Jump to content

Препоръчан пост

Има един мого лесен начин за премахване на вирус от флаш памет който не изисква кой знае какви умения и на мен винаги ми е помагал.Като се съмнявам че флаш паметта ми е заразена пускам боот диск с линукс убунто да речем отварям флашката и я преглеждам.Ако видя файлове и папки (Recycle autorun.inf и други завършващи на .exe .bat ) които не съм ги качвал ги трия.Искам да добавя че докато компютъра работи с live cd няма реална опасност вирусите да се стартират и да заразят компютъра за тези които никога не са се сблъсквали с линукс трябва да кажа че пъппи е лесен за работа и трие файлове под NTSF файлова система .
Сподели другаде

• 2 months later...
  • Отговори 35
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Купих си флашка Kingston 8GB/DTIG3, с която да слушам музика и да гледам филми и клипове на DVD player-a в колата. Записах си някои песни и avi клипове, но като я пуснах нищо не тръгна. Като я купих във флашката имаше някакви файлове, които някакви драйвери ли трябва да са и аз незнам. И ми се струва, че точно от тях е проблема, защото преди това съм слушал музика и от други флашки, без да има в тях някакъв софтуер и всичко си върви (клипове, DVD филми). Моля ако някой е по запознат да помогне! :)
Сподели другаде

urDrive.exe трябва да е приложение на Kingston, т.е. безопасно. Не трябва обаче да е нужно за нормалната работа на устройството. Просто бонус софтуер. Можеш да опиташ да изтриеш autorun.inf файла или да го преместиш в някоя друга папка. Може устройството да го чете и да се обърква. Не би трябвало де, но знам ли точно какво им е било в главите на авторите на фърмуеъра на DVD плеъра. Обикновено самостоятелните плеъри (домашни или за автомобил) се правят доста калпаво и не се мисли чак толкова за съвместимост с формати и т.н.
Сподели другаде

Изтрих всички файлове от флашката, но като я вкарам в DVD-то само зарежда песните (от 0 до 100%) и ме връща към основния екран, а при другата флашка (фабрично, без никакви файлове в нея) , като си ги зареди, след това песните автоматично тръгват. Ще отида до магазина, евентуално ако може да ми я сменят с някаква друга флашка, която да няма такива файлове в нея. Благодаря все пак ! :)
Сподели другаде