cracking Публикувано Юни 29, 2006 Report Share Публикувано Юни 29, 2006 Здравейте.Знам, че този форум е за програмиране но няма къде да постна другаде.За добро или лошо тук ме познавате. Искам съвет и дискусия.От 2 дена от uroci.net преписват всичко от http://web-tourist.net .Без да променят и една дума.Всичко. Най бруталното дойде днес.Постнали са един урок в web-tourist.net .След два часа в коментара се пише следното:"Ей всичко са преписали от нас тези хора бе."От uroci.net . Може да го разгледате тук:http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=685 Възможен ли е такъв сценарии?да препишат всичко и след това да обяват,че сме преписали от тях? Вярно е, че има много уроци които не са авторски .Някой от потребителите ги е преписал от друг сайт.Но малко по-малко успях да ги накрам да слагат линкове към тези сайтове и забранихда се преписва от БГ.Само за 3 урока съм имал пререкание със други сайтове но съм отстъпвал в тяхна полза.Тези от uroci.net обаче преписват всичко наред.Ама няма значение, че в урока е написано "автор: еди кой си сайт" или "този урок е написан специално за web-tourist.net' .Всичко до последната буква. Вие поне знаете web tourist.Не е връх на програмирането но няма спор,че го писах сам.Всички знаете колко кръпки е този сайт.С предишния си грозен дизайн и всички бъгове. Има ли начин да се боря с тези брутални хора или да се откажа?Кажете. Сега на мушка е web-tourist.net.А вчера коя беше жертвата.А утре кой ще е? Сложете това в подписа си ->Uroci.net е просто една голяма кражба Днес бях атакуван аз.Утре сте вие. Нуждая се от помощ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mireto Публикувано Юни 29, 2006 Report Share Публикувано Юни 29, 2006 Може да ти прозвучи малко безнадеждно, но има хора в бг-интернет пространството, които се хвалалят с това колко безскрупулни ги е направил живота и колко са "дълги пипалата им" когато нещата опрат до конкуренция. Използването на труда на другите и стъпването на вратовете на тези, които ти пречат се начин да се върви напред. Жалък, но все пак начин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cracking Публикувано Юни 29, 2006 Author Report Share Публикувано Юни 29, 2006 Да, но може да се отстои и дори да стане обратното. Бития да стане бияч. Затова има права и мисля, че сме достатъчно интелигентни и ще трябва да се справим с тази идиотщина. Тук не става въпрос за конкурент, защото те с нищо не конкурират. Трябва да създадеш нещо, за да си конкурент, а те не създават абсолютно нищо. Не страда само един-два сайта дори и този е под въздействието на тази престъпност. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Юни 29, 2006 Report Share Публикувано Юни 29, 2006 Това е една от болните ми теми, защото дадени сайтове крадат толкова много от мен, че лошо ми става. Пък след това ме банват и ме заплашват. Явно парите са нещо, което наистина управлява някои хора. Както писах във форума на BG-Science, този сайт не е единствения потърпевш. Уроци, ревюта, теми и т.н. се крадат постоянно и то без дори да се попитат авторите или да се покаже кой е автора. Защото някои хора мислят, че като покажат, че дадена статия не е тяхна и ще загубят всичко. Ами то си е повече от ясно дали някой човек разбира или просто е откраднал няколко изречения. Това е и една от причините да съм забранил да се преписват новини без източник, а и мисля, че изобщо не трябва да се преписват, защото така се омаловажава труда на авторите, които са избрали къде да публикуват новините си. Внимавайте обаче с нещо - разтръбявайки така новината правите огромна рекама на въпросния сайт-крадец, дори и негативна, а някои хора разчитат много на това, защото бързо ще потулят историята, но името ще се помни дълго. Така че когато пишете новините пишете и от кого се краде, за да запомнят хората. Заел съм се от известно време да намеря начин за защита на информацията и авторското право в Интернет и това е нещо полезно по темата - http://www.paragraf22.com/pravo/zakoni/zakoni-d/2.htm . Дано тази тема и този вик да не останат единствени или като глас в пустиня и ако мога да направя и да помогна с нещо - ще го направя с радост, защото знам какво е да си в такова положение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cracking Публикувано Юни 29, 2006 Author Report Share Публикувано Юни 29, 2006 (Редактиран) Тук съм публикувал някой закони които на нас ще ни свършат работа срещу тези престъпления.http://bg-science.info/forum/index.php?sho...post&p=6627 ОБЕКТИ НА АВТОРСКОТО ПРАВОЗакриляни обекти Чл. 3. (1) Обект на авторското право е всяко произведение на литературата, изкуството и науката, което е резултат на творческа дейност и е изразено по какъвто и да е начин и в каквато и да е обективна форма, като: 1. литературни произведения, включително произведения на научната и техническата литература, на публицистика и компютърни програми; 2. музикални произведения; 3. сценични произведения - драматични, музикално-драматични, пантомимични, хореографски и други; 4. филми и други аудио-визуални произведения; 5. произведения на изобразителното изкуство, включително произведения на приложното изкуство, дизайна и народните художествени занаяти; 6. произведения на архитектурата; 7. фотографски произведения и произведения, създадени по начин, аналогичен на фотографския; 8. проекти, карти, схеми, планове и други, отнасящи се до архитектурата, териториалното устройство, географията, топографията, музейното дело и която и да е област на науката и техниката; 9. графично оформление на печатно издание. 10. (нова, доп. ДВ бр. 29/2006 г.) кадастрални карти и държавни топографски карти. (2) Обект на авторското право са също: 1. преводи и преработки на съществуващи произведения и фолклорни творби; 2. аранжименти на музикални произведения и на фолклорни творби; 3. периодични издания, енциклопедии, сборници, антологии, библиографии, бази данни и други подобни, които включват две или повече произведения или материали. (3) Обект на авторското право може да бъде и част от произведение по ал. 1 и 2, както и подготвителните скици, планове и други подобни. Това ще рече, че и този сайт може да се включи към това начинание с откраднатите преводи. Нещата много замирисват на съд, но ще се види какво ще стане, защото ситуацията става все по сериозно и по сериозно. Мисля, че трябва повече сайтове потърпевши да се пресъединят, за да има по голям ефект. П.С.Не е много удобно да има една и съща тема на няколко места, но така поне ще я видят повече хора и ще има повече на наша страна. Редактиран Юни 29, 2006 от cracking Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Юли 9, 2006 Report Share Публикувано Юли 9, 2006 Едва ли нещо ще ги спре. Това не означава , че не трябва всеки да си търси правата.Не ми се коментира, но скоро и аз очаквам нещо подобно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост