ozic Публикувано Септември 15, 2011 Report Share Публикувано Септември 15, 2011 Купих си домейн, един приятел ми качи сайта на WordPress или както се казва. Сега чакам да ми пренасочи името на сайта. Ето [url=http://ma6inata.metal-girl.com/]ТОВА[/url] е сайта. Побеже нищо не разбирам имам няколко въпроса. Ще започна с тези: - вдясно имам няколко категории. Как мога да ги подредя не по име, а както аз си искам?- как да променя или да махна това заглавие Categories?- вляво има едни Archives и Search. Тях как да ги махна? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Септември 29, 2011 Author Report Share Публикувано Септември 29, 2011 Сайта ми е ТОВА. Имам няколко въпроса: 1. Как мога да го направя да се показва на някилко езика и с натискане, примерно на иконка или линк, да се сменя езика? 2. Как мога да изтегля и съхраня цялата информация: снимки, коментари, постове, публикаци, ... и ако някой ден стане нещо да мога лесно и бързо да си възстановя сайта? 3. От настройките отметнах да може да се коментира, но нещо не става. Как да добавя форма за коментари под всички страници или само на тези, които искам? Но за да се остави коментар искам да се въведе код, E-mail или нещо подобно, за да не може само с натискане на ENTER да се оставя коментар. Някаъде прочетох, че това било защита срещу спам, защото няма да ограничавам коментарите и всеки "гост" ще може да оставя коментар. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ganbox Публикувано Декември 7, 2011 Report Share Публикувано Декември 7, 2011 Започни с точка 2. осигури си архивно копие на целия сайт преди да правиш такива сериозни промени. Арихива обикновено е на две части - файлове и база данни. Ако сайта ти е на хостинг с cPanel може да направиш това от раздела Files/Backups. Там може да направиш пълен архив на сайта (файлове и база) от бутона [Download or Generate a Full Website Backup], но няма да можеш сам да си възстановиш сайта, а само поддръжката на хостинга може.Може да правиш и частично архивиране - само на файловете от "Download a Home Directory Backup" или на базата от "Download a MySQL Database Backup". Тях вече може да си ги възстановяваш сам. За точка 1. може да ползваш плъгин на WP за многоезичност, като например qTranslate http://wordpress.org/extend/plugins/qtranslate/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Февруари 18, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 18, 2012 Имам 2 малки проблема с сайта ми: 1. Вижте тук: http://www.ma6inata.com/?page_id=445 Ъпдейтнах плъгина и снимките ми се подравниха вляво, а преди си бяха в средата. И не само тези снимки, а всички снимки в сайта. Някъде трябва да се промени кода, но не мога да намеря къде. 2. Искам да си сложа иконка на сайта (не знам дали така се казва). Става въпрос за тази малка иконка, която стои преди адреса на сайта. 3. Как да сложа форма за коментари на страниците? Теглих плъгини, но нищо не стана, слагах някакъв код, но пак не става :(. Още не мога да намеря начин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Февруари 26, 2012 Report Share Публикувано Февруари 26, 2012 1. Не видях проблема ти, може би си го остранил.2. кода трябва да е "<link rel="shortcut icon" href="линк към сайта/иконата"> - можеш да прегледаш кода на сайтове, които имат икона и ще видиш, че се реализира по този начин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Март 3, 2012 Author Report Share Публикувано Март 3, 2012 По точка 1: Сайта е направен на Wordpress. Прикачвам една снимка. На нея съм отбелязал три разстояния с Х. Преди тези разстояния бяха равни, но ъпдейтнах плъгина и се разместиха. Снимките не са качвани поотделно, а съм използвал Албум. Тоест правя си албум и го качвам директно целия (самият плъгин си има такава опция). Затова кода за центриране на снимките се пишел някъде в самия плъгин, а не на страницата, където са снимките. Така ми обясниха запознати ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост