giorgo Публикувано Август 18, 2011 Report Share Публикувано Август 18, 2011 Ползвам Windows 7, процесора започва да се товари на 25% само, като отворя C:/... Библиотеки\Видеозаписи с WindowsExplorer и като отворя една от папките там, в която има един видеофайл отива на 100% и след това остава в това състояние дори и след като го затворяПрилагам снимка от ProcessExplorer, по точно , като като кликна 2 пъти на explorer.exe (сниката е от отварянето на Библиотеки\Видеозаписи)А от няколко дни пнякога започва да забива тотално и може да се рестартира само с копчето (от както го чистих и добавих Лан карта и хард диск) не знам дали от там е проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
androns Публикувано Август 18, 2011 Report Share Публикувано Август 18, 2011 С тези 82 работещи процеса в реално време е учудващо , че въобще можеш да стартираш нещо! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
giorgo Публикувано Август 18, 2011 Author Report Share Публикувано Август 18, 2011 Той е доста як компа. До скоро нямаше никакви проблеми.Какво ще ме посъветвате? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
androns Публикувано Август 18, 2011 Report Share Публикувано Август 18, 2011 Първо от RUN, msconfig/startup спрете всички процеси които не ви трябват да се зареждат със ОС и рестарт, след което може да пуснете профилактично едно сканиране с Malwarebytes Anti-Malware Free. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
giorgo Публикувано Август 18, 2011 Author Report Share Публикувано Август 18, 2011 Благодаря за помощта! Направих каквото казахте, Malwarebytes' Anti-Malware откри 3 неща и ги изтри, но проблема си остана. Изглежда е от въпросният видеофайл, защото като го преместих на друго място и като отворя папката с него пак започва да се товари процесора, а като ползвам друг файлов мениджървсичко е ОК, но съм свикнал с windows explorer. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
androns Публикувано Август 19, 2011 Report Share Публикувано Август 19, 2011 Ако въпросния видео файл не е личен дайте линк да го сваля и пробвам при мен какъв е ефекта, проблема може да е от инсталирани кодеци, лоши асоциации на файловете и др. ПП: При ХР навремето имаше проблем с AVI файловете, при прочитане на информацията за файла explorer крашваше.ПП2: Актуализирана ли е ОС? ПП3: Сетих се и нещо друго, ако не ползвате Windowmedia player/center забранете да прави библиотеки, оценки и да събира информация от интернет за видео файловете Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
giorgo Публикувано Август 19, 2011 Author Report Share Публикувано Август 19, 2011 Не ми се ще да го качвам файла. Той е с разширение .flv Забелязал съм, че като отворя и друга папка с такива файлове експлорера направо се затваря.Иначе на старата машина бях с XP и не съм имал подобни проблеми с каквито и да е било файлове, даже рекорда ми без преинсталация беше 3 години, но ползвах system mechanic 6. Знаете ли за Win 7 от коя версия натам на system mechanic може да се ползва? Или има по-добра програма за win 7 (сега ползвам WinTools.net Ultimate)Този а и предишни windowsi не ги ъпдейтвам.Windows Media Player не ползвам въобще.Забелязах, че като опитам да отворя въпросния файл с BSPlayer - забива и процесора се натоварва на 25 % от него, а с VLC i SMPlayer върви идеално.Не е проблем това, ще ползвам друг файлов мениджър за тези папки и това е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 20, 2011 Report Share Публикувано Август 20, 2011 1. Забрави за програми от рода на System Mechanic. Това не са програми, които решават проблеми или ускоряват системата. В най-добрия случай всичко остава както е било, в по-лош възниква някакъв проблем, а в най-лошия случай цялата система се съсипва.2. Актуализацията на операционната система е от критична важност за сигурността и защитата на един компютър от зловреден софтуер.3. Относно проблема, възможно е да е заради пакета с кодеци. Какъв е той и каква версия е?4. Кликни отново два пъти върху Explorer.exe, докато товари (както направи в първия коментар), но този път кликни два пъти още веднъж върху първата нишка, която заема това процесорно време. Направи снимка и я публикувай.5. Какви точно хард и мрежова карта си добавил? Каква е дънната платка? Опитвал ли си да ги махнеш тези два компонента един по един и да видиш дали ще продължи да забива? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
giorgo Публикувано Август 20, 2011 Author Report Share Публикувано Август 20, 2011 Кодеците са K-Lite, но не знам коя версия. Май ще трябва да ги преинсталирам.Сега, като отворих въпросната папка не се получи обичайното натоварване на процесора може би защото е в режим "Списък" а не "Големи икони" или нещо от сорта. Натоварването на процесора от експлорера се получи когато отворих файла. Сега забелязах, че като отворя повторно въпросната папка и натоварването се увеличава на 75 % само от експлорера. Качвам 2 снимки, първата е от голямото натоварване.Ланкартата е TP-Link TF-3239DL пише , че е съвместима с уиндоус 7. Взех я защото на един приятел му изгоря дъното от гръмотевици, така може да изгори само тя, ако има нещо. Поне така съм чувал.Харда е един, който не съм ползвал 2 години 160GB IDE, но е здрав,проверен е с Hard Drive Inspector, но е четвърти в кутията и е малко топъл май 45-46 градуса. Захранването е 750W, мисля че не малко. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 20, 2011 Report Share Публикувано Август 20, 2011 Май има проблем с разделителя за FLV формата. Наистина деинсталирай пакета си с кодеци, рестартирай компютъра и след това инсталирай последната му версия. Всъщност не е нужно да е точно K-Lite, ползвай който искаш. Важното е да е актуална версия.Колкото до забивите, дай снимка от HWMonitor, за да видим температурите и напреженията. 750 вата в никакъв случай не са малко. Дори биха били предостатъчни, ако са реални, а това зависи от това какво е самото захранване - дали е марково или измислен китайски боклук. А освен това може да има и колебания в напреженията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
giorgo Публикувано Август 20, 2011 Author Report Share Публикувано Август 20, 2011 Зхранването е CHIEFTECКачвам 2 снимки , защото на една не се събира всичко.Иначе след, като инсталирах последната версия на K-lite проблема с натоварването на процесора от експолрера изчезна.За сега се държи и не е забивал от обяд, но ще видим. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
giorgo Публикувано Август 20, 2011 Author Report Share Публикувано Август 20, 2011 Таман си мислех, че е спрял да забива вече и преди малко пак заби. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 21, 2011 Report Share Публикувано Август 21, 2011 Проблемът с натоварването на Explorer.exe е бил заради разделителя на FLV формата. Явно в предишната версия е имало дефектна версия на въпросния разделител, докато в новата версия на пакета е обновена.Проблемът със забиването трябва да е отделен и независим от другия. Температурите и напреженията изглеждат наред. Ще е добре да махнеш мрежовата карта или твърдия диск, да поработиш така известно време и да видиш дали ще забие. Ако не забие, вадиш другия компонент. Идеята е да се разбере дали наистина заради някой от двата компонента забива компютърът и ако да, от кой точно. Тогава ще може да се проучи по-задълбочено. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
giorgo Публикувано Август 27, 2011 Author Report Share Публикувано Август 27, 2011 Забраних лан картата от контрол панел/система/диспечер на у-ва и отново ползвам тази на дъното от няколко дни и не е забивал. Явно е някаква несъвместимост или не знам какво.Важното, че си реших проблемите с компютъра. Много ви благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост