Jump to content

Търся драйвер за вградена видео карта

Препоръчан пост

Здравейте,пусках къде ли теми относно моя проблем никой не успя да ми помогне,надявам се някой тук да успее.Проблема ми е следният:Операционната ми система е windows 7 видео картата ми е вградена на дъното и по точно: Intel ® 82915GGV910GL Express Chipset Family, когато от Device manager дам да се ъпдейтне не успява да намери драйвъра в интернет.Обърнах гугъл на горе с краката и не мога да намеря драйвър за да го инсталирам ръчно.Някой ми беше казал че Интел нямат драйвъри за windows7 :blink:,За XP намирам но за 7мица действително не успях да намеря..Един филм не може да се гледа сега..Някой да има решение на проблема (не ми се сменя ОС)Благодаря Ви предварилтено
Сподели другаде

Ами инсталирах си JAVA и вече 3ти час "loading" и нищо не става

Такива са изискванията

Microsoft Internet Explorer*

1. Download the ActiveX*/Java* installer to install the ActiveX/Java component manually.
  2. Click Run.
  3. Follow the on-screen instructions. When the installation is complete, the progress bar and installation box will disappear.
  4. Click Close to exit this dialog box.
  5. Click Check your system for the latest updates to run the Intel® Driver Update Utility again.

Mozilla Firefox*, Google Chrome*, and Safari*

1. Make sure you have the latest version of Java* installed.
  2. Click Check your system for the latest updates to run the Intel® Driver Update Utility again.

Netscape*

След инсталацията на Java направи рестарт и виж дали имаш Flash Player ActiveX и пробвай с Инетрнет Експлорър

Ако и така не стане, пробвай с драйвера за XP

Сподели другаде

IE ми дава грешка като започне да зарежда.. с мозилата не става.. за XP също не се получава... вече започвам да се предавам но пък ме е яд.. как може да няма един **** драйвър за 7мица :@ :devil:
Сподели другаде

IE ми дава грешка като започне да зарежда.. с мозилата не става.. за XP също не се получава... вече започвам да се предавам но пък ме е яд.. как може да няма един **** драйвър за 7мица :@ :devil:

И аз с теб търсих в нета, на някои резултати от Гугъл пише че ставало с драйвера на XP, на други, че не става, на 3-ти чрез Microsoft Update Catalog намерили и инсталирали драйвера. Виж първото мнение тук -

http://forums.techgu...iver-intel.html

и отвори втория линк с IE, дано да стане - някакъв .cab файл е, сваля се и после се екстрактва с 7zip до папка и от Device Manager-a се посочва за инсталация

Според инфото в Intel

http://www.intel.com...0907.htm#howdoi

.....

Only XPDM drivers are available for the following older Intel® graphics controllers:

• Mobile Intel® 915GM/GMS, 910GML Express Chipset family
  • Intel® 82915G/82910GL Express Chipset family
  • Intel® 82865G Graphics Controller
  • Intel® 82852/82855 Graphics Controller
  • Intel® 82845G Graphics Controller
  • Intel® 82830M Graphics Controller
  • Intel® 82815 Graphics Controller
  • Intel® 82810 Graphics Controller

How do I get XPDM drivers for my Intel® graphics controller?

XPDM drivers are drivers developed for the Windows XP operating system (OS). Intel recommends getting the latest drivers for your computer from your computer manufacturer. Some computer manufacturers require drivers specifically customized and validated for your specific computer model.

Intel offers generic versions of the Intel graphics drivers for the Windows XP OS. If you choose not to use your computer manufacturer's validated driver and want to install the Intel generic driver, see the Intel® Driver Update Utility. But, if you encounter a problem with using the generic driver, Intel recommends installing and using the latest validated driver from your computer manufacturer.

Note Intel has not validated XPDM drivers on the Windows 7 operating system......

В съпорт сайта на прозиводителя на компа ти, там трябва да търсиш

http://www.intel.com/support/oems.htm

Редактиран от mazarin
Сподели другаде

еее стана... 100000 хиляди файла разархивирах и инсталирах и накрая и аз незнам как но се оправи ъпдейтна се всичко е точно.Мерси много за отделеното време..надявам се занпред да можем да разрешаваме подобни проблеми заедно.Мерси още веднъж
Сподели другаде

еее стана... 100000 хиляди файла разархивирах и инсталирах и накрая и аз незнам как но се оправи ъпдейтна се всичко е точно.Мерси много за отделеното време..надявам се занпред да можем да разрешаваме подобни проблеми заедно.Мерси още веднъж

Супер, само кажи с кой метод намери драйвера, от Microsoft Update Catalog или от сайта производител на компа или от Intel?

Сподели другаде

чрез Microsoft Update Catalog, но се появи друг проблем хм... с каквато и програма да отворя филм не ми показва субтитрите както и да ги добавя просто не ги показва с какви ли не програми не пробвах със всичките еднакво няма субс ? Идея?
Сподели другаде

чрез Microsoft Update Catalog, но се появи друг проблем хм... с каквато и програма да отворя филм не ми показва субтитрите както и да ги добавя просто не ги показва с какви ли не програми не пробвах със всичките еднакво няма субс ? Идея?

Регионалните настройки си оправи, ако не са Bulgaria навсякъде и кажи има ли промяна?

Какви кодеци използваш и плейъри?

Сподели другаде

gom player,km player,windows media player,real player,bs player.... нито един.. k-lite mega pack кодеци..всичко е на бг..

Щом имаш K-Lite, значи имаш и Media Player Classic, нали?

Пробвай с него, но като го отвориш от View - Options, провери на Output - VMR9

post-16842-0-57270300-1312924548_thumb.png

Сподели другаде

ами снмених го.. но нищо ще пробвам с друг филм сега.. а й с Media Player Classic ми излиза една зелена лента по средата.. хмм странно

Освен да махнеш старите кодеци и наново да свалиш и инсталираш K-lite Full, след почистване със CCleaner - метличка и регистри ...и да не забравиш да асоциираш плейърите. Дано да не е от новия драйвер....

Сподели другаде