dev22 Публикувано Септември 4, 2011 Report Share Публикувано Септември 4, 2011 Значи компютърат ми е NEO s2800-64 performer.Eто и неговите характеристики - http://www.technomarket.bg/products/09018022/reference?product_id=09018022 ,само че на кутията пише 512 RAM,а във свойствата на компа пише 448 MB RAM.ЗАЩО? И сега да премина към по-важния въпрос.Искам да си го upgrade-тна,като му взема нов процесор.Ако може да ми предложете някой двуядрен на не много скъпа цена ще съм много благодарен,също искам и да ми дадете линк към RAM памети за този копм,но да са от 1GB нагоре.Мерси предварително!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 5, 2011 Report Share Публикувано Септември 5, 2011 Тази измислена фирма Neo вече и в сглобяването на компютри ли се намъкна? Господ да ни е на помощ.Имаш 512MB RAM памет, но видео картата е вградена, няма своя собствена памет и използва част от системната памет. В момента явно е настроена да използва 64MB (512 - 64 = 448). Настройка за това има BIOS на дънната платка.Дънната ти платка е на цокъл 754, за който не съществуват двуядрени процесори.Памет можеш да си вземеш общо взето каквато искаш, стига да е DDR1 (DDR400). Просто провери в близкия магазин за хардуер или виж в сайт за такива. Отделен е въпросът, че няма смисъл от ъпгрейд на този компютър. Доста е стар, части за него се намират трудно, скъпи са и каквото и да вземеш, няма да си заслужава. Т.е. за да си струва, трябва да смениш всичко. Т.е. е по-добре директно да си вземеш нов компютър, като нека този път не е от боклуците, продаващи се в Техномаркет, Технополис, Мултирама, Метро или други подобни големи вериги. По-добре е да ти бъде сглобен в специализиран магазин за компютри. Не че там са само експерти де, но като цяло е по-малкото зло. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dev22 Публикувано Септември 5, 2011 Author Report Share Публикувано Септември 5, 2011 Тази измислена фирма Neo вече и в сглобяването на компютри ли се намъкна? Господ да ни е на помощ.Имаш 512MB RAM памет, но видео картата е вградена, няма своя собствена памет и използва част от системната памет. В момента явно е настроена да използва 64MB (512 - 64 = 448). Настройка за това има BIOS на дънната платка.Дънната ти платка е на цокъл 754, за който не съществуват двуядрени процесори.Памет можеш да си вземеш общо взето каквато искаш, стига да е DDR1 (DDR400). Просто провери в близкия магазин за хардуер или виж в сайт за такива. Отделен е въпросът, че няма смисъл от ъпгрейд на този компютър. Доста е стар, части за него се намират трудно, скъпи са и каквото и да вземеш, няма да си заслужава. Т.е. за да си струва, трябва да смениш всичко. Т.е. е по-добре директно да си вземеш нов компютър, като нека този път не е от боклуците, продаващи се в Техномаркет, Технополис, Мултирама, Метро или други подобни големи вериги. По-добре е да ти бъде сглобен в специализиран магазин за компютри. Не че там са само експерти де, но като цяло е по-малкото зло.Много благодаря за инфото. За тази дънна платка http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=4496442&CatId=3461 може ли да ми дадеш линкове към кой процесор,видео карта,аудио карта,лан карта..общо взето всичко което е най добро за нея,ако пък изборът ми не е хубав,може ти да избереш (защото аз нищо не разбирам) дънна платка (но не много скъпа) и също частите към нея.Знам,че ти отварям много работа,но няма кой друг толкова умен като тебе да питам.МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 5, 2011 Report Share Публикувано Септември 5, 2011 Лично аз не съм толкова наясно. Някой друг ще предложи компоненти. Все пак кажи за какво ще се използва компютъра и какъв е бюджетът. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dev22 Публикувано Септември 6, 2011 Author Report Share Публикувано Септември 6, 2011 Лично аз не съм толкова наясно. Някой друг ще предложи компоненти. Все пак кажи за какво ще се използва компютъра и какъв е бюджетът.Ами най-често ще се използва за интернет (проверяване на пощи,Facebook и т.н.т.),Skype и може би за малко игри - ама не тежки.За бюджет не мога да ти кажа! Ама съм сигурен,че искам двуядрен процесор (и то ако може да е Intel,защото малко или много AMD не ми допада). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост