Jump to content

R.Q Виртуална машина с инсталирана ОС

Препоръчан пост

Не знам дали има такова нещо и за това питам,може ли да сваля отнякъде виртуална машина с готова ОС,защото не мога да се справя с инсталирането на такава? Казаха ми че мога да ползвам този линк http://www.microsoft...s.aspx?id=11575 за тази машина http://www.microsoft...al-pc-2007.aspx но може ли малко разяснения как да протече иснсталацията на ОС и как да избегна активирането,има инструкции но съм зле с английския. Windows XP имам на реалния комп.
Сподели другаде

Добрееее... Аз ползвам VMware Player и за нея ще ти опиша. Сваляш и инсталираш програмата.

1. Стартираш я и избираш Create a New Virtual Machine, при което ти цъфва едно прозорче, от което избираш "I will install the operatin system later".

2. Цъкаш Next, при което ти се показва прозорче, от което избираш каква OS изкаш да инсталираш. Избираш си и даваш Next.

3. Избираш как да ти се казва виртуалната машина и къде да се намира (с Browse бутона). Бацаш Next

4. Избираш колко да ти бъде размера на виртуалния твърд диск. (10-15Gb ти е пре-достатъчно). Бацаш Next и след това Finish.

5. От прозореца на прогрмата, вляво, си маркираш името на виртуалната машина и бацаш Edit virtual machine settings.

6. Избираш CD/DVD (IDE) => В менюто Conections избираш Use phisical drive, ако ще инсталираш OS от диск, или Use ISO image file, ако ще инсталираш от ISO (с Browse посочваш пътя до ISO-то).

7. След това си стартиш виртуалната машина от менюто на VMware Player и следваш инсталацията, като все едно че е истинска инсталация. Това е.

В сайта има ръководства още за инсталация на VirtualBox, Microsoft Virtual PC и по-подробно ръководство за VMware Player. Потърси ги и се информирай, вместо веднага да избираш варианта "през просото".

P.S: За Бога, братя, учете езици!

Сподели другаде

Справих се с всичко но само не разбрах как да направя full screen в виртуалната машина,всичко си бачка но екрана ми е едно квадратче осколо него е черно?
Сподели другаде