Jump to content

Въпрос за антивирусния скенер SuperA - portable

Препоръчан пост

Здравейте. Принципно държа РС-ситемата да ми е чиста и днес беше ден за профилактика. По прaвило използвам за проверка за гадини - антивирусния скенер Dr.Web - portable, ама днес реших да изпробвам антивирусния скенер SuperA - portable за която взех линк от форума. Не съм на ясно с принципа на действие и въобще с програмата, та вируси не намери, но набързо ми напълни С диска с близо 1 г.байт, сякаш самата тя се държи като вирус. Някъде нещо бъркам, някъде нещо не съм направил както трябва. Обяснете.

Направих сканиране после с НОД-а а след това и с Dr.Web и Вируси не се откриха. Минах и с CCleaner-а, търсих записани нови папки, ама нищо. Преди нямах и намек за проблеми. В момента РС-то малко по - бавен и С диска беше силно фрагментиран, но го дефрагментирах.

Сподели другаде

Всяка седмица си свалям оттук - SuperAntispyware Portable

Стартира се от SAS_XXXXXXX.COM файл (X-цифри, обикновено). Програмката си прави в папка Temp, папка SAS_SelfЕxtract, която е около 95 MB и всъщност това е скенера. Скенира се с програмката, затваряш я, изтриваш .COM файла, папка SAS_SelfЕxtract, ако не можеш да я намериш ползвай

ATF Cleaner. И накрая за да махнеш остатъците в AppData и грешка в System на Event Viewer, причинена от SAS, ползвай техния

SUPERAntiSpyware Uninstaller Assistant

1 GB не е нормално! :crosseyes1:

Редактиран от mazarin
Сподели другаде

Night_Raven ето и линка за който ме помоли http://www.superantispyware.com/portablescanner.html?tag=SAS_HOMEPAGE

Ето и името на файла SAS_823A

Както писах не съм много наясно с въпросното чудо, но ще опитам и това което е предложил и mazarin, защото предполагах за наличието на паките за,които е писал само, че не знаех къде да търся.

1 г.байт е малко преувеличих, но е тука - тука, множко е, но не ми се и смята в момента за пълна точност.

Сподели другаде