Jump to content

Препоръчан пост

Търся помощ за изключване на Windows Defender при Windows 7,не съм сигурен дали съм успял успешно да изключа тази програма за да не влиза в конфликт с антивирусната ми.Не намирам откъде се активира и дезактивира освен от контролния панел в настройките на работния център да премахна отметката за съобщения за защита от зловреден и шпионски софтуер.Би трябвало да има и още нещо,но не го откривам.
Сподели другаде

По принцип, когато Windows Defender засече инсталирана антивирусна програма, се изключва сам. Коя антивирусна програма инсталираш ти?

Добавено: Остава ли ти активен и след инсталирането на антивирусната програма? (примерно в системната лента)

Сподели другаде

Не ми се показва в системната лента,но по време на инсталацията на Avira-Free ми излиза съобщение,че Windows Defender е включен и трябва да го изключа за да не влиза в конфликт с антивирусната/в съобщението пише да цъкна на иконката и от опции да я деактивирам,такава икона не намирам никъде,а преди това съм махнал споменатата отметка от работния център/.Ако гореспоменатото е наистина вярно/че при наличието на антивирусна,Windows Defender ще се самоизключи/ - то тогава не би трябвало да се притеснявам за евентуални проблеми и конфликти.
Сподели другаде

Вярно е. Ако искаш да се убедиш сам, можеш да я провериш: отвори меню Start, в полето за търсене долу напиши services.msc и стартирай намерения файл. Там намери услугата на Windows Defender и виж дали е стартирана (дали пише Started в графа Status). Ако случайно не е спряна, можеш да я спреш ръчно (десен клик -> Stop) и дори да я забраниш, ако искаш (двоен клик -> избираш Disabled от падащото меню). Не помня дали Windows само я държи спряна или я и забранява, ако засече антивирусна.
Сподели другаде

Това последното с - services.msc много ми помогна.Оказа се,че въпреки всичко/дори след няколко рестарта/Windows Defender си беше активен и си работеше,за съжаление услугата не се е деактивирала при наличието на действаща антивирусна.Изпълних гореописаните стъпки и успешно я спрях.Вече съм сигурен,че няма да ми създава проблеми занапред.Благодаря за компетентната помощ.Успех.
Сподели другаде

Търся помощ за изключване на Windows Defender при Windows 7,не съм сигурен дали съм успял успешно да изключа тази програма за да не влиза в конфликт с антивирусната ми.Не намирам откъде се активира и дезактивира освен от контролния панел в настройките на работния център да премахна отметката за съобщения за защита от зловреден и шпионски софтуер.Би трябвало да има и още нещо,но не го откривам.

Не е проблем да работи Windows Defender-a, затова защото сам по себе си не е анти-вирусна, а по-скоро анти-шпионска програма на Microsoft.

Ако погледнеш внимателно таблицата - http://www.microsoft...r/software.mspx

ще видиш, че чисти Spyware - шпионски софтуер ...и действа подобно на Firewall, но не е Firewall.

Затова само някои анти-вирусни изключват Defender-a. Това са тези, които има "добри" анти-шпионски модули и/или са Internet Security (+Firewall).

Явно с Avira AntiVir Personal не влиза в конфликт и можеш да ползваш и двете програми.

Сподели другаде

Оказа се,че въпреки всичко/дори след няколко рестарта/Windows Defender си беше активен и си работеше,за съжаление услугата не се е деактивирала при наличието на действаща антивирусна.

Странно. В мои тестове Windows Defender е била автоматично спирана. Не помня дали е била и забранявана като услуга, но съм сигурен, че не е била активна, когато аз съм правил експерименти с инсталиране на антивирусни.

Колкото конкретно до ситуацията с Avira AntiVir, ето какво се показва при инсталация на въпросната антивирусна:

http://www.imgjoe.com/x/wdavira.png

Сподели другаде