arkada Публикувано Август 13, 2011 Report Share Публикувано Август 13, 2011 Здравейте!От няколко дни се мъча да споделя интернет между два компютъра с ОС Win 7. Създал съм домашна група и мрежа и двата компа се виждат в мрежата/споделят си папки/, но интернета така и не тръгва на втория.На ЛАН картата, която получава нет от модема съм оставил автоматично разпознаване на IP и съм я шарнал, на ЛАН картата, която се свързва с другия компютър съм задал: IP:192.168.0.1SM:255.255.255.0На ЛАН картата на втория комп съм задал:IP:192.168.0.2SM:255.255.255.0шлюз:192.168.0.1 DNS:212.39.90.42 212.39.90.43/пробвах и без да пиша нищо на DNS/Пробвах ping м/у всички ЛАН карти поотделно-виждат се.Интересно е, че втория комп на моменти показва, че има интернет достъп, но дефакто няма връзка.Когато вляза в центъра за мрежи и споделяне на първия компютър/този с интернета/ми дава две мрежи-домашна/с интернет/ и публична,неидентифицирана/лан картата,която се свързва с другия комп./Не намерих опция/тоест не е активна/да направя тази публична мрежа-домашна.Какво не пробвах и колко ли пъти не пробвах да подкарам този нет, но така и не успявам!!!МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 20, 2011 Report Share Публикувано Август 20, 2011 А ако опиташ да въведеш отново 192.168.0.1 и за DNS? В Device Manager да не би едната карта да е изключена/забранена? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Август 20, 2011 Report Share Публикувано Август 20, 2011 Виж какво ми препоръчаха на мен преди няколко дни и успях да споделя интернет. Проблема при мен е този. При свързване на принтера директно към втория компютър, съобщението не се появява. Когато вляза в центъра за мрежи и споделяне на първия компютър/този с интернета/ми дава две мрежи-домашна/с интернет/ и публична,неидентифицирана/лан картата,която се свързва с другия комп./Не намерих опция/тоест не е активна/да направя тази публична мрежа-домашна.Какво не пробвах и колко ли пъти не пробвах да подкарам този нет, но така и не успявам!!!МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!Аз също се опитах да променя мрежата от публична на домашна. Получава се, когато извадиш кабела от първата карта на първия компютър (идващ от доставчика) и стартираш помощника за решаване на проблеми с дом. мрежа. След като завърши, мрежата е вече домашна, но само до тогава, докато не свържеш кабела от доставчика към първата карта. Отново е публична/неидентифицирана. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Август 20, 2011 Report Share Публикувано Август 20, 2011 Както е писал Night_Raven, за DNS трябва да е 192.168.0.1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
arkada Публикувано Август 21, 2011 Author Report Share Публикувано Август 21, 2011 А ако опиташ да въведеш отново 192.168.0.1 и за DNS? В Device Manager да не би едната карта да е изключена/забранена?Пробвах с 192.168.0.1 и за DNS, преди да пробвам нещо друго и картата си е ок!На втория комп изписва "интернет достъп" в центъра за мрежи и споделяне, но нет няма. Пробвах през три браузъра да зареди някой сайт, пробвах Skype поне да пробие, но уви!!! Не знам какво да правя! Пробвах и с автоматично приемане на IP...не става.Чудех се дали не е от антивирусната програма или от защитната стена на Win-a - изключих ги временно...не става. Доставчика на нет е Blizoo, ако мислите, че е от значение. Реших да инсталирам на втория комп XP-същия резултат/компа с 7-цата явно нещо не дава и.../.Ядосах се и инсталирах на първия комп XP, а втория върнах на 7-ца. О, чудо....интернет има и на двата компа, значи от XP към Win7 може, а обратното не..... Помислих си , че нещо е било сгрешено при опита ми с двете 7-ци и реших да пробвам отново-пак нямаше резултат-отново и отново.Ако някой е успял да сподели интернет м/у два компютъра с Win 7 или от Win 7 към XP, но не с рутер, а с кроснат кабел, моля да помогне! На мен главата ми пламна вече!!! Сега ще пробвам и с промяната на мрежата....дано да стане! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Август 22, 2011 Report Share Публикувано Август 22, 2011 Ако някой е успял да сподели интернет м/у два компютъра с Win 7 или от Win 7 към XP, но не с рутер, а с кроснат кабел, моля да помогне! На мен главата ми пламна вече!!! Сега ще пробвам и с промяната на мрежата....дано да стане!Моя вариант е точно от Win 7 към XP с кроснат кабел. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
arkada Публикувано Август 22, 2011 Author Report Share Публикувано Август 22, 2011 Моя вариант е точно от Win 7 към XP с кроснат кабел.Пробвах и твоя вариант 1:1, но не се получи! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост