beliagalab Публикувано Август 22, 2011 Report Share Публикувано Август 22, 2011 Лаптопа ми е с 4GB рам обаче windows7 използва само 2.3 как да увелича размера да е до 4 или поне до 3 ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TonyWolf Публикувано Август 22, 2011 Report Share Публикувано Август 22, 2011 За да я използваш,трябва да си сложиш Windows7 x64,но там е работата,че най вероятно няма да ти се наложи да я ползваш на 100%.Когато бях с 32битова 7ца,компа ми консумираше от 500 до 800МВ RAM(тогава бях с 2GB),a сега,когато съм с 4GB(2x2),харчи от 600МВ до 900МВ-1GB при пуснати Skype,uTorrent,AIMP2,MFirefox;рядко ми вдига до 1,1-1,3GB(най вече при ъпдейт).Така че,ти си решаваш дали да смениш версията.Поздрави!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Август 22, 2011 Report Share Публикувано Август 22, 2011 За да я използваш,трябва да си сложиш Windows7 x64,но там е работата,че най вероятно няма да ти се наложи да я ползваш на 100%.Когато бях с 32битова 7ца,компа ми консумираше от 500 до 800МВ RAM(тогава бях с 2GB),a сега,когато съм с 4GB(2x2),харчи от 600МВ до 900МВ-1GB при пуснати Skype,uTorrent,AIMP2,MFirefox;рядко ми вдига до 1,1-1,3GB(най вече при ъпдейт).Така че,ти си решаваш дали да смениш версията.Поздрави!! Ама това не е XP, че да има ограничения до 3.25 GB RAM. Windows 7 дори и x86 (32-bit) трябва да усвоява RAM от 4 GB Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 22, 2011 Report Share Публикувано Август 22, 2011 Лаптопа ми е с 4GB рам обаче windows7 използва само 2.3 как да увелича размера да е до 4 или поне до 3 ?Както вече беше споменато, явно ползваш 32-битова версия на Windows, което ограничава максималното количеството използваема памет. Освен това явно си и с вградена видео карта, която "гълта" още памет. Може дори и друг хардуер да имаш, който да има нужда да си мапне RAM памет. За максимално усвояване на паметта ти трябва 64-битова операционна система, макар че и тогава видео картата и другият хардуер пак ще си запазят нужната им памет, неизбежно е. Ама това не е XP, че да има ограничения до 3.25 GB RAM. Windows 7 дори и x86 (32-bit) трябва да усвоява RAM от 4 GBГрешка. Ограничителният фактор тук си остава архитектурата, а не версията на операционната система: няма значение дали е Windows XP, Vista или 7, ако е 32-бита, няма да може да използва максималния обем памет от 4GB. В зависимост от комбинацията чипсет (на дънната платка) + BIOS може да се стигне и до 3.8GB на 32-битова система, но не и повече. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
beliagalab Публикувано Август 22, 2011 Author Report Share Публикувано Август 22, 2011 благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост