Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте! Нова съм в форума и направо казано съм много зле с компютрите..такааа...проблема при мен е следния,от известно време имам компютър...с много малка рам памет..Като цял комютър за гледане на филми и скайп...Преди 4-5 дни го дадох на познат приятел да го преинсталира...така ...момчето го преинсталира,всичко добре но само дотук...Вкъщи имаме 2 компютъра,опитах от този ,който е с интернет да му сваля антивирусната NOD32 на флашка,понеже след преинсталирането му,антивирусна програма няма..Като отворих флаш паметта за да инсталирам антивирусната,отвори ми я за секунда и само дотолкова..не ми позволяваше да направя нищо...След което взех флашка с интернет на глобул от приятеля си за да му изтегля антивирусната програма и директно да я инсталирам..Но след като напиша в гугъл антивирусна или името на която и да е антивирусна или пък вирус ,директно ми затваря страницата .. и не става..опитах в гугъл онлайн да го сканирам,след като не ми позволява да изтегля антивирусна .. но уви,пак същото,пак ми затваря страницата..Най странното е че друго каквото и да напиша в интернет ми го отваря,освен ако не е свързано с компютъра...Другия проблем е ,че флаш паметта,на която записах въпросната антивирусна започна да създава проблеми...При вкарване в другия компютър ми излиза съобщение от антивирусната му ,която е Avira AntiVir Perssonal .. В съобщението пише нещо autorun и да потърся помощ..Също като пусна музика на флашката , идва момент в които спира да свири и неиска да ми я отвори;;И се налага да я извадя и вкарам пак за да работи..Моля за помощ,ще съм ви безкрайно благодарна!
Сподели другаде

• Отговори 35
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

................................................

..Но след като напиша в гугъл антивирусна или името на която и да е антивирусна или пък вирус ,директно ми затваря страницата .. и не става..опитах в гугъл онлайн да го сканирам,след като не ми позволява да изтегля антивирусна .. но уви,пак същото,пак ми затваря страницата..Най странното е че друго каквото и да напиша в интернет ми го отваря,освен ако не е свързано с компютъра....

................................................

Въх, въх, малииииииииии, извинявам се за коментара ама повече на онова момче не му давай да преинсталира и най-добре на сервиз да ти го преинсталират наново. То, още не се е започнало и сте бубонясали. Бас хващам, че не може да се инсталира антивирусна програма.

Има вероятност и флашката да е заразена.

Напарво компа + флашката за "дезинфекция"/форматче и преинстал на уиндолс.

Сподели другаде

На този етап приемаме, че всички "флашки" са заразени и не бива да се използват за обща дейност, преди да бъдат почистени. Именно затова и Avira AntiVir Personal се обажда. Компютърът с антивирусната обаче поне трябва да е останал чист.

Свържи твоята флашка към компютъра с антивирусна, но задръж клавиша Shift. Ако имаш ценни файлове на флашката, я отвори, но не с двоен клик, а с десен клик -> Open. Копирай нужните файлове в удобна папка и след това сканирай тази папка с антивирусната за всеки случай. След това форматирай флашката: десен клик -> Format -> Start. След това извади флашката. След това изпълни следните инструкции:

За външните USB памети направи следното:

За външните USB памети направи следното:

1) изтегли Flash_Disinfector и го запази на работния плот;

2) стартирай инструмента и следвай инструкциите;

3) когато бъдеш помолен(а), свържи всички flash устройствата, които имаш, и кликни OK;

4) изчакай да приключи почистването;

5) когато се появи прозореца с надпис "Done !!", кликни OK.

Повтори всичко, описано в предишния абзац, за всички флашки, които са свързвани със заразения компютър. Това ще имунизира флашките и няма да могат да бъдат заразявани с autorun бацили.

След това изтегли OTL и GMER (преименуван нарочно), копирай ги на флашката и ги прехвърли на заразения (самотния) компютър.

След това изпълни следните инструкции:

- стартирай OTL;

- постави отметка в горната част на Scan All Users;

- в поле Standard Registry избери All;

- от падащо меню File Age избери 90 Days;

- постави отметки още на: Skip Microsoft Files, LOP Check и Purity Check;

- в поле Custom Scans/Fixes (в долната част на програмата) постави следния текст (маркирай го или кликни "Избери всичко", натисни Ctrl+C и после в полето на OTL натисни Ctrl+V):

netsvcs
netsvcs
msconfig
safebootminimal
safebootnetwork
%SYSTEMDRIVE%\*.*
%USERPROFILE%\*.*
%USERPROFILE%\Application Data\*.*
%USERPROFILE%\Local Settings\Application Data\*.*
%AllUsersProfile%\*.*
%AllUsersProfile%\Application Data\*.*
%USERPROFILE%\My Documents\*.*
%CommonProgramFiles%\*.*
%PROGRAMFILES%\*.*
%systemroot%\system32\*.dll /lockedfiles
%systemroot%\Tasks\*.job /lockedfiles
%systemroot%\system32\drivers\*.sys /90
%systemroot%\system32\drivers\*.sys /lockedfiles
%systemroot%\system32\Spool\prtprocs\w32x86\*.dll
/md5start
hlp.dat
winlogon.exe
wininit.exe
userinit.exe
explorer.exe
volsnap.sys
/md5stop

- кликни бутон Run Scan;

Изчакай сканирането да приключи. След края на сканирането автоматично ще се отворят двата новосъздадени на работния плот файла: OTL.txt и Extras.txt.

Моля, прикачи тези два файла (поотделно или в архив) към следващия си коментар.

---

Стартирай GMER. Тя ще направи начално сканиране за секунди. След като то приключи НЕ кликай бутон Scan, а кликни бутон Copy и после постави съдържанието тук (Ctrl+V). Ако програмата предложи да направи пълно сканиране, откажи.

Сподели другаде

Така,след изтегляне на програмата flash-disinfector ми излиза прозорец, в които пише ,че може би нямам права за използването и неможе да ми я отвори..А AVIRA отчита хванати вируси..Съдържанието на флашката беше сканирано,но беше чиста..Преместих ценните файлове от флашката в папка и я форматирах!
Сподели другаде

Ще може ли снимка на съобщението? Ако се наложи, добави файла в изключенията на антивирусната. Ако не можеш да се оправиш, опитай с Panda USB Vaccine. Инсталирай я, стартирай я, избери USB устройството от падащото меню в долната част и кликни Vaccinate USB.
Сподели другаде

Здравейте отново ! При опит за отваряне на двете програми за почистване на флаш паметта ми възникват грешки и се появява във втората програма autorun .. Не може да се стигне до почистване на флашката,а при flash disinfection , антивирусната очита много вируси и само при опит за пускане на програмата започва да писка,че е хванала вирус.. Преместих информацията от флашката в отделна папка и я форматирах..след това сканирах папката, в която се намират файловете на флашката... И сега след като включа флаш паметта не ми отчита вируси,както беше...но при опит за отваряне на една от програмите за почистване ,не ми позволява да се отвори програмата и хваща много вируси..Доколкото до компютъра нямам засега с него проблеми,тъй като влезнах в тема , публикувана от човек имащ същия проблем..Изтеглих OTL и следях внимателно темата в която му беше описано кое как да направи...и сега компютъра се оправи и си има нова антивирусна..Направих същото за компютъра ,каквото сте и написали вие..Не качвам снимки на грешките ,които ми дава ,понеже незная как да заснема какво се случва на екрана...Извинявайте ако ви нервя вече,но както споменах в началото на темата си....много съм зле с компютрите...Искам само да попитам възможно ли е след форматирането флаш паметта да се е оправила и да нямам вече проблеми с нея,след като форматирането не ми отчита вируси? Започвам да губя вече надежда за флаш паметта , тъй като не ми позволява да се отвори програма за почистване..Специални благодарности на Night_Raven , за помощта която ми оказва!
Сподели другаде

Не се ръководи от инструкциите в други теми. Тези инструкции за почистване са индивидуални за всеки потребител.

Кажи какви "вируси" се засичат от антивирусната и къде се засичат. За създаване на снимки и публикуването им погледни тази тема. Иначе благодарение на такива самоинициативи остават бацили и почистването става доста по-сложно, защото не е ясно кое, къде, как и какво е пипано и правено.

Сподели другаде

Вирусите най-често се засичат в Overview-Events и в Reports .. Също така и в Administration - Quarant ( незнам точно така ли му беше името ) и в Scheduler .. Вирусите са с червено удивително !
Сподели другаде

В Локален диск се е повила някаква странна папка,мисля,че не съм я виждала до сега..А на флаш паметта имаше autorun.txt .. Единственно при опит за пускане на програмите за почистване на флаш паметта , антивирусната засича вирусите като опасни
Сподели другаде

Имам подобен проблем ,затова няма да отварям нова тема и ще пиша в тази .

Проблема се състои в това че флашката е невидима за компютъра все едно , че не съм я сложил

Пробвах на всичките usb портове но положението е същото .

Windows XP

ПП: оправих се :thumbsup:

post-7561-0-38817800-1314427055_thumb.png

Сподели другаде