Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте,приятеля ми преинсталира компютъра ми и видях че има качени програми Remote Desktop, Windows Remote Assistance Задължителни ли са тези програми за работата на компютъра или някой ме шпионира.Ако наистина е така,как мога да ги деинсталирам или изтрия ще попречи ли това на работата на компютъра ми.Благодаря ви предварително
Сподели другаде

Не съм сигурен дали това са програми или процеси(сервизи), вградени в самата система...Разбира се не са задължителни, но по принцип предназначението им е ако има проблем с компютъра, някой да може да се свърже от друг компютър - но не ми е ясно как точно и какво точно би могло да се направи. Предполагам че не разбираш много от компютри и затова приятеля ти е решил да използва тези инструменти - ако научиш някои основни неща(описани в няколко статии и тук - предимно от Night Raven), няма да има нужда от тях. :)

Любопитно ми е - имаш ли антивирусна и с какъв акаунт работиш - ограничен или администраторски ?

Сподели другаде

Remote Desktop Connection и Windows Remote Assistance са стандартни модули в Windows, нормално е да ги има.

Ако се притесняваш от шпиониране, можеш да защитиш профила си с парола и да си инсталиращ firewall и/или anty spyware софтуер.

Сподели другаде