Jump to content

Много лош проблем с лаптопа

Препоръчан пост

Здравейте. Компютъра ми се развали много след като вчера силно го затвори сестра ми и като го включих не икаше въобще да мисли и 1 година му отне да зареди и то много от програмите не включваха като хората и т.н. Сега като го включа 100000 години зарежда (и не успява), а в началото ми пише: WARNING: IMMEDIATELY back up your data and replace your hardisk drive a failure may be immenent.

1) Не желая да сменям хард диск-а на лаптопа.

2) Съобщението се появява всеки път, когато си включа компютъра, и трябва да натисна F1 за да продължи, но получавам черен екран.

Сподели другаде

И няма ли друг начин за оправяне? Други идеи имате ли? Някакви варианти да си запазя поне информацията? Аз 100 % ще го пратя на някой техник да го прегледа, но да попитам...
Сподели другаде

В общи линии не, нямаш избор. Ако въобще не зарежда операционна система, ти остава вариантът да свържеш въпросния хард диск като втори към друг компютър и да прехвърлиш важната информация, ако въобще се разпознае хард дискът и работи.
Сподели другаде

Казаха ми, че е изгорял hard диска. Лаптопа е на изплащане от глобул и имам гаранция. Дадох им го и ще оправят лаптопа, но дали ще могат да запазят информацията? Ако не ще стане ли ако взема хддто и го включа към друг компютър и използвам програма за прехвърляне (забравих името). Имах проблем с хддто на един стар комп и ми даваше ерор диска D при отваряне и я ползвах за да си прехвърля по важната информация на C-то. Ще послужи ли и в този случай?
Сподели другаде

Как да знаем за коя програма говориш, като не я споменаваш ? Нещо няма логика.

Също така не са нужни програми според мен. Просто го свързваш към друг компютър, ако успее да се разпознае влизаш и си копираш информацията. Не виждам смисъл от нуждата на програми. Проблема ти с другия хард диск е предполагам бил различен от този. Там повредата е възможно е да е била и от намеса на зловреден код и затова да не си могъл да влезеш точно и само в D-то. Тук проблема вероятно е цялостен и целия хард диска заминава/е заминал. Ако не си казал на Глобулци да ти запазят информацията, изобщо не може да очакваш да направят нещо. То дори да си казал едва ли ще се занимават де(но това е друга бира). Все пак щом е в гаранция няма да ти върнат разваления хард (предполагам) и няма да може сам да пробваш. Но все пак има надежда за твоята информация - дори малка ;)

Сподели другаде

Само да питам, че не ми се проверява.

Щом е твърдия диск за лаптоп ще е проблем ли да се закачи за PC ? Нали PCто си има SATA букси.

Но твърдия диск е лаптопов. По принцип те повечето са SATA ?

Сподели другаде