zenoxa Публикувано Август 27, 2011 Report Share Публикувано Август 27, 2011 Здравейте, значи преди около седмица си сложих Windows 7 (преди бях с Windows XP) и започнаха някои проблеми като например в играта Counter-Strike FPS не ми е постоянно, а се колебае между 90-100. Искам да отбележа, че при стария Windows играта ми вървеше перфектно с 100 фпс винаги.Ето и конфигурацията :AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2.60 GHz4 GB RAMVideo: ATI RADEON HD 2600 PRO 512 MB Как мога да си вдигна фпс-то на 100 без да се колебае? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 27, 2011 Report Share Публикувано Август 27, 2011 Нека сме наясно, че този "проблем", който си описал, не е НИКАКЪВ проблем. Т.е. не само, че е нормално явление, но и не пречи на геймплея по никакъв начин.Като за начало кажи с какъв точно монитор си, на каква честота на опресняване си бил досега и на каква си в момента и дали си активирал преди и сега Vertical Synchronization (още известна като V-Sync). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
zenoxa Публикувано Август 27, 2011 Author Report Share Публикувано Август 27, 2011 Монитора ми е 20 инча LCD 60 херца V-sync Off. И да отбележа, че това пречи на геймплея, защото ми насича като ми падне ФПС. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 28, 2011 Report Share Публикувано Август 28, 2011 При изключен V-Sync е напълно нормално да има вариации в кадрите в секунда, независимо от операционната система. Ако искаш постоянни кадри в секунда, активирай V-Sync и ще получиш толкова кадри, колкото е честотата на опресняване. Т.е. в твоя случай - 60. Ако искаш 100 кадъра в секунда, увеличи честотата на опресняване на 100Hz. Ако обаче системата не се справя да поддържа толкова кадъра, може да не е максимално плавно. В такъв случай можеш да смъкнеш мъничко детайлите на играта, за да може картата спокойно да постигне 100 FPS. Дали под Windows XP наистина си имал повече кадри или просто е било съвпадение не знам. Ако наистина има разлика между двете ОС, не е сигурно на какво може да се дължи. Може да е заради видео драйвера, може да имаш някакви други процеси, които да натоварват системата. Ей така просто не може да се каже. V-Sync е далеч по-важна за плавния геймплей отколкото просто много кадри в секунда. По-добре е да си на 60Hz и кадри в секунда с включен V-Sync отколкото 90-100 кадъра, но с изключена V-Sync. P.S.: падане на кадрите от 100 на 90 в никакъв случай не може да се нарече насичане. Насичане е общо взето ако кадрите започнат да падат под 25. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост