Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте на всички ! Имам следния проблем с USB портовете ми :

Когато включа външен хардуер портовете ми не реагират изобщо все едно нищо не е включено.Имам шест порта при всички положението е такова.Помислих че е от операционната система,но уви не е от нея прейнсталирах и отново Usb портовете не рабoтят,Сега обаче не мога да ползвам нито камерата ми нито флашката.Ако някой има или е имал подобен проблем ще съм му много благодарен да ми помогне.Още веднъж благодаря предварително за оказаното съдействие !!!

характеристики на компютъра

Microsoft Windows XP Professional Sp3

Internet Explorer 8.0.6001.18702

Тип централен процесор Intel Celeron D 325, 2533 MHz (19 x 133)

Дънна платка MSI 865GM3-S (MS-7037) (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)

Чипсет на дънната платка Intel Springdale-G i865G

Системна памет 1536 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Видеокарта NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB)

Звуков адаптер C-Media CMI8738/C3DX Audio Device

Дисково устройство ST3120827AS (120 GB, 7200 RPM, SATA)

Сподели другаде

ми честно казано вече не си спомням но може би 2 седмици и повече,но тия 2 седмици ги смалявам на 3 дена защото ме е нямало и компютъра беше исключен :)
Сподели другаде

проблема е че изобщо не отчита като сложа устройство,имам една усб мишка сложих я но само светна за кратко в синю и остана да си свети като показва че влиза ток,но лазера така и нещя да тръгне,мишката е canyon cnr msoptza
Сподели другаде

Сблъсквал съм се с това, само че при мен белята не беше с вграденото USB, а с USB/PCI /чипсета му беше заминал/. Та на база твоето описание и предвид това, че не се открива софтуерен проблем, нямаш гадини, то ти препоръчам да потърсиш помоща на сервиз. Ако въпросното устройство е PCI, то можеш да се справиш и сам. Понякога при PCI помага изваждането и поставянето отново на картата.
Сподели другаде

Можеш да опиташ следното:

- разкачаш всички USB устройства;

- от Device Manager премахваш първо всички устройства USB Root Hub чрез десен клик -> Unsintall -> OK (но без да рестартираш);

- след това премахваш всички USB Host контролери по същия начин;

- накрая рестартираш системата, което трябва да накара Windows да разпознае наново USB контролерите и хъбовете и да ги инсталира наново;

- опитваш отново да свържеш USB устройства.

Сподели другаде

ок ще го опитам да го направя,но има едно нещо.Usb - тата са ми 6 4 отзад и две отпред,2те ги махнах ,а отзад са вградени към дънната платка,сега ще опитам с унинстала,и ще дам след това резултата
Сподели другаде

Изтегли Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) избери Options -> Hide Microsoft and Windows Entries;

3) меню File -> Refresh;

4) меню File -> Save...;

5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата.

Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):

- кликни бутон Нов отговор;

- долу в секция Прикрепени файлове посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;

- накрая кликни Добавяне в мнението.

Сподели другаде