Jump to content

проследяване в интернет

perla1

Препоръчан пост

имам питане : дали е възможно след като са разбрали в кои саитове е влизано да се проследи и самата хронология която е водена в тях ... примерно какво е писано в чата или скайпа ...

и се извинявам за некомпетентността ми с която задавам въпроса си

Сподели другаде

Замисли се дали е добре да следиш човек. По-добре седнете и поговорете. Иначе си има начини, но не мисля, че е добре да се споменават, иначе всеки ще започне да се прави на 'хакеро-кракеро подобна порода' и да следи близки и познати.
Сподели другаде

имам питане : дали е възможно след като са разбрали в кои саитове е влизано да се проследи и самата хронология която е водена в тях ... примерно какво е писано в чата или скайпа ...

Каква точно е целта на занятието? Защо точно се интересуваш от това?

Сподели другаде

Ако на компютъра, от който е водена кореспонденцията има инсталиран софтуер за следене - да напълно е възможно да се проследи хронологията.

Ако не е инсталиран такъв софтуер, може да се направи прослушване по мрежата, като тук вариантите са два:

1. Връзката със съответните сайтове е шифрована и/или защитена (например чрез удостоверяване със сертификат, някакъв VPN или proxy). В такъв случай извличането на полезни данни (например chat кореспонденция) е почти невъзможно; същото важи и за Skype - при него кореспонденцията е шифрована. Имай предвид обаче, че ако упълномощено лице (полицията, например) се обърне за съдействие към съответния сайт, може да получи достъп до кореспонденцията или поне да получи правото да "прехване" бъдещи кореспонденции.

2. Връзката не е защина - в този случай "прехващането" на кореспонденция не е трудно.

Имай предвид и това, че Skype обикновено записва хронологията, т. е., възможно е да се види какво е писано в неговия chat.

Сподели другаде