veniotr Публикувано Септември 16, 2011 Report Share Публикувано Септември 16, 2011 Има един мого лесен начин за премахване на вирус от флаш памет който не изисква кой знае какви умения и на мен винаги ми е помагал.Като се съмнявам че флаш паметта ми е заразена пускам боот диск с линукс убунто да речем отварям флашката и я преглеждам.Ако видя файлове и папки (Recycle autorun.inf и други завършващи на .exe .bat ) които не съм ги качвал ги трия.Искам да добавя че докато компютъра работи с live cd няма реална опасност вирусите да се стартират и да заразят компютъра за тези които никога не са се сблъсквали с линукс трябва да кажа че пъппи е лесен за работа и трие файлове под NTSF файлова система . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cplx Публикувано Декември 14, 2011 Report Share Публикувано Декември 14, 2011 Купих си флашка Kingston 8GB/DTIG3, с която да слушам музика и да гледам филми и клипове на DVD player-a в колата. Записах си някои песни и avi клипове, но като я пуснах нищо не тръгна. Като я купих във флашката имаше някакви файлове, които някакви драйвери ли трябва да са и аз незнам. И ми се струва, че точно от тях е проблема, защото преди това съм слушал музика и от други флашки, без да има в тях някакъв софтуер и всичко си върви (клипове, DVD филми). Моля ако някой е по запознат да помогне! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 14, 2011 Report Share Публикувано Декември 14, 2011 При свързване към компютър работи ли нормално? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cplx Публикувано Декември 14, 2011 Report Share Публикувано Декември 14, 2011 Да! Файловете, които са в нея са : autorun.inf, unInstaller.exe и urDrive.exe. За какво са тези файлове някаква защита ли или драйвери нещо... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 15, 2011 Report Share Публикувано Декември 15, 2011 urDrive.exe трябва да е приложение на Kingston, т.е. безопасно. Не трябва обаче да е нужно за нормалната работа на устройството. Просто бонус софтуер. Можеш да опиташ да изтриеш autorun.inf файла или да го преместиш в някоя друга папка. Може устройството да го чете и да се обърква. Не би трябвало де, но знам ли точно какво им е било в главите на авторите на фърмуеъра на DVD плеъра. Обикновено самостоятелните плеъри (домашни или за автомобил) се правят доста калпаво и не се мисли чак толкова за съвместимост с формати и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cplx Публикувано Декември 15, 2011 Report Share Публикувано Декември 15, 2011 Изтрих всички файлове от флашката, но като я вкарам в DVD-то само зарежда песните (от 0 до 100%) и ме връща към основния екран, а при другата флашка (фабрично, без никакви файлове в нея) , като си ги зареди, след това песните автоматично тръгват. Ще отида до магазина, евентуално ако може да ми я сменят с някаква друга флашка, която да няма такива файлове в нея. Благодаря все пак ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост