Jump to content

Точен час на сайт + претоварен сървър

Препоръчан пост

Здравейте!

Има ли начин да се разбере към кой сървър за време е синхронизиран даден сайт? Трябва ми да разбера времето точно до секунда! Става въпрос за записване за едни курсове, 5x30 свободни места, 2000 кандидата, записването започва в 14:00:00. Най-късно в 14:00:02 местата са заети. Още по-зле е, че сървърът винаги забива, понеже се претоварва и човек може да зареди страницата чак след 5-6 минути.

Така че ми трябва да натисна бутова точно в 14:00:00, защото секунда по-рано ще ми изкара съобщение, че не е започнало записването, секунда по-късно ще ми даде Timeout или няма да има места вече.

Ако някой може да ми даде акъл за часовника и евентуално някакъв съвет как да направя така, че сървъра да не ме изритва заради претоварване /което мисля е невъзможно, освен ако не съм на някои от главните компютри в ИТ отдела/, ще бъда много, много благодарен.

PS: Предполага се, че сайта е синхронизиран с някакъв атомен часовник, ама и те не са много надеждни:

post-591-0-36006200-1315822367_thumb.png

Сподели другаде

Е как да не са точни атомните часовници, като се използват при сателитите от GPS системата, където е въпрос на наносекунди. Друг е въпроса, че силно се съмнявам сървъра да е вързан към нещо подобно, а по-скоро точи информация от сървъри от типа http://www.timeanddate.com/worldclock/fullscreen.html?n=238. Явно, че сървъра е крайно недостатъчен за тези цели, за които се използва щом се претоварва за 2 секунди. Идва ми идея да помолиш за съдействие фирмата, която е разработила страницата (освен, ако не е нещо от типа на HTML в голямото междучасие от един човек) да ти кажат как е синхронизиран сайта към времето т.е. от къде точи информация. С малко повече късмет ще ти обърнат внимание.
Сподели другаде

Мерси за отговора.

За атомните часовници съм прикачил картинка, както се вижда има 2 секунди разлика... По принцип 2 секунди не са ми проблем, ама в случая си е доста време.

Сайта не е на фирма, а на университет. Няма ли начин да се разцъкат някакви неща по браузера и да се разбере колко му е часа но тоя сайт?

А че сървъра е недостатъчен е повече от ясно. Но все пак 5000+ човека като кликнат в една и съща секунда на една и съща страница се очaкват определени проблеми. :S

Сподели другаде

Ами не се занимавам с интернет програмиране и за това не мога да ти кажа, но може да се пробваш дали няма линк, като прегледаш изходния код на страницата.При Chrome това става с CTRL+U . Нека и някой занимаващ се с подобно програмиране да каже. Дори информацията да идва действително от атомен часовник, то идва забавяне, докато информацията бъде обработена от сървърите по трасето и докато дойде до теб има забавяне от 1-2 сек. от реалното време. Може да добиеш представа от къде минава информацията с командата traceroute към някой сайт.
Сподели другаде