alians Публикувано Август 9, 2011 Report Share Публикувано Август 9, 2011 Здравейте. Компютъра ми се развали много след като вчера силно го затвори сестра ми и като го включих не икаше въобще да мисли и 1 година му отне да зареди и то много от програмите не включваха като хората и т.н. Сега като го включа 100000 години зарежда (и не успява), а в началото ми пише: WARNING: IMMEDIATELY back up your data and replace your hardisk drive a failure may be immenent.1) Не желая да сменям хард диск-а на лаптопа. 2) Съобщението се появява всеки път, когато си включа компютъра, и трябва да натисна F1 за да продължи, но получавам черен екран. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Август 9, 2011 Report Share Публикувано Август 9, 2011 Явно проблема е в харддиска защото това казва грешката съжалявам много :( ,но май ще се наложи да смените харддиска. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alians Публикувано Август 9, 2011 Author Report Share Публикувано Август 9, 2011 И няма ли друг начин за оправяне? Други идеи имате ли? Някакви варианти да си запазя поне информацията? Аз 100 % ще го пратя на някой техник да го прегледа, но да попитам... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 9, 2011 Report Share Публикувано Август 9, 2011 В общи линии не, нямаш избор. Ако въобще не зарежда операционна система, ти остава вариантът да свържеш въпросния хард диск като втори към друг компютър и да прехвърлиш важната информация, ако въобще се разпознае хард дискът и работи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alians Публикувано Август 11, 2011 Author Report Share Публикувано Август 11, 2011 Казаха ми, че е изгорял hard диска. Лаптопа е на изплащане от глобул и имам гаранция. Дадох им го и ще оправят лаптопа, но дали ще могат да запазят информацията? Ако не ще стане ли ако взема хддто и го включа към друг компютър и използвам програма за прехвърляне (забравих името). Имах проблем с хддто на един стар комп и ми даваше ерор диска D при отваряне и я ползвах за да си прехвърля по важната информация на C-то. Ще послужи ли и в този случай? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Август 11, 2011 Report Share Публикувано Август 11, 2011 Как да знаем за коя програма говориш, като не я споменаваш ? Нещо няма логика.Също така не са нужни програми според мен. Просто го свързваш към друг компютър, ако успее да се разпознае влизаш и си копираш информацията. Не виждам смисъл от нуждата на програми. Проблема ти с другия хард диск е предполагам бил различен от този. Там повредата е възможно е да е била и от намеса на зловреден код и затова да не си могъл да влезеш точно и само в D-то. Тук проблема вероятно е цялостен и целия хард диска заминава/е заминал. Ако не си казал на Глобулци да ти запазят информацията, изобщо не може да очакваш да направят нещо. То дори да си казал едва ли ще се занимават де(но това е друга бира). Все пак щом е в гаранция няма да ти върнат разваления хард (предполагам) и няма да може сам да пробваш. Но все пак има надежда за твоята информация - дори малка Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DARK-MASTER Публикувано Август 12, 2011 Report Share Публикувано Август 12, 2011 Само да питам, че не ми се проверява. Щом е твърдия диск за лаптоп ще е проблем ли да се закачи за PC ? Нали PCто си има SATA букси. Но твърдия диск е лаптопов. По принцип те повечето са SATA ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TonyWolf Публикувано Август 13, 2011 Report Share Публикувано Август 13, 2011 Ако е SATA, няма да има проблем да се върже към настоен комп.Но и PATA да е ,пак не би трябвало да е проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DARK-MASTER Публикувано Август 17, 2011 Report Share Публикувано Август 17, 2011 Аха, значи стига да може да го извадиш от лаптопа ще стане като при нормално HDD за прехвърляне на данни по тоя начин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост