Jump to content

Необичаен звук от компютъра при стартиране

Препоръчан пост

И аз не знам кое какво е, но явно това прозорче в предния пост трябва да е от уиндоуса?? Предполагам, защото и операта я слага като приложение вътре.

Направих каквото ми каза, и пак има забавяне в началото, като кликнах веднага след зареждането на уиндоуса на chrome, mozzila и paint, не ми зареди нищо и показваше само до explorer.exe на снимката долу в диспечера на задачите, и като тръгнаха програмите чак тогава ми даде останалите процеси които на снимката долу се падат над explorer.exe.

post-13006-0-61100000-1317254639_thumb.jpg

Явно блокирва някаква приставка, ако не е началото на някакъв по-голям проблем не ми пречи да изчаквам малко след пускане на компютъра, но не знам дали ще разбереш от какво е от описанието? Това explorer.exe докато не ми зарежда нещата е на нула и няма движение по него, а аваста си има някакви проценти на натовареност.

Сподели другаде

• Отговори 31
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

А аз си мислих, че съм бил под safe mode...

Обаче изглежда не мога да вляза там, ето какво ми дава като задържа на F8 преди зареждането:

post-13006-0-92861800-1317395101_thumb.jpg

И от тук каквото и да избера, ме праща към входа:

post-13006-0-87776600-1317395110_thumb.jpg

И това е, не ми дава черен екран. Кое трябва да избера от първите три, или може би съм на грешно място?

Сподели другаде

В грешното меню си. Трябва да изглежда така:

http://i.imgur.com/q2BwB.png

Това е проблем на производителя на дънната платка. Опитай да натиснеш F8 точно преди да се появи логото на Windows, но след инициализацията на хардуера.

Сподели другаде

Благодаря за съвета, този път влязох, гугъла не го намерих като програма, но като кликнах на мозилата и операта, и двете тръгнаха, т. е. под safe mode изглежда проблемът с блокиралата приставка го няма, а сега като го включих нормално, пак ми блокира някаква приставка.

Какво означава това и какво би ме посъветвал?

Сподели другаде

Първата снимка е от червените хиксове на System, а втората е от жълтите удивителни пак на System. На Application червените хиксове се отнасят за KM плейър като съм отварял по грешка още не-дръпнати филми, за тях се сетих.

post-13006-0-62705900-1317408079_thumb.jpg

post-13006-0-32031400-1317408087_thumb.jpg

Сподели другаде

В Control Panel -> Add/Remove programs би трябвало да имаш софтуер на Lexmark; деинсталирай го и виж дали ще има подобрение. Ако се наложи, после ще си свалиш драйверите и софтуера на Lexmark, в случай, че ги нямаш на диск.
Сподели другаде

Да, верно че трих преди няколко дни на Lexmark, понеже отдавна не го ползвам, и сега имаше нещо останало което махнах, но пак го има това забавяне като рестартирах.

Прави ми впечатление, че при забавянето в диспечера на задачите се товари аваста, понякога до 99%, и обикновено като мине минута-две, тогава тръгват другите процеси - гугъла, мозилата, paint-а, и т. н. Да не би това да е от новата версия на аваст която инсталирах преди 1-2 седмици ли беше... просто да не пуска другите неща преди аваста да си свърши работата? Според вас може ли да има нещо такова, понеже това нещо се появява само като се пуска компютъра.

Сподели другаде

Първата снимка е от червените хиксове на System, а втората е от жълтите удивителни пак на System. На Application червените хиксове се отнасят за KM плейър като съм отварял по грешка още не-дръпнати филми, за тях се сетих.

post-13006-0-62705900-1317408079_thumb.jpg

Само да отбележа, че

две от грешките са на SUPERAntiSpyware - SASDIFSV & SASKUTIL

post-16842-0-98176100-1317412340_thumb.jpg

Ако няма да я ползваш програмата, можеш да ги премахнеш за в бъдеще с

SUPERAntiSpyware Uninstaller Assistant

Сподели другаде

Да, верно че трих преди няколко дни на Lexmark, понеже отдавна не го ползвам, и сега имаше нещо останало което махнах, но пак го има това забавяне като рестартирах.

Прави ми впечатление, че при забавянето в диспечера на задачите се товари аваста, понякога до 99%, и обикновено като мине минута-две, тогава тръгват другите процеси - гугъла, мозилата, paint-а, и т. н. Да не би това да е от новата версия на аваст която инсталирах преди 1-2 седмици ли беше... просто да не пуска другите неща преди аваста да си свърши работата? Според вас може ли да има нещо такова, понеже това нещо се появява само като се пуска компютъра.

Винаги можеш да я деинсталираш и да тестваш как ще се държи системата без нея. По принцип не би трябвало тя да е причината, но знае ли човек.

Сподели другаде

Страх ме е да остана без антивирусна даже за малко, като съм некомпетентен така е:)

Благодаря ви за помощта, а ако някой някъде види такова прозорче да излиза като това в предпоследното мнение на първата страница в темата, да пише от какво е, ако е разбрал.

Сподели другаде

Ако изключиш мрежовия кабел и не ползваш външни памети (дискети, CD/DVD, USB устройства) - можеш спокойно да деинсталираш Avast! за малко - нищо не рискуваш.
Сподели другаде