Jump to content

Компютъра не зарежда Windows XP

Marshala90

Препоръчан пост

Здравейте, имам проблем с единия фирмен компютър. Проблема се състои в това, че като се стартира показва на екрана в какъв режим да пуснеш компютъра и си текак 30-те секунди отдолу (нали след внезапно изключване на системата, като се стартира компютъра и Ви показва в какъв режим да го включите). Натискам си "Start windwos normaly", показва се логото на Windows (следователно и зарежда), след като зареди комп-а се рестартира и става един голям кръговрат. Мислех си да не е от някакоя стартираща програма и да прави "золуми" и мислех да влезна в "Safe mode" да пробвам да изключа всяка една програма/драйвър поотделно, но уви не ме пуска в "Safe mode" и същата процедура се повтаря... Молбата ми е дали може по някакъв начин да се оправи този проблем или дали има някаква възможност да се свалят някои папки от HDD-то, че са фирмени документи и... Последният вариант е преиинсталация. ;)
Сподели другаде

Записваш си Hiren's Boot CD като буутващо СД и от началното му меню влизаш в mini Windows XP,след което си сваляш всичката важна информация на външен носител,или я прехвърляш на дял,който няма да бъде форматиран при преинсталацията/за всеки случай ти препоръчвам външен носител/.Успех.
Сподели другаде

Можеш да опиташ и поправка на операционната система от инсталационния диск.

Ами като не знам с кой SP е OS-то мисля, че не треа да пуска тази поправка преди да знам кой сервизен пакет е. Щот' Win-а го е инсталирал един, ползва го други и т.н...

Сподели другаде

Ами, най-добре е да се използва някоя live дистрибуция на Linux или Windows, за да се прехвърлят важните данни. След това може да се погледне версията на файла Explorer.exe (намиращ се в папка WINDOWS). Ето какви трябва да са версиите на Explorer.exe при различните сервизни пакети:

- без SP - 6.0.2600.0

- SP1 - 6.0.2800.1106

- SP2 - 6.0.2900.2180

- SP3 - 6.0.2900.5512

Това би трябвало да те ориентира с кой сервизен пакет е въпросната инсталация.

Сподели другаде