Jump to content

Как се казва и къде да я намеря?

dev22

Препоръчан пост

Програма която е симулатор на (пре)инсталиране на windows xp/vista/7.Не съм много сигурен дали има такава,ама май съм виждал по видеа http://www.teenproblem.net/f/images/smiles/af.gif
Сподели другаде

за windows Xp мога да ти дам симулатор,но за вин7 нз къде имаWindows Xp Setup.rar

Аз пък тези симулатори не ги знаех. Мерси много, поне на моя позната, която се опитва сама да инсталира XP ще й бъде полезно :)

Сподели другаде

Аз пък тези симулатори не ги знаех. Мерси много, поне на моя позната, която се опитва сама да инсталира XP ще й бъде полезно :)

Да,ама май нищо не става от тях!!! :(
Сподели другаде

Имаме подробни ръководства за инсталация на Windows XP, Vista и 7. Освен това всеки може да си инсталира програма за виртуални машини и да тества лично. Вярно е, че разни флаш анимациики са по-компактни и бързи, но далеч не са толкова подробни и пълноценни.

Безплатни програми за виртуални машини:

- VMware Player - най-калпавата безплатна по мое мнение заради пълното отсъствие на възможност за запазване/отхвърляне на промените, но ако ще е само за проби за инсталация, би свършила работа;

- Windows Virtual PC - работи само на Windows 7, има някои завишени изисквания към хардуера, лишена е от някои полезни функции (като влачене), но пък е изчистена и стабилна;

- Microsoft Virtual PC 2007 - не поддържа официално Windows 7, но на практика си работи чудесно и под нея, малко архаично изглежда и не е толкова пъргава, колкото другите, но пък поне има drag and drop и е стабилна и надеждна;

- Oracle VM VirtualBox - откъм брой функции и възможности издухва всички останали безплатни и е и доста пъргава, но пък компенсира с наличието и на повече бъгове.

В тази тема има сравнение на последните две. Информацията е доста стара, но би трябвало да е достатъчна за ориентир относно Oracle VM VirtualBox. Колкото до Microsoft Virtual PC 2007, то там промени няма абсолютно никакви, така че информацията за нея си остава 1:1. В тази тема пък има описание на VMware Player. Не мога да кажа, точно колко актуална е защото не използвам програмата.

Сподели другаде

Имаме подробни ръководства за инсталация на Windows XP, Vista и 7. Освен това всеки може да си инсталира програма за виртуални машини и да тества лично. Вярно е, че разни флаш анимациики са по-компактни и бързи, но далеч не са толкова подробни и пълноценни.

- Microsoft Virtual PC 2007 - не поддържа официално Windows 7, но на практика си работи чудесно и под нея, малко архаично изглежда и не е толкова пъргава, колкото другите, но пък поне има drag and drop и е стабилна и надеждна;

- Oracle VM VirtualBox - откъм брой функции и възможности издухва всички останали безплатни и е и доста пъргава, но пък компенсира с наличието и на повече бъгове.

Извинявам се, Найт, обаче линка към ръководствата за тези 2 програми не работи. Мисля, че трябва да води до тук.

Нататък ще ги разуча, изглежда интересно :)

Сподели другаде

Линк към въпросното ръководство съм дал по-надолу. Линковете, които ти си цитирал, водят към страниците за изтегляне. Всичко е както трябва да е.

Не, не, не ме разбра. Там където се изтеглят програмите има обяснения какво представляват и линк към ръководството, който не работи. За download страниците им, става въпрос, не за тук във форума.

Сподели другаде

Да, сега разбрах. Оправих линка към ръководството в страницата за изтегляне на Microsoft Virtual PC 2007, а от страницата за изтеглане на Oracle VM VirtualBox направо го премахнах, защото информацията е доста стара и неактуална за нея.
Сподели другаде

Да, сега разбрах. Оправих линка към ръководството в страницата за изтегляне на Microsoft Virtual PC 2007, а от страницата за изтеглане на Oracle VM VirtualBox направо го премахнах, защото информацията е доста стара и неактуална за нея.

:peace:

Сподели другаде