leon70 Публикувано Август 9, 2011 Report Share Публикувано Август 9, 2011 Търся помощ за изключване на Windows Defender при Windows 7,не съм сигурен дали съм успял успешно да изключа тази програма за да не влиза в конфликт с антивирусната ми.Не намирам откъде се активира и дезактивира освен от контролния панел в настройките на работния център да премахна отметката за съобщения за защита от зловреден и шпионски софтуер.Би трябвало да има и още нещо,но не го откривам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Август 9, 2011 Report Share Публикувано Август 9, 2011 По принцип, когато Windows Defender засече инсталирана антивирусна програма, се изключва сам. Коя антивирусна програма инсталираш ти? Добавено: Остава ли ти активен и след инсталирането на антивирусната програма? (примерно в системната лента) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 9, 2011 Report Share Публикувано Август 9, 2011 Windows 7 е интелигентна и ако засече инсталирана антивирусна, автоматично ще изключи Windows Defender. Т.е. не е нужно да правиш нищо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
leon70 Публикувано Август 9, 2011 Author Report Share Публикувано Август 9, 2011 Не ми се показва в системната лента,но по време на инсталацията на Avira-Free ми излиза съобщение,че Windows Defender е включен и трябва да го изключа за да не влиза в конфликт с антивирусната/в съобщението пише да цъкна на иконката и от опции да я деактивирам,такава икона не намирам никъде,а преди това съм махнал споменатата отметка от работния център/.Ако гореспоменатото е наистина вярно/че при наличието на антивирусна,Windows Defender ще се самоизключи/ - то тогава не би трябвало да се притеснявам за евентуални проблеми и конфликти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 9, 2011 Report Share Публикувано Август 9, 2011 Вярно е. Ако искаш да се убедиш сам, можеш да я провериш: отвори меню Start, в полето за търсене долу напиши services.msc и стартирай намерения файл. Там намери услугата на Windows Defender и виж дали е стартирана (дали пише Started в графа Status). Ако случайно не е спряна, можеш да я спреш ръчно (десен клик -> Stop) и дори да я забраниш, ако искаш (двоен клик -> избираш Disabled от падащото меню). Не помня дали Windows само я държи спряна или я и забранява, ако засече антивирусна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
leon70 Публикувано Август 10, 2011 Author Report Share Публикувано Август 10, 2011 Това последното с - services.msc много ми помогна.Оказа се,че въпреки всичко/дори след няколко рестарта/Windows Defender си беше активен и си работеше,за съжаление услугата не се е деактивирала при наличието на действаща антивирусна.Изпълних гореописаните стъпки и успешно я спрях.Вече съм сигурен,че няма да ми създава проблеми занапред.Благодаря за компетентната помощ.Успех. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Август 10, 2011 Report Share Публикувано Август 10, 2011 Търся помощ за изключване на Windows Defender при Windows 7,не съм сигурен дали съм успял успешно да изключа тази програма за да не влиза в конфликт с антивирусната ми.Не намирам откъде се активира и дезактивира освен от контролния панел в настройките на работния център да премахна отметката за съобщения за защита от зловреден и шпионски софтуер.Би трябвало да има и още нещо,но не го откривам. Не е проблем да работи Windows Defender-a, затова защото сам по себе си не е анти-вирусна, а по-скоро анти-шпионска програма на Microsoft. Ако погледнеш внимателно таблицата - http://www.microsoft...r/software.mspxще видиш, че чисти Spyware - шпионски софтуер ...и действа подобно на Firewall, но не е Firewall.Затова само някои анти-вирусни изключват Defender-a. Това са тези, които има "добри" анти-шпионски модули и/или са Internet Security (+Firewall). Явно с Avira AntiVir Personal не влиза в конфликт и можеш да ползваш и двете програми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 10, 2011 Report Share Публикувано Август 10, 2011 Оказа се,че въпреки всичко/дори след няколко рестарта/Windows Defender си беше активен и си работеше,за съжаление услугата не се е деактивирала при наличието на действаща антивирусна.Странно. В мои тестове Windows Defender е била автоматично спирана. Не помня дали е била и забранявана като услуга, но съм сигурен, че не е била активна, когато аз съм правил експерименти с инсталиране на антивирусни. Колкото конкретно до ситуацията с Avira AntiVir, ето какво се показва при инсталация на въпросната антивирусна:http://www.imgjoe.com/x/wdavira.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост