antishoC Публикувано Август 22, 2011 Report Share Публикувано Август 22, 2011 Мой познат иска да кандидатства за работа в Германия през ваканциите. Не съм точно запозната, но става дума за почистване и извършване на елементарни ремонтни работи в определини сектори от напълно спрени атомни електроцентрали.Аз естествено съм твърдо против. Моля споделете до колко смятате тази дейност за опасна или е просто работа като всяка друга По принцип не се меся в чуждите решения, но в случая просто ще се наложи. Мислите ли, че когато университетите публикуват официално обяви в сайта си за работа и стаж предлагани от чужди фирми, по някакъв начин се съобразяват и с трудовата безопасност?... УФ.. много глупав въпрос-едва ли им пука, но... все пак кажете какво мислите и вие. Бихте ли се навили на такава работа? Имате ли познат, който е бил на подобно място. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Август 23, 2011 Report Share Публикувано Август 23, 2011 Принципно, всеки би си задал този въпрос - до колко е опасно да се работи в атомна електроцентрала, дори и в някакъв неработещ сектор от нея?Лично аз не бих се навил да работя на място, на което евентуално може да има риск от изтичане на радиация, инак трябва да си набавя личен Гайгер-Мюлеров брояч, на който ако започнат да му "тракат зъбките", да знам, че трябва и моите също. Без паника, след Чернобил, вече нищо не ни лови. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост