Jump to content

Как да изкарам файлове от десктопа.

tobyMac

Препоръчан пост

Здравейте, имам един проблем.

Компютъра имаше проблем. Не можеше да се включи и уиндоуса трябва де се преинсталира.

И след преисталиране, имам неща на десктопа които ми трябват. А десктопа е блокиран и не могат да се извадят от там.

Как мога да си ги върна.

Надявам се да не ви се стори тъп въпрос ама наистина не знам.

Сподели другаде

Не разбрах дали си преинсталирал. Ако не - щом ОС не може да се зареди - сваляш и записваш(на друг компютър) някакъв линукс. Вкарваш диска на твоя компютър и зареждаш. После ако знаеш къде са ти файловете - изтегляш си ги на флашка или на другия дял и повече няма да държиш важни файлове на системния дял.
Сподели другаде

Значи, не аз а баща ми инсталира уиндоуса.

Демек съм сега с два уиндоуса.

А в старият уиндоус имам папки които ми трябват.

И не знам как да ги въстановя.

Сподели другаде

Не знаеш пътя до папката с файловете или като пуснеш търсачката и не намира нищо ? По принцип пътя трябва да е нещо като Documents and Settings\____\Desktop

Ако файловете са "изчезнали" от файловата таблица, но на диска не е записвано нищо друго - може да се пробва с програма за възстановяване на данни...

Сподели другаде

Да така е точно там е папката, но няма достъп до файловвте вътре, десктопа е блокиран

А на мен ми трябва достъп.

Да така е точно там е папката, но няма достъп до файловвте вътре, десктопа е блокиран

А на мен ми трябва достъп.

Сподели другаде

Човекът е писал "десктопът е блокиран" - ако го разбирам правилно - вижда папката, но не може да я отвори - може би му дава някаква грешка. Ако наистина е така - като най-лесно предлагам да запише някакъв линукс на диск, да го зареди и след като знае къде се намира папката - да пробва чрез линукса да си изтегли файловете.
Сподели другаде

Може да е проблем с NTFS правата. Кликни с десния бутон на мишката върху неотварящата се папка, избери Properties, иди на подпрозорец Security, направи снимка на прозореца и я публикувай.
Сподели другаде