Jump to content

Проблем с флашка-чете я като 2мб...

Препоръчан пост

Здравейте съфорумници! Приятелката ми има флашка maxell 4gb http://www.dinoel.com/pic/memory/usb_maxell_4gb_venture.jpg не е ползвана изобщо, но от първия опит да кача нещо ми изписва, че няма свободно пространство... На свойства изписва, че е 1,98мб свободно от 1,98мб... Опитах да я форматирам във всички формати, но няма разлика... Пробвах с partition magic, но не е разделена на няколко дяла... Пробвах и с програмата вградена в Уиндоус 7 понеже съм с него и все същото... На няколко компютъра пробвах. но без успех. Моля за помощ ако нещо може да се направи ще се радвам да разбера и да пробвам... Нямам гаранция към нея, за да я сменя...
Сподели другаде

Свали ето тази програма направи Update и след това включи флашката и натисни FIX.Ето Програмата-JUPITERFIX.След това кажи имало ли е ефект.

За съжаление не...

post-23353-0-88332000-1313623653_thumb.jpg

Сподели другаде

Все пак не отписвай съвсем флашката. Според мен проблема все пак е софтуерен и понеже твърдя, че разбирам повече от хардуер, то смятам, че флашката ти е технически изправна. Пробвай следното: Влез в сайта на производителя на флашката, намери конкретния модел и опитай да преинсталираш драйверите на флашката. Провери и за скрити папки или качени допълнителни екстри от самия производител - малко вероятно но все пак виж.
Сподели другаде

Ако при форматиране чрез различни методи и тестване на различни компютри няма никаква разлика в поведението, значи самото устройство просто е дефектно.

Драйвери няма смисъл да се обновяват, защото не са нужни. Всяка т.нар. "флашка" е програмирана да работи като стандартно устройство за съхранение на данни и използва вградения в Windows драйвер за това. Това се отнася и за външни твърди дискове, някои цифрови фотоапарати и др. Така се елиминира нуждата от допълнителни драйвери и се постига съвместимост с всеки съвременен компютър, бързо разпознаване и инсталиране на дадено устройство.

Сподели другаде

Ако при форматиране чрез различни методи и тестване на различни компютри няма никаква разлика в поведението, значи самото устройство просто е дефектно.

Драйвери няма смисъл да се обновяват, защото не са нужни. Всяка т.нар. "флашка" е програмирана да работи като стандартно устройство за съхранение на данни и използва вградения в Windows драйвер за това. Това се отнася и за външни твърди дискове, някои цифрови фотоапарати и др. Така се елиминира нуждата от допълнителни драйвери и се постига съвместимост с всеки съвременен компютър, бързо разпознаване и инсталиране на дадено устройство.

така си мислех и аз... прежалил съм я вече...

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ОКАЗАНАТА ПОМОЩ!!!

Сподели другаде