвам/оставам само въпросния проблемен лаптоп/ зареждането е бавно!?
Сподели другаде

При другите компютри скоростта на сваляне същата ли е?

Има ли някакво подобрение, когато зададеш DNS сървър 8.8.8.8?

Скороста на сваляне при другите компютри е значително по-голяма-1,4 МБ

При задаване на DNS сървър 8.8.8.8 няма подобрение !

Сподели другаде

Провери дали има разлика в скоростта, когато компютъра работи на зарядно и на батерия.

Направи една проверка и в режима Safe Mode with Networking.

Проблемът отскоро ли е или винаги на този компютър достъпа до Интернет е бил бавен?

Сподели другаде

Провери дали има разлика в скоростта, когато компютъра работи на зарядно и на батерия.

Направи една проверка и в режима Safe Mode with Networking.

Проблемът отскоро ли е или винаги на този компютър достъпа до Интернет е бил бавен?

Няма разлика с батерия или без нея.

И след проверката няма подобрение.

Проблемът е от скоро.Работеше доста бързо .

Сподели другаде

Кабелен или безжичен интернет ползваш на конкретният компютър/лаптоп, това така и не разбрах. Firewall да е инсталиран, може да не е настроен както трябва(изключвам Windows Firewall)?
Сподели другаде

Кабелен или безжичен интернет ползваш на конкретният компютър/лаптоп, това така и не разбрах. Firewall да е инсталиран, може да не е настроен както трябва(изключвам Windows Firewall)?

Ползвам безжичен интерне.Firewall не е инсталиран.Дори съм изключил Windows Firewall !

Сподели другаде

Kaчеството на сигнала какво е? На какво разстояние сте от рутера/AP-то? Опитахте ли да преинсталирате драйверите на Wi-Fi картата? Ако се свържете кабелно, какво става, отново ли имаме спад в скоростта(едва ли)?
Сподели другаде

Качеството на сигнала е отлично.Разстоянието от рутера до АР-то е не повече от 5 м. Драйверите на Wi-Fi не съм опитвал на преинсталирам,защото не зная как се преинсталират.И с кабел и без кабел скоростта е една съща-много бавна!?
Сподели другаде

Напиши tracert в конзолата последвано от уеб адрес (tracert google.bg) и виж къде отива най-много време при предаването на пакетите. Има и различни графични инструменти за tracert командата, но практически изпълняват същата роля. Ако желаеш може да потърсиш в Google за такива инструменти, като някои от тях дават и допълнителна функционалност и прегледност.
Сподели другаде

Да, добре е да се проследи връзката до даден сайт с tracert.

Аз бих проверил и връзката до рутера:

ipconfig

(за да видя адреса на Gateway) и след това

ping gateway -n 100 -l 1400 -f

След като проблемът е отскоро обаче, едва ли е нещо, свързано с рутера... още повече, че при останалите компютри няма проблеми с връзката. По-скоро е някакъв проблем с wireless картата или антената, добре е да се погледне от специалист.

Преди това обаче е добре да изключим софтуерен проблем: Корда, стартирай някакво LiveCD (Ubuntu, например) и виж дали при това положение ще има проблем с връзката.

Сподели другаде

Благодаря на всички,който се опитаха да ми помогнат .След като опитах всички съвети,които ми дадохте,проблемът си остава.Затова ще направя това което ме съветва много уважаемия Panevdd,а именно -лаптопа да бъде прегледан от специалист!
Сподели другаде

Да, добре е да се проследи връзката до даден сайт с tracert.

Аз бих проверил и връзката до рутера:

ipconfig

(за да видя адреса на Gateway) и след това

ping gateway -n 100 -l 1400 -f

След като проблемът е отскоро обаче, едва ли е нещо, свързано с рутера... още повече, че при останалите компютри няма проблеми с връзката. По-скоро е някакъв проблем с wireless картата или антената, добре е да се погледне от специалист.

Преди това обаче е добре да изключим софтуерен проблем: Корда, стартирай някакво LiveCD (Ubuntu, например) и виж дали при това положение ще има проблем с връзката.

Панев, прочете ли внимателно?

Качеството на сигнала е отлично.Разстоянието от рутера до АР-то е не повече от 5 м. Драйверите на Wi-Fi не съм опитвал на преинсталирам,защото не зная как се преинсталират.И с кабел и без кабел скоростта е една съща-много бавна!?

Аз предлагам, че може да е софтуерен проблем. Не може едновременното излизане от строя и нормалната работа и на 2-та мрежови адаптера(жичен и безжичен)или поне е малковероятно . От друга страна, нещо може да яде връзка и за това скоростта да пада. Което отива към съмнение за зловреден код или някоя програмка, която незабелязано работи.

Сподели другаде