doktor_haus Публикувано Август 22, 2011 Report Share Публикувано Август 22, 2011 Здравейте на всички ! Имам следния проблем с USB портовете ми :Когато включа външен хардуер портовете ми не реагират изобщо все едно нищо не е включено.Имам шест порта при всички положението е такова.Помислих че е от операционната система,но уви не е от нея прейнсталирах и отново Usb портовете не рабoтят,Сега обаче не мога да ползвам нито камерата ми нито флашката.Ако някой има или е имал подобен проблем ще съм му много благодарен да ми помогне.Още веднъж благодаря предварително за оказаното съдействие !!! характеристики на компютъра Microsoft Windows XP Professional Sp3Internet Explorer 8.0.6001.18702Тип централен процесор Intel Celeron D 325, 2533 MHz (19 x 133)Дънна платка MSI 865GM3-S (MS-7037) (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)Чипсет на дънната платка Intel Springdale-G i865GСистемна памет 1536 MB (PC3200 DDR SDRAM)Видеокарта NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB)Звуков адаптер C-Media CMI8738/C3DX Audio DeviceДисково устройство ST3120827AS (120 GB, 7200 RPM, SATA) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Август 22, 2011 Report Share Публикувано Август 22, 2011 Кога са работили последно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
doktor_haus Публикувано Август 22, 2011 Author Report Share Публикувано Август 22, 2011 ми честно казано вече не си спомням но може би 2 седмици и повече,но тия 2 седмици ги смалявам на 3 дена защото ме е нямало и компютъра беше исключен Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Август 22, 2011 Report Share Публикувано Август 22, 2011 Пробвай с премахване и преинсталиране на всички USB контролери,както са обяснили от Microsoft Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
doktor_haus Публикувано Август 22, 2011 Author Report Share Публикувано Август 22, 2011 проблема е че изобщо не отчита като сложа устройство,имам една усб мишка сложих я но само светна за кратко в синю и остана да си свети като показва че влиза ток,но лазера така и нещя да тръгне,мишката е canyon cnr msoptza Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 24, 2011 Report Share Публикувано Август 24, 2011 Огледай дънната платка за подути и/или потекли кондензатори. Ето как изглеждат:http://i.imgur.com/zIr3I.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
doktor_haus Публикувано Август 24, 2011 Author Report Share Публикувано Август 24, 2011 огледах системата,но няма такива подути кондензатори нито около усбтата нито по цялото дъно а ето една снимка от devise manager Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Питащ Публикувано Август 24, 2011 Report Share Публикувано Август 24, 2011 Сблъсквал съм се с това, само че при мен белята не беше с вграденото USB, а с USB/PCI /чипсета му беше заминал/. Та на база твоето описание и предвид това, че не се открива софтуерен проблем, нямаш гадини, то ти препоръчам да потърсиш помоща на сервиз. Ако въпросното устройство е PCI, то можеш да се справиш и сам. Понякога при PCI помага изваждането и поставянето отново на картата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 26, 2011 Report Share Публикувано Август 26, 2011 В Device Manager имаш ли Universal Serial Bus controllers? Ако да, дай снимка от тях. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
doktor_haus Публикувано Август 26, 2011 Author Report Share Публикувано Август 26, 2011 съжалявам за закъснението но ето снимката Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 27, 2011 Report Share Публикувано Август 27, 2011 Можеш да опиташ следното:- разкачаш всички USB устройства;- от Device Manager премахваш първо всички устройства USB Root Hub чрез десен клик -> Unsintall -> OK (но без да рестартираш);- след това премахваш всички USB Host контролери по същия начин;- накрая рестартираш системата, което трябва да накара Windows да разпознае наново USB контролерите и хъбовете и да ги инсталира наново;- опитваш отново да свържеш USB устройства. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
doktor_haus Публикувано Август 27, 2011 Author Report Share Публикувано Август 27, 2011 ок ще го опитам да го направя,но има едно нещо.Usb - тата са ми 6 4 отзад и две отпред,2те ги махнах ,а отзад са вградени към дънната платка,сега ще опитам с унинстала,и ще дам след това резултата Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
doktor_haus Публикувано Август 27, 2011 Author Report Share Публикувано Август 27, 2011 ефекта е нулев,ето снимка от девайс мениджъра Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 28, 2011 Report Share Публикувано Август 28, 2011 Изтегли Autoruns и:1) стартирай програмата;2) избери Options -> Hide Microsoft and Windows Entries;3) меню File -> Refresh;4) меню File -> Save...;5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата. Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):- кликни бутон Нов отговор;- долу в секция Прикрепени файлове посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;- накрая кликни Добавяне в мнението. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
doktor_haus Публикувано Август 28, 2011 Author Report Share Публикувано Август 28, 2011 ето,при запазването го сейфах като текстови формат AutoRuns.rar Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост