perla1 Публикувано Септември 13, 2011 Report Share Публикувано Септември 13, 2011 имам питане : дали е възможно след като са разбрали в кои саитове е влизано да се проследи и самата хронология която е водена в тях ... примерно какво е писано в чата или скайпа ...и се извинявам за некомпетентността ми с която задавам въпроса си Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Септември 13, 2011 Report Share Публикувано Септември 13, 2011 Замисли се дали е добре да следиш човек. По-добре седнете и поговорете. Иначе си има начини, но не мисля, че е добре да се споменават, иначе всеки ще започне да се прави на 'хакеро-кракеро подобна порода' и да следи близки и познати. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 13, 2011 Report Share Публикувано Септември 13, 2011 имам питане : дали е възможно след като са разбрали в кои саитове е влизано да се проследи и самата хронология която е водена в тях ... примерно какво е писано в чата или скайпа ...и се извинявам за некомпетентността ми с която задавам въпроса сиКаква точно е целта на занятието? Защо точно се интересуваш от това? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Септември 13, 2011 Report Share Публикувано Септември 13, 2011 имам питане : дали е възможно след като са разбрали в кои саитове е влизано да се проследи и самата хронология която е водена в тях ... примерно какво е писано в чата или скайпа ...и се извинявам за некомпетентността ми с която задавам въпроса сиАко на компютъра, от който е водена кореспонденцията има инсталиран софтуер за следене - да напълно е възможно да се проследи хронологията.Ако не е инсталиран такъв софтуер, може да се направи прослушване по мрежата, като тук вариантите са два:1. Връзката със съответните сайтове е шифрована и/или защитена (например чрез удостоверяване със сертификат, някакъв VPN или proxy). В такъв случай извличането на полезни данни (например chat кореспонденция) е почти невъзможно; същото важи и за Skype - при него кореспонденцията е шифрована. Имай предвид обаче, че ако упълномощено лице (полицията, например) се обърне за съдействие към съответния сайт, може да получи достъп до кореспонденцията или поне да получи правото да "прехване" бъдещи кореспонденции.2. Връзката не е защина - в този случай "прехващането" на кореспонденция не е трудно.Имай предвид и това, че Skype обикновено записва хронологията, т. е., възможно е да се види какво е писано в неговия chat. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
perla1 Публикувано Септември 13, 2011 Author Report Share Публикувано Септември 13, 2011 значи може да се прочете цялата хронология на чата например във фейсбук дори и съсс задна дата Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост