Jump to content

Как да постъпя с нелоялната конкуренция?

Препоръчан пост

Здравейте.

Знам, че този форум е за програмиране но няма къде да постна другаде.

За добро или лошо тук ме познавате.

Искам съвет и дискусия.

От 2 дена от uroci.net преписват всичко от http://web-tourist.net .

Без да променят и една дума.

Всичко.

Най бруталното дойде днес.

Постнали са един урок в web-tourist.net .

След два часа в коментара се пише следното:

"Ей всичко са преписали от нас тези хора бе."

От uroci.net .

Може да го разгледате тук:

http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=685

Възможен ли е такъв сценарии?

да препишат всичко и след това да обяват,че сме преписали от тях?

Вярно е, че има много уроци които не са авторски .

Някой от потребителите ги е преписал от друг сайт.

Но малко по-малко успях да ги накрам да слагат линкове към тези сайтове и забраних

да се преписва от БГ.

Само за 3 урока съм имал пререкание със други сайтове но съм отстъпвал в тяхна полза.

Тези от uroci.net обаче преписват всичко наред.

Ама няма значение, че в урока е написано "автор: еди кой си сайт" или

"този урок е написан специално за web-tourist.net' .

Всичко до последната буква.

Вие поне знаете web tourist.

Не е връх на програмирането но няма спор,че го писах сам.

Всички знаете колко кръпки е този сайт.

С предишния си грозен дизайн и всички бъгове.

Има ли начин да се боря с тези брутални хора или да се откажа?

Кажете.

Сега на мушка е web-tourist.net.

А вчера коя беше жертвата.

А утре кой ще е?

Сложете това в подписа си ->

Uroci.net е просто една голяма кражба

Днес бях атакуван аз.

Утре сте вие.

Нуждая се от помощ.

Сподели другаде

Може да ти прозвучи малко безнадеждно, но има хора в бг-интернет пространството, които се хвалалят с това колко безскрупулни ги е направил живота и колко са "дълги пипалата им" когато нещата опрат до конкуренция.

Използването на труда на другите и стъпването на вратовете на тези, които ти пречат се начин да се върви напред. Жалък, но все пак начин.

Сподели другаде

Да, но може да се отстои и дори да стане обратното. Бития да стане бияч. ;)

Затова има права и мисля, че сме достатъчно интелигентни и ще трябва да се справим с тази идиотщина. Тук не става въпрос за конкурент, защото те с нищо не конкурират. Трябва да създадеш нещо, за да си конкурент, а те не създават абсолютно нищо.

Не страда само един-два сайта дори и този е под въздействието на тази престъпност. :blink:

Сподели другаде

Това е една от болните ми теми, защото дадени сайтове крадат толкова много от мен, че лошо ми става. Пък след това ме банват и ме заплашват. Явно парите са нещо, което наистина управлява някои хора.

Както писах във форума на BG-Science, този сайт не е единствения потърпевш. Уроци, ревюта, теми и т.н. се крадат постоянно и то без дори да се попитат авторите или да се покаже кой е автора. Защото някои хора мислят, че като покажат, че дадена статия не е тяхна и ще загубят всичко. Ами то си е повече от ясно дали някой човек разбира или просто е откраднал няколко изречения. Това е и една от причините да съм забранил да се преписват новини без източник, а и мисля, че изобщо не трябва да се преписват, защото така се омаловажава труда на авторите, които са избрали къде да публикуват новините си.

Внимавайте обаче с нещо - разтръбявайки така новината правите огромна рекама на въпросния сайт-крадец, дори и негативна, а някои хора разчитат много на това, защото бързо ще потулят историята, но името ще се помни дълго. Така че когато пишете новините пишете и от кого се краде, за да запомнят хората.

Заел съм се от известно време да намеря начин за защита на информацията и авторското право в Интернет и това е нещо полезно по темата - http://www.paragraf22.com/pravo/zakoni/zakoni-d/2.htm . Дано тази тема и този вик да не останат единствени или като глас в пустиня и ако мога да направя и да помогна с нещо - ще го направя с радост, защото знам какво е да си в такова положение.

Сподели другаде

Тук съм публикувал някой закони които на нас ще ни свършат работа срещу тези престъпления.

http://bg-science.info/forum/index.php?sho...post&p=6627

ОБЕКТИ НА АВТОРСКОТО ПРАВО

Закриляни обекти

Чл. 3. (1) Обект на авторското право е всяко произведение на литературата, изкуството и науката, което е резултат на творческа дейност и е изразено по какъвто и да е начин и в каквато и да е обективна форма, като:

1. литературни произведения, включително произведения на научната и техническата литература, на публицистика и компютърни програми;

2. музикални произведения;

3. сценични произведения - драматични, музикално-драматични, пантомимични, хореографски и други;

4. филми и други аудио-визуални произведения;

5. произведения на изобразителното изкуство, включително произведения на приложното изкуство, дизайна и народните художествени занаяти;

6. произведения на архитектурата;

7. фотографски произведения и произведения, създадени по начин, аналогичен на фотографския;

8. проекти, карти, схеми, планове и други, отнасящи се до архитектурата, териториалното устройство, географията, топографията, музейното дело и която и да е област на науката и техниката;

9. графично оформление на печатно издание.

10. (нова, доп. ДВ бр. 29/2006 г.) кадастрални карти и държавни топографски карти.

(2) Обект на авторското право са също:

1. преводи и преработки на съществуващи произведения и фолклорни творби;

2. аранжименти на музикални произведения и на фолклорни творби;

3. периодични издания, енциклопедии, сборници, антологии, библиографии, бази данни и други подобни, които включват две или повече произведения или материали.

(3) Обект на авторското право може да бъде и част от произведение по ал. 1 и 2, както и подготвителните скици, планове и други подобни.

Това ще рече, че и този сайт може да се включи към това начинание с откраднатите преводи.

Нещата много замирисват на съд, но ще се види какво ще стане, защото ситуацията става все по сериозно и по сериозно. Мисля, че трябва повече сайтове потърпевши да се пресъединят, за да има по голям ефект. ;)

П.С.

Не е много удобно да има една и съща тема на няколко места, но така поне ще я видят повече хора и ще има повече на наша страна.

Редактиран от cracking
Сподели другаде

• 2 weeks later...